ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,6139
    Dolar
  • Euro
    34,7867
    Euro
  • Altın
    2.500,620
    Altın
  • Bist-100
    9.525,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    11/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Et fiyatlarına büyük zam!
Et fiyatlarına büyük zam!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
12 Ocak 2021 Salı - 15:41

Menemen'de kura yine çekilemedi...

Menemen Belediye başkanvekilliği kura çekimi yine yapılamadı. CHP'li meclis üyelerinin katılmaması nedeniyle mecliste çoğunluk sağlanamazken, kura çekimi yarın saat 14.00'e ertelendi. Yarınki mecliste 4'te bir çoğunluk sağlanması, yani 8 üyenin katılması halinde kura gerçekleştirilecek. CHP adayı Deniz Karakurt, "Hiçbir güç hukukun üstünde değildir" derken, AK Parti adayı Aydın Pehlivan tüm itirazlara rağmen süreci Menemen halkı için sonlandıracaklarını söyledi

Menemen de kura yine çekilemedi...

SONKALEİZMİR-İzmir Valiliği tarafından yapılması istenen Menemen Belediye başkanvekilliği kura çekimi, CHP'li üyelerin meclis toplantısına katılmaması sonucu yeterliği çoğunluk sağlanamadığı için yarın saat 14.00'e ertelendi. Yarınki meclis toplantısında 4'te 1 çoğunluk, yani 8 üyenin katılması halinde kura çekimi gerçekleştirilecek. Menemen Belediye Meclisi'nde 15 CHP'li, 3 İYİ Partili, 10 AKP, 2 MHP ve 1 bağımsız üye bulunuyor. CHP'li meclis üyelerinden sadece Deniz Karakurt ile birinci Mehmet Karabiniş'in katıldığı bugünkü meclis toplantısına başkanlık eden Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, "Meclis'te 15 üye olduğu için yeterli çoğunluk sağlanamadı. Toplantı yarın saat 14.00'te 8 üye yeter sayısıyla gerçekleştirilecek" açıklamasını yaptı. AK Partili Aydın Pehlivan ise CHP'nin tüm çabasına rağmen Menemen halkının idaresi için süreci tamamlayacaklarını söyledi.



"HUKUKSUZLUĞA BOYUN EĞMEDİK"

Meclis sonrası Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda açıklamalarda buluan CHP adayı Deniz Karakurt ise hukuksuzluk vurgusu yaptı. Karakurt, "Menemen üzerinde büyük bir oyun oynanıyor. Kendi yanlarında getirdikleri toplarla yapılan kuraya önce tamam diyip, sonra dışarıdan aldıkları talimat ile dava açtılar. Hiçbir hukuk kuralının ve hiçbir tarafsız mahkemenin kabul etmeyeceği bir dava açtılar. Hükümetin gücünü kullanarak baskı altında tutarak uygulanabilirliliği olmayan bir yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Ara kararı mahkemenin nihai kararı gibi bu konuda yetkisi bulunmayan vali kanalıyla kullanmaya çalışıyorlar. Hiçbir güç hukukun üstünde değildir. Biz bu güne kadar hiçbir hukuksuzluğa boyun eğmedik, eğmeyeceğiz" dedi.



"TALİMATLA HAREKET ETMEYİZ"

Karakurt şöyle devam etti: "Mücadelemizi bildikleri halde bize neredeydiniz diye soran Cumhur İttifakı üyeleri şu anda adalet yok ediliyor. Asıl siz nerdesiniz? Seçim dışı yollarla belediyeyi ele geçirmek olağan hale getirilmeye çalışılıyor. Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atar, Cumhurbaşkanlığı yetkisinde dersiniz. Dilediğiniz belediye kayyum atar, kendi yönetemedi dersiniz. Gözünüzün önünde kurayı inkar eden, dava sonucunu beklemeyen devletin valisine kura çektirirsiniz. Bizler buradayız, arkadaşlarımız burada. Mahkemenin kararını bekliyoruz. Bizler talimatla hareket etmeyiz. Menemenli’nin iradesine ket vurulmasına izin vermeyeceğiz. Bu kurayı çekerseniz, Menemen’de hiç kimseyi adil yönettiğinize inandıramazsınız. Gözü kara siyasi anlayışınız nedeniyle kurayı çektireceksiniz. Biz kuradan kim çıkarsa çıksın bu hukuksuz işleme itiraz edeceğiz” dedi.

CHP İTİRAZ ETMİŞTİ

Menemen'de Serdar Aksoy'un tutuklanıp görevden uzaklaştırılmasının ardından AK Partili Aydın Pehlivan ile başkanvekilliği için yarışan CHP'li Deniz Karakurt, 4. tur oylamadaki eşitlik sonucu yapılan kuradan çıkan isim olmuştu. AK Partili Pehlivan'ın başvurusu sonrası İzmir 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı almış, CHP de buna itiraz etmişti. Mahkemenin nihai kararı açıklanmadan İzmir Valiliği belediyeye resmi yazı göndererek kura çekiminin tekrarlanmasını istemişti.

 
Göztepe'de aday bolluğu
 
AK Partili Sürekli'den yeni 'Agamemnon' açıklaması... "EKİLEN BİÇİLİR"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da 41 bin aileye sosyal destek
Bayraklı Belediyesi, salgının etkili olduğu 10 ayda 41 bin 362 aileye ...
Büyükşehir meclisinde 'Agamemnon' gerginliği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ...
Başkan Oran’dan Toroğlu’na sert tepki
Erman Toroğlu’nun “Böyle çingenelik olur mu?” sözlerine tepki gösteren ...
 
Kemal Baysak son yolculuğuna uğurlandı
Koronavirüs nedeniyle 88 yaşında hayatını kaybeden Karşıyaka Belediyesi ...
Büyükşehir'den satış iddiasına yanıt...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla ...
Buğra Gökçe AYM'ye gidiyor... Mahkemeden tartışılacak karar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe hakkında yalan ...
 
İzmir ilk 5'e girdi...
Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) 2019’a “Yarımada İzmir” ...
Çiğli Belediyesi'nden Satranç Takımı
Çiğli Belediyesi tarafından, toplumsal gelişime katkı sağlamak amacıyla ...
Narlıdere'ye ISO sertifikası
Narlıdere Belediyesi, fiziki ve sosyal projelerle adından söz ettiren ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri