ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
24 Ağustos 2023 Perşembe - 15:42

Menemen’e iki İZBAN durağı geliyor...

Menemen’de 80 milyon TL yatırımla içme suyu inşaatının temelini atan Başkan Soyer, Seyrek’te yurttaşlarla bir araya geldi. Bölgedeki yoğnu nüfusun İZBAN’a erişimini kolaylaştırmak için yapmayı planladıkları Koyundere ve Asarlık istasyonları ile ilgili süreci aktaran Soyer, “İki istasyon için söz verdim, yapacağım. TCDD’nin istasyon yerlerini uygun görmesiyle ilk olarak proje ihalesine çıkacağız. İhale sonrası projeye TCDD’nin onay vermesinin ardından yapım ihalesi sürecini başlatacağız” dedi.

Menemen’e iki İZBAN durağı geliyor...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen’deki içme suyu altyapı projesinin temel atma töreni öncesinde Seyrek’te halkla buluştu, sorunları dinledi. Başkan Tunç Soyer, daha sonra Villakent’i ziyaret etti. Soyer’e Villakent ziyaretinde EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, Villa Kent El Ele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Bakkal, Seyrek Mahallesi Muhtarı Sevgi Zengin ile dernek yönetimi eşlik etti.


 
Villakent, Sünger Kent projesi sayesinde su tasarrufu sağlayacak
Bahçelerdeki sulama sorununu çözüme kavuşturan Başkan Tunç Soyer, “Çatılara düşen yağmur suyu Sünger Kent projesi sayesinde hasat edilerek biriktirilecek, temizlenecek ve yeniden kullanılacak. Uygulamayla, çatıdan tahliye edilerek boşa akan su tesisin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılacak. Böylece şebeke suyu kullanımı azaltılacak. Site sakinleri hem kuraklıkla mücadele ederken aynı zamanda maliyetlerini de kısmış olacak. Villakent, Sünger Kent projesi sayesinde su tasarrufu sağlayacak” dedi.


 
Söz verdim, yapacağım
Seyrek’te yurttaşların taleplerini dinleyen Başkan Soyer, İZBAN buraya gelecek mi? sorusu üzerine “Koyundere ve Asarlık istasyonları için söz verdim, yapacağım. Bölgede yaşayan yoğun nüfusun İZBAN’a erişimini kolaylaştırmak istiyoruz. TCDD‘nin istasyon yerlerini uygun görmesiyle ilk olarak proje ihalesine çıkacağız. İhale sonrası hazırlanacak projeye TCDD’nin onay vermesinin ardından yapım ihalesi süreci başlayacak” dedi.


 
Mezarlık alanı tahsis edilmiyor
Kent merkezinden bile Emiralem’e mezar yeri için gelenlerin olduğunu dile getiren vatandaşlar Başkan Soyer’den mezarlık alanı istedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “İzmir’de mezarlık yeri bulamıyoruz. Hazine bize yer tesis etmiyor. Her yıl 200 bin metrekare mezarlık alanına ihtiyacımız var. Biz 7,7 milyon metrekarelik mezarlık alanı ile ilgili talepte bulunduk ama tahsis edilmeyen yerler var” ifadelerini kullandı.


 
Yüksek enflasyon bizi yoruyor
Türkiye’nin çok ciddi bir ekonomik krizle baş başa olduğuna dikkat çeken Başkan Tunç Soyer, “Sizin mutfağınızda yangın var bizim mutfağımızda da yangın var. Yüksek enflasyon bizi yoruyor. Yatırım programlarımızı alt üst eden bir düzen oldu. Çok acil ivedilikle çözülmesi gereken meselelere kaynak ayırmaya devam edeceğiz. Resmi yatırılan kaynaklarla ancak çöp toplarsınız. Çünkü hükümetimiz raylı sistem, arıtma tesisi, içme suyu ve alt yapı yatırımları bunların hiçbirine girmiyor” diye konuştu.


 
Yatırımlar bu dönem bitecek
Bu dönem temel yatırımları bitirmek mecburiyetinde olduklarını ifade eden Başkan Soyer, “Pandemi, deprem şu bu hiçbir şeyden etkilenmeden yatırımlarımızı sürdürdük. Narlıdere Metrosu’nun yüzde 95’i bitti; yüzde 5’i kaldı. Çiğli tramvayının yüzde 90’ı bitti. Bu hizmetleri yapmak mecburiyetindeyiz. Pazartesi günü Ankara’ya gittim. Dünya Bankası Türkiye temsilcisiyle konuştum.  Yeni bir kaynak daha açıyoruz. Bizler çözümü de kaynağı da biliyoruz. Yerin altına yapılan yatırımları kimse görmüyor. Metro yerde. Kanalizasyon yerde. İçme suyu döşemeleri yerde. İşler bittiğinde o Körfez de yüzülebilir hale gelecek, o metro da her yere ulaşacak. Bu dönemler geçecek, tekrar nefes alacağımız günler olacak. Hiç kuşkunuz olmasın” şeklinde konuştu.

 
Mehmet Şimşek'ten kararlıyız mesajı!
 
Urla'da çıkan yangına erken müdahale...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlarda yaz konserleri devam ediyor!
Karabağlar Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Şef Murat Sincer yönetiminde ...
Karaburun'da üzüm ve denizi buluşturan şenlik!
Karaburun Belediyesi’nin düzenlediği 14.Karaburun Kösedere Üzüm Şenliği, ...
Seyrek ve Villakent’in içme suyu sorunu tarihe karışıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen’de Seyrek ve Villakent ...
 
Buca'da işçilerin yüzü güldü...
Buca Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında yapılan ek ...
Pehlivan Ankara'dan müjdelerle döndü
Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
Narlıdere Belediyesi'nde ek protokol sevinci!
Narlıdere Belediyesi, SODEMSEN ve Belediye-İş Sendikası arasında yapılan ...
 
Başkan Gümrükçü’den çarpıcı çöp ve kongre mesajları...
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Bir TV'de gazeteciler Sercan Avcı, ...
KARBEM'den YKS'de yüzde 84'lük başarı!
Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Karabağlar ...
Yamanlar Dağı'ndaki yaban hayatı koruma altında!
Karşıyaka Belediyesi ve Ekolojik Denge Derneği arasında imzalanan protokol ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri