ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4159
    Dolar
  • Euro
    34,5819
    Euro
  • Altın
    2.385,470
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/30°
    ADANA
  • ANKARA
    13/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/28°
    IZMIR
  • KONYA
    13/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
29 Mayıs 2021 Cumartesi - 16:30

Mide ameliyatı sonrası ölüm!

Londra'da yaşayan Özge Mitoğlu (28), çocuk sahibi olabilmek için mide küçültme ameliyatı yaptırmaya karar verdi ve 2019'da İzmir'deki özel hastanede operasyon geçirdi. Taburcu olduktan sonra rahatsızlanan Mitoğlu, tedavi için götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi. Doktor M.U.Y. ise ölümün ameliyattan değil pıhtı atması sonrası bağırsaklarda oluşan komplikasyondan kaynaklandığını savunarak, suçlamaları kabul etmedi. M.U.Y. hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Mide ameliyatı sonrası ölüm!

Londra'dan çocuk sahibi olabilmek umuduyla mide küçültme ameliyatı yaptırmak için İzmir'e gelen Özge Mitoğlu, 2019 yılının Mayıs ayında özel hastaneye başvurdu. Ameliyat olan Mitoğlu, hastaneye 13 bin lira öderken, 3 gün sonra da taburcu edildi. Birkaç gün sonra rahatsızlanan Mitoğlu, 23 Mayıs'ta tedavi için götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi. Otopsi yapılan Mitoğlu'nun cenazesi, ailesi tarafından teslim alınarak, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

EŞİ HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI 

Mehmet Mitoğlu ise eşinin ölümünün ardından savcılığa başvurdu. Doktor M.U.Y.'nin tıbbi hatasının bulunup, bulunmadığının araştırılması amacıyla ameliyata ilişkin evrak, İzmir Adli Tıp Kurumu ve İstanbul Adli Tıp Kurumu 8'inci İhtisas Dairesi'ne gönderildi. 

DOKTOR: PIHTIYLA BAĞIRSAKTA KOMPLİKASYON OLUŞMUŞ

Doktor M.U.Y. de ölümün ameliyattan değil pıhtı atması sonrası bağırsaklarda oluşan komplikasyondan kaynaklandığını savunarak, suçlamaları reddetti. M.Y.U. hakkında, yürütülen soruşturma ve incelenen evrak sonrası hazırlanan iddianamede, 'taksire ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılması talep edildi. İddianame, İzmir 49'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilerek, dava açıldı. 

'AİLEMİZİ BÜYÜTMEK İSTERKEN TEK KALDIM'

Eşinin bebek sahibi olabilmek için mide küçültme ameliyatı yaptırmaya karar verdiğini söyleyen Mehmet Mitoğlu, “Eşimin ameliyattan yaklaşık 10 gün sonra ağrıları başladı ve acile gittik. Bu sırada ameliyatı yapan doktoru defalarca aramamıza rağmen ulaşamadık. Acilde ağrı kesici yapıp geri gönderdiler, 1 gün sonra da yanı şeyleri yaşadık. Eşim 19 Mayıs'ta hastanede yatırıldı, kontroller sonrasında bağırsaklara emboli attığını söylediler. Ameliyata aldılar ve bir daha da uyanamadı. Eşim kısa boylu ve 102 kiloydu. Bebeğimiz olması için kilo vermesi gerekiyordu. 3 yıllık evliydik ve çocuğumuzun olmasını istiyorduk. Kilo fazlası olduğu için çocuk hayalimizi bu şekilde gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorduk. Ailemizi büyütmek isterken eşimi de kaybederek tek kaldım. Bu yaşadıklarımı anlatmak çok zor, ciğerimiz yanıyor" dedi.

AYNI DOKTORUN AMELİYAT ETTİĞİ BİRİ DAHA SIKINTI YAŞAMIŞ

Adli sürecin sonuna kadar takipçisi olacağını belirten Mehmet Mitoğlu, aynı doktorda ameliyat olduktan sonra sıkıntı yaşayan başka birinin de kendisiyle irtibata geçtiğini öne sürdü. Mitoğlu, "Eşimi kaybettikten sonra suç duyurusunda bulundum. Bunun üzerine çeşitli araştırmalar yapıldı ve bu süreç yaklaşık 2 sene sürdükten sonra iddianame hazırlandı. Benim başıma gelen felaketten sonra aynı doktorda ameliyat olan bir hastanın hayatını kaybettiğini diğerinin de midesinin ve dalağının alındığını öğrendim. Eşimin vefatı medyada yer bulunca Almanya'da yaşayan hasta benimle irtibata geçerek kendisinin de sıkıntı yaşadığını söyledi. Bu olayın peşini bırakmayacağım" diye konuştu.

AVUKAT: HASTA TAKİBİ YAPMADAN TATİLE ÇIKMIŞ

Mitoğlu ailesinin avukatı Abdi Yaşar ise olayda doktorun ihmalinin bulunduğunu savundu. Gerekli önlemler alınmadan mide küçültme ameliyatının gerçekleştirildiğini kaydeden Yaşar, "Ameliyattan sonra doktor, hastasının takibini yapmadan tatile çıkmış. Ameliyat sonrası yoğun ağrılarla ilgili doktor bilgilendirilmesine rağmen tatilini bırakıp gelmemiş. 2 senedir süren hukuk mücadelemizin meyvelerini almaya başladık. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle ölüme neden' olma suçundan doktor hakkında dava açıldı. Ancak biz bunun yetersiz olduğunu ve doktorun doğrudan ihtimali olduğunu düşünüyoruz. En yüksek cezayı alması için mücadele edeceğiz. Bu dosyanın ağır ceza mahkemesinde görülmesini istiyoruz" dedi. 

2 MİLYON LİRA DA TAZMİNAT DAVASI

Avukat Yaşar ayrıca M.Y.U.'ya 2 milyon liralık tazminat davası açacaklarını, kazanmaları durumunda parayı hayır kurumlarına bağışlayacaklarını dile getirdi. 

 
İzmir'deki hastane saldırısında gelişme!
 
Ünlü oyuncu İlker Aksum ölümden döndü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki hastane saldırısında gelişme!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde motosikletin gaz koluna dokunduğu gerekçesiyle ...
İspanya'da Türklerin bulunduğu gemi alabora oldu!
İspanya'nın Castellon Limanı'nda 'Nazmiye Ana' isimli geminin yanlış yükleme ...
Erdoğan, Kanal İstanbul için tarih verdi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Haziran ayının sonunda Kanal İstanbul'u ...
 
'Su' kavgasında kardeşini öldürdü!
Aydın’ın İncirliova ilçesinde Çetin C. (59), depodan su kullanımı nedeniyle ...
Baltayı taşa vurdu, paylaşımını sildi!
Ankara'da sağlık çalışanı sosyal medya hesabından otobüse alınmadığını ...
3 sağlık personeli 1 saatte saydı!
Çorum'da, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Mehmet Bezirci’nin ...
 
Korkunç detaylar ortaya çıktı!
Iğdır’da 5 yıldır kayıp olan Nesrişah Yorgun’un, boşandığı Eyüp Yıldızhan ...
İngilizler'den Sedat Peker analizi...
İngiliz Financial Times gazetesi, suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarını ...
Bakan Kurum açıkladı, Bayraklı'ya Millet Bahçesi...
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de 30 Ekim depreminden en ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri