ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
28 Eylül 2023 Perşembe - 16:49

Menemen'e dev kütüphane geliyor...

Menemen Belediyesi tarafından, Esatpaşa Mahallesi'nde 5 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilecek bölgenin en büyük kütüphanesi için temel atma töreni yapıldı. Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan vatandaşlara verdikleri önemi, yaptıkları yatırımlarla göstermeye devam ettiklerini söyledi. Törene katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da "2024'ün ilk çeyreğinde, birçok evladımızın yetişeceği, ilerleyeceği bu güzel mekanı hizmete açacağız" dedi.

Menemen e dev kütüphane geliyor...

İzmir'de, Menemen Belediyesince, Esatpaşa Mahallesi'ndeki 5 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilecek kütüphanenin temeli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın katıldığı törenle atıldı.

Dağ, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı döneminde eğitime büyük önem verildiğini vurguladı. Eğitimin sadece merkezi hükümetin işinin olmadığına, yerel yönetimlerce de desteklenmesi gerektiğine işaret eden Dağ, "Keşke bunu ilimizde de görebilsek. Bu anlamda biz tüm İzmirliler, tüm hemşehrilerimiz bundan ciddi anlamda mutlu olurlar, mesut olurlar. Zaten 'ben bir şey yapmak istiyorum, insana faydalı olmak istiyorum, bir eser bırakmak istiyorum' düsturuyla hareket edenler, böyle düşünür. Hareket etmeyenler de daha farklı bir şekilde düşünür." ifadesini kullandı.

Menemen'in merkezinde inşa edilen kütüphanenin, bölgenin eğitim ve kültür hayatına önemli katkı sağlayacağını dile getiren Dağ, şunları kaydetti:

"24 saat yaşayan bir hayat var burada. Sabah saat 8'de aç, akşam 5'de kapat yok. Gece saat 11'de de gidersiniz onlarca, yüzlerce genç ders çalışıyordur, kitap okuyordur ya da ara vermiştir, kafesinde sohbet ediyordur, muhabbet ediyordur. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, kek ve çorba ücretsiz olarak belediyemizden. İnşallah en kısa zamanda, 2024'ün ilk çeyreğinde, birçok evladımızın yetişeceği, ilerleyeceği bu güzel mekanı hizmete açacağız. Hem buralarda yetişecek evlatlarımız hem de TEKNOFEST'te o heyecanı, o umudu, ümidi yaşayan gençlerimiz, yarınlarda önce insanlık için, sonra ülkemiz için ortaya çıkartacakları yeniliklerle - hangi alanda derseniz deyin - bilişim, ilaç, savunma sanayi, eğitimdi, hukuktu hepsinde, ortaya koyacakları işlerle inşallah hem insanlığa faydalı işler yapacaklar hem de ülkemize faydalı işler yapacaklar."

TCG Anadolu, Togg ile İHA ve SİHA'ların, yaptıkları yatırımların birer meyvesi olduğunu vurgulayan Dağ, şöyle devam etti:

"Bu mekanların faydasını da yarınlarda bolca göreceğimiz günler, hepimize nasip olacaktır. Biz tohum ekiyoruz, önümüzdeki sene mutlaka netice almak için. Fidan dikiyoruz, 10 yıllar sonra netice almak için ama asıl mesele nesil yetiştirmek için nesil yetiştirmektir. Nesil yetiştirdiğinizde belki yarın netice alamazsınız ama 3, 5, 10 yıl sonra, o neslin ortaya çıkartacağı yenilik ve güzelliklerle çok güzel neticeler aldığınıza şahit olursunuz."

Kütüphane inşaatını yapan firma yetkilileriyle görüşen Dağ, kütüphanenin şubat ayında tamamlanması sözünü aldı.

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan da vatandaşlara verdikleri önemi, yaptıkları yatırımlarla göstermeye devam ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Dağ, Kaymakam Fatih Yılmaz ve Belediye Başkan Vekili Pehlivan, hazırlanan stanttaki butonlara basarak temel atma törenini gerçekleştirdi.

 
Kuşadası sokakları pırıl pırıl...
 
İZSU'dan Körfez temizliği için yeni adım...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası sokakları pırıl pırıl...
Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kent genelinde ...
Lojistik sektörünün geleceği konuşuldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından bu yıl 2'incisi ...
Soyer: 500 bin çocuk Süt Kuzusu ile büyüdü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dünya Süt Günü kapsamında ...
 
Bayraklı’da sanat şöleni!
Bayraklı Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve bu yıl kapılarını ...
İZSU’nun İSG uygulamaları yüz güldürüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, çalışanlarına güvenli ...
Buca'da 2. Festpati heyecanı...
İzmirli hayvanseverler, Buca Belediyesi’nin 30 Eylül Cumartesi günü düzenleyeceği ...
 
Karşıyakalılar sosyalleşerek İngilizce öğreniyor!
Karşıyaka Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla toplumun tüm kesimlerine ...
Ovacık’ta festival heyecanı başlıyor!
Çeşme’nin ‘En İyi Kavunu’ ve ‘En İyi Sakız Koyunu’nun seçileceği Ovacık ...
Konak'ta Patilerin Festivali için geri sayım...
Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde "Bu gezegen hepimizin" temasıyla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri