ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    41,9136
    Dolar
  • Euro
    48,8642
    Euro
  • Altın
    5.365,940
    Altın
  • Bist-100
    10.853,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/26°
    ADANA
  • ANKARA
    9/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/30°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/26°
    IZMIR
  • KONYA
    8/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kampüs'te palalı öğrenci korku saçtı
Kampüs'te palalı öğrenci korku saçtı
İBB'ye yönelik ''Veri Uygulaması'' soruşturmasında 6 kişiye tutuklama talebi
İBB'ye yönelik ''Veri Uygulaması'' soruşturmasında 6 kişiye tutuklama talebi
Analistler 3 neden sıraladı: Platin ve paladyum sert yükselecek
Analistler 3 neden sıraladı: Platin ve paladyum sert yükselecek
Eylül ayında 2,19 trilyon TL tutarında ödeme kartla yapıldı
Eylül ayında 2,19 trilyon TL tutarında ödeme kartla yapıldı
yunusemre, semih balaban, cumhuriyet,
12 Ocak 2022 Çarşamba - 09:45

Mera İzmir, Seferihisarlı üreticilere anlatıldı!

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılımıyla hayata geçirilen Mera İzmir projesi kapsamında Seferihisar’da da üreticilerle bir toplantı düzenlendi. Toplantıya İzmir Köy Koop Birliği Başkanı Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Dairesi Başkanlığı veteriner hekimleri, Mera İzmir projesi saha çalışanları ile belediyenin tarım şirketi BAYSAN Genel Müdürü Murat Onkardeşler katıldı.

Mera İzmir, Seferihisarlı üreticilere anlatıldı!

İzmir Köy Koop Birliği Başkanı Neptün Soyer Büyükşehir Belediyesi’nin kooperatiflere destek verdiğini belirterek;  “Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet döneminde kamu eliyle yaptığı atılımlara devam ederek İzmir Büyükşehir Belediye Şirketi Bayındır’da Süt İşleme Tesisi kuruyor. 2022’nin ortalarında da kurdele kesilecek.  Bu tesis sizlerin keçi ve koyun sütlerinizi paketleyip mandıralarda mamul haline getirmenizi sağlayacak. Biz kooperatiflerde örgütlendiğimizde yanımızda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ve yerelde de Seferihisar Belediyesi’ni buluyoruz.  Biz bu yola Tunç Başkan’la 2009 yılında halkın bakkalları ve üretici pazarlarıyla çıktık. Seferihisar’da beraber başardık. Salı Pazarı tutmaz dediler fakat şuan Türkiye’nin her yerinde.  Köy Koop Başkanı olmamım da en temel amacı kadın ve erkeğin el ele tarım yapmasıydı. Bundan 50 yıl önce Seferihisar’da 2 tane mezbaha vardı.  Çünkü küçükbaş hayvancılık için destek lazımdı.  Biz toplantı yaptığımız mezbahayı yüzde 50 bakanlık hibesiyle yaptık. Çok teşekkür ediyoruz yanımızda oldukları için. İşletirken de bakanlıkla beraber çalışmak istiyoruz. İnşallah onu da başaracağız” dedi.

“BİZ BELEDİYE OLARAK SİZDEN ALIM YAPACAĞIZ”
İzmir Büyükşehir Belediyesi BAYSAN Genel Müdürü Murat Onkardeşler ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üreticiye verdiği destekleri anlatarak “Bu bizim 4. toplantımız, İlçe ilçe geziyoruz.  Bu toplantılarda üreticilerle anlaşma yapıp bir teklifte bulunuyoruz. Toplantılarda üreticilerimizin ve çobanlarımızın gözlerindeki mutluluğu görüyoruz.  Bizim amacımız Başkan Soyer’in talimatıyla bu ekonomik krizde küçük üreticilere bir nebze de olsa nefes aldırmak.  Kamunun ve devletin varlığını hissettirmek. Önümüzde kuraklıkla ilgili ciddi bir tehdit var. Bizler tarımda kullandığımız suda üretim modellerini değiştirmeliyiz. Hepimiz çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakmak istiyoruz.  Genç çoban sayısı da azaldı. Çocuklarımız yine üniversite okusun ama gelsinler topraklarını da işlesinler istiyoruz. Toprak işleyerek de gençlerimizin zenginleşebileceğini göstermek istiyoruz.  Bu bağlamda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak  örnek bir tasarı hazırladık.  En az 6 ayını merada geçiren ve hayvanlarını doğal besleyen üreticilerimizin keçi ve koyun sütlerine talibiz.  Biz 50 litrede olsa da bu sütü alacağız.  Tek tek üreticilerden almaktansa sütü kooperatiflerden almak bizim için kolaylık. Çünkü biz araç desteği de dahil kooperatiflere her türlü desteği vermekteyiz. Kooperatiflere avans da veriyoruz. Seferihisar aslında en iyi küçükbaş hayvancılığı yapan ilçelerden birisi. Siz çünkü bu uygulamaları yıllardan beri biliyorsunuz. Biz de sizin doğal beslenme çabanıza ekstra destek vermek için buradayız. Biz sütünüzü aldıktan sonra katma değeri yüksek olan bir ürün haline getiriyoruz.  Bu sütlerden çok güzel peynirler de yapacağız. Daha sonra yurt dışına ihraç edeceğiz.  Şuan en az 6 ülkeden bizim peynirlerimizi bekliyorlar.  Başkanımızın belirlediği fiyat keçide 10 lira koyunda ise 11 lira. Bu yıl ki anlaşmamız bu şekilde.  Gençlerimize iş garantili bir modelimiz de olacak” dedi.

 
Memurlara yüzde 30 zamlı menü!
 
EPDK'dan aralık ayı elektrik faturalarına inceleme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Can dostlar için örnek sistem!
Karabağlar Belediyesi, “hayvan dostu kent” uygulamaları kapsamında örnek ...
Aydın Büyükşehir'den kooperatiflere destek!
Kooperatifçiliğe ve kooperatiflere özel önem veren Aydın Büyükşehir Belediyesi ...
Foça Kent Konseyi, Engelli Meclisi Başkanı belli oldu!
Foça Kent Konseyi, Engelli Meclisi için seçimli genel kurul toplantısı gerçekleştirdi.
 
Muğla Büyükşehir'den evde bakım ve hasta nakil hizmeti!
Evde bakım ve hasta nakil hizmetleri ile vatandaşların yanında olan Muğla ...
Kuşadası'nda hedef: Yeşil bir kent...
Kuşadası Belediyesi kentteki yeşil alanları artırmak amacıyla 2021 yılında ...
Soyer, Çiğli projelerini sıraladı!
Çiğli’de muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle ...
 
İzmir turizmi 'Direct İzmir' ile büyüyecek
İzmir Vakfı’nın, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle şehrin turizm potansiyelini ...
Büyükşehir'den çevreci tesis!
İzmir Büyükşehir Belediyesi park ve bahçelerden çıkan bitkisel atıkların ...
Gazetecilerin sorunları Bayraklı’da konuşuldu
Bayraklı Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 10 9 1 0 25 5 20 28
2 Trabzonspor 10 7 2 1 17 7 10 23
3 Fenerbahçe 9 5 4 0 14 6 8 19
4 Beşiktaş 10 5 2 3 16 12 4 17
5 Gaziantep FK 9 5 2 2 15 14 1 17
6 Göztepe 10 4 4 2 12 6 6 16
7 Samsunspor 9 4 4 1 13 9 4 16
8 Tümosan Konyaspor 10 4 2 4 17 15 2 14
9 Corendon Alanyaspor 10 3 4 3 11 11 0 13
10 Kocaelispor 10 3 2 5 10 14 -4 11
11 Rams Başakşehir 10 2 4 4 11 9 2 10
12 Kasımpaşa 10 2 4 4 9 12 -3 10
13 Hesap.com Antalyaspor 10 3 1 6 11 20 -9 10
14 Çaykur Rizespor 9 2 3 4 10 13 -3 9
15 Gençlerbirliği 10 2 2 6 10 15 -5 8
16 ikas Eyüpspor 10 2 2 6 6 13 -7 8
17 Zecorner Kayserispor 10 0 6 4 8 22 -14 6
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 10 1 1 8 10 22 -12 4
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri