ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2908
    Dolar
  • Euro
    34,7741
    Euro
  • Altın
    2.409,820
    Altın
  • Bist-100
    10.267,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    7/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    13/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/28°
    IZMIR
  • KONYA
    7/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe ağır yaralı!
Fenerbahçe ağır yaralı!
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Başsız ceset alarmı!
Başsız ceset alarmı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
21 Temmuz 2023 Cuma - 13:28

Menemen'den Kıbrıs çıkarması!

Menemen Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 49. Yıl Dönümü’nde, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları için Menemen Muharip Gaziler Derneği mensubu 20 Kıbrıs Gazisi’ni Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne götürdü. Lefkoşa’daki törenlere katılan Kıbrıs Gazilerimiz duygulu anlar yaşadı.

Menemen den Kıbrıs çıkarması!

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Menemen Muharip Gaziler Derneği’ne mensup 20 kahraman Kıbrıs Gazi’si ile birlikte, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti. Pehlivan ayrıca kutlama töreni için körfez turundan Kıbrıs’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binası ve pistinin açılış törenlerinde de hazır bulundu.

MENEMENLİ GAZİLERE YOĞUN İLGİ
Menemen Belediyesi tarafından Kıbrıs’a götürülen Menemen Muharip Gaziler Derneği’ne mensup 20 Kıbrıs Gazisi, gündüz yapılan açılış törenlerinin ardından akşam saatlerinde gerçekleştirilen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katıldı. Menemen Belediyesi korteji eşliğinde geçit töreninde yer alan gazilerimizin geçişi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları tarafından ilgiyle karşılandı.
 

Resmî geçit töreni sonrası 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlamaları ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Aydın Pehlivan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde soydaşlarımıza yapılan zulmün son bulması için bundan 49 yıl önce Başbakan Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcıları Necmettin Erbakan ve Alparslan Türkeş önderliğinde yapılan barış harekâtının haklılığına değindi.

“KIBRIS TÜRKÜ BÜYÜK TÜRK MİLLETİ’NİN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR”
KKTC’nin kuruluşunun 40. yıldönümünde, soydaşlarımızın özgür ve bağımsız yaşayabilmelerinde yapılan harekâtın ve dolayısıyla şehitlerimiz ve gazilerimizin büyük pay sahibi olduğuna değinen, Pehlivan, “Onlar için ne yapsak az. Onlara minnet borçluyuz. Bu vatan uğruna canlarını hiçe sayan gazilerimiz için her zaman hizmet etmeye devam edeceğiz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin önemli bir gücü var. Çünkü yanı başında Anavatan var, Türkiye var, Türk halkı var. Dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla, aynı duyguyla, aynı inançla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanında olacağız. Ülkemiz Barış Harekâtı’nı Kıbrıs Adası’nın eşit sahiplerinden biri olan Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını korumak amacıyla gerçekleştirmiştir. Bu konudaki kararlılığımızı tüm dünya bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarında bir kez daha görmüştür. Kıbrıs Adası’nın ve Doğu Akdeniz’in zenginliklerinin sadece kendilerine ait olduğunu zannedenler, bugün olduğu gibi gelecekte de, karşılarında Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kararlılığını bulacaklardır. Bizler Kıbrıs Adası’nın Doğu Akdeniz’de gerginlik alanı değil, huzur ve barışın simgesi olmasını istemekteyiz, nitekim bugün açılan Uluslararası Ercan Havalimanı da bunun bir göstergesidir. Barış isteyenlere her zaman dost elimizi uzatmaya açığız. Aksi takdirde de Anadolu ve Kıbrıs’ta ki Türk milletinin karşılıklı bağlılığının ve gücünü sorgulayanlar, ne kadar büyük bir yanılgı içinde olduklarını 49 yıl önce acı tecrübelerle anlamışlardır. Kıbrıs Türkü, Büyük Türk Milleti’nin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu gerçeği değiştirme hayali içinde olanlar beyhude bir amaç uğruna çabaladıklarını er ya da geç fark edeceklerdir.” dedi.


 

 
El Nino, 2024'te de kavuracak!
 
İzmirliler dikkat... 2 şerit trafiğe kapatılacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı Türkan Saylan Parkı açıldı...
Torbalı Belediyesi, içerisinde yürüyüş yolu, basketbol sahası, çocuk oyun ...
Tarihi mekanda büyüleyen konser...
2 bin 500 yıllık geçmişiyle Konak’ın tarihi zenginlikleri arasında yer ...
Çiğli Belediyesi’nden üniversite adaylarına rehberlik desteği
Çiğli Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı elde ...
 
Gaziemir Sarnıç Toplum Merkezi'nin 1. yılı kutlandı...
Gaziemir Belediyesi’nin toplumun tüm kesimlerine hizmet verdiği çoklu ...
Başkan Tugay: Yüreği bağımsızlık ve hürriyet için çarpan asil bir milletin çocuklarıyız
Kıbrıs Harekâtı’nın 49. yılında İzmir Sanat Kültür Eğitim Merkezi Derneği’nin ...
Karsu eğitimde fırsat eşitliği için Çeşme'de sahne aldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eğitimde fırsat eşitliği ...
 
Bornova Belediyesi’nin ‘Gezici Eğlence Parkı’ yola çıktı
Bornova Belediyesi yaz eğlencesini çocukların mahallelerine götürüyor. ...
Konak’ta tehlike saçan iki bina yıkıldı
Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı yıkım ekipleri, Kocakapı ...
Olivelo Yaşayan Park’ta safari turları başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yaşayan Park projesi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri