ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4648
    Dolar
  • Euro
    34,8205
    Euro
  • Altın
    2.451,850
    Altın
  • Bist-100
    9.893,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/23°
    IZMIR
  • KONYA
    17/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Okullarda müfredat değişiyor... Taslak paylaşıldı!
Okullarda müfredat değişiyor... Taslak paylaşıldı!
37 kiloya düşmüştü... Nihal Candan'a tahliye!
37 kiloya düşmüştü... Nihal Candan'a tahliye!
25 Eylül 2020 Cuma - 08:58

Menemen, suyuna sahip çıkıyor!

CHP Menemen İlçe Başkanlığı, Gediz Havzası’nın her geçen gün kirlenmesi, gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Emiralem Regülatör’de gerçekleştirilen “Suyumuza Sahip Çıkıyoruz” basın açıklamasına Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve İzmir Milletvekili Bedri Serter başta olmak üzere birçok kişi ve kurum destek verdi.

Menemen, suyuna sahip çıkıyor!

Hükümetin su politikalarının eleştirildiği ve önlem alınmazsa tarımın büyük oranda zarar göreceğine dikkat çekilen açıklamaya; CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Bedri Serter, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan’ın yanı sıra CHP İzmir 2. Bölge Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, CHP İzmir 2. Bölge Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir, CHP İzmir Tarım Politikaları ve Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Erol Mutlu, CHP İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Isfahan Naki, CHP İzmir Sivil Toplum Kuruluşları ve Demokratik Kitle Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Özcan Durmaz, CHP İzmir Emek Büroları ve Sendikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Cambaz, CHP Tarım İl Komisyon Başkanı Hatice Zeybek, Menemen Belediye Tarım Müdürü Üzeyir Karaca, Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl, Menemen S.S. 107 No’lu Menemen Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Sarı, Menemen Esnaflar Odası Başkanı Ziya Demir, S.S. Menemen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabri Kurt, Atatürkçü Düşünce Derneği Menemen Şube Başkanı Elif Orhan, Menemen Muhtarlar Derneği Başkanı Nevzat Güven, Menemen Çaltı Köyü Yörükler Derneği Başkanı Kemal Kuşçu, Menemen S.S. Tuzçullu ve Çevre Sahil Köyleri Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Angıç, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

İlçe Başkanı Erdoğan’ndan basın açıklaması

“Dereler özgür aksın, nehirler kardeş olsun”, “Suyumuzu yönetemiyorsunuz, kirletiyorsunuz”, “Susmuyoruz, suyumuzu, su hakkımızı savunuyoruz” pankartlarının açıldığı ve birçok çiftinin de tepkilerini göstermek için hazır bulunduğu basın toplantısında ilk açıklamayı CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan yaptı. Erdoğan konuşmasında, “401 kilometrelik Gediz Nehri’nin, Murat Dağı’ndaki kaynağından Ege Denizi’ne dökülene kadarki yolculuğu Menemen’e ulaştığında Gediz’in tahlil yapmaya bile gerek duyulmayacak kirliliğe ulaştığını görmekteyiz. Gediz’den beslenen havzadaki yer altı suları ve bu nehrin suyuyla sulanan tarım arazilerindeki kirlenme nedeniyle yöredeki tüm canlıların da yaşamı tehlike altındadır. Bu arazilerde yetişen sebze ve meyveleri tüketen insanların ciddi sağlık sorunlarıyla yüz yüze oldukları ya da olacakları da kaçınılmazdır. Bu kirliliğin önünü açan iktidarın rantçı politikaları ile faaliyetlerine izin verilen, arıtması olmayan, olsa da çalıştırmayan sanayi kuruluşlarıdır, kentsel atıklardır, madenlerdir. Su kaynaklarımızın karşı karşıya olduğu çevresel risklerin yönetilemediğini görmekteyiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak çiftçiyi ve tarımı yok sayan bu politikalarınızın her zaman karşısında olacağız” dedi.   

Bedri Serter: “DSİ ve Çevre Bakanlığı’nı göreve çağırıyorum”

Daha sonra mikrofona gelen Milletvekili Bedri Serter, Türkiye’nin en güzel ovalarından olan Emiralem Ovası’nda Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve diğer ilçe başkanlarıyla birlikte bir mesaj vermek için bir araya geldiklerini söyledi. Serter, “Burada bulunan Emiralem Göleti maalesef leş gibi kokuyor. Devlet Su İşleri bu suyu bile köylülerimizden, çiftçilerimizden kıskanmakta. Son 50 yılın en kurak dönemini geçiriyoruz. Bunda hemfikiriz ama insanların da tarım arazilerinden çıkan ürünlere ihtiyaçları var. Benim torunumun buradan çıkacak maydanoza, patlıcana ihtiyacı var. Devlet Su İşleri ve Çevre Bakanlığı’nı göreve davet ediyorum. Gördes barajından akan pis suları burada biriktiriyorsunuz ve bu tarım arazilerini mahvediyorsunuz. Artık bu düzene bir son verin. 18 yıllık iktidarınızda bütün ülkenin yanında tarımı ve suyu da yerle bir ettiniz. Tamam kuraklık var, ama suyun mutlaka bir sistem dahilinde Türkiye’nin dört bir yanına verilmesi lazım. Bu ovalarda eskiden 5 metreden 10 metreden su alınırdı. Şimdi kokudan var olan suların yanında duramıyoruz. Bir an evvel sizleri göreve davet ediyorum” diye konuştu.

“Belediye olarak çiftçimizin yanındayız”

Yine aynı etkinlikte konuşan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’da eskiden Emiralem Göleti’ne yüzmeye geldiklerini, çocukluklarının buralarda geçtiğini ama şu an bırakın yüzmeyi yanına bile yaklaşamadıklarını söyledi. Aksoy, “Tarım Menemen ve çevre birçok ilçenin en önemli geçim kaynağı. Çok verimli arazilerimiz var. Her çeşit ürünü yetiştirebiliyoruz. Ancak su sorunu herkesi korkutuyor. Bir an evvel bu yönde projeler üretilmesi ve çiftçimizin sorununun ortadan kaldırılması gerekiyor. Belediye olarak biz de her zaman üreticimizin yanındayız ve her türlü desteğe hazırız” dedi

Toplantı nedeniyle Regülatör’de toplanan üreticiler ve muhtarlarla da sohbet etme imkanı bulan Bedri Serter ve Başkan Aksoy, sorunları dinledi, çözüme yönelik önerilere kulak verdi. Üreticilerin, sorunlarını mecliste dile getirmesi yönündeki isteklerini de dinleyen Serter çözüme yönelik her türlü çalışmayı yapacağının sözünü verdi. 

 
İşçiye zekatla rüşvet!
 
Karaburun'a 7 bin 250 kişi lazım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Demirezen'den öğrencilere kitap
Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen ilçedeki ilkokulları ziyaret ...
Menemen’in yeni projeleri tanıtıldı
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Bedri Serter Menemen Belediye Başkanı ...
Başkan Selvitopu muhtarları dinledi
Karabağlar Belediyesi, mahallelerin sorunlarını yerinde belirlemek ve ...
 
Başkan Batur’dan gazilere vefa
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziler Günü nedeniyle Türkiye Muharip ...
Başkan Soyer Kiraz’da muhtarları dinledi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Kiraz ilçesinin muhtarlarıyla ...
Balçova’ya EBA Destek Merkezi
Balçova Belediyesi, uzaktan eğitim sisteminde internete erişimi olmayan ...
 
Büyükşehir'den öğrencilere büyük destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi nedeniyle uzaktan eğitim gören ancak ...
Gaziemir'de çözüm masası!
Gaziemir Belediyesi mahallelerde oluşturduğu Çözüm Noktası’nda belediyenin ...
Güzelbahçe'de can dostlara mamamatik
Güzelbahçe Belediyesi can dostlar için sokaklara mamamatik koyarak su ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri