ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,1781
    Dolar
  • Euro
    35,0275
    Euro
  • Altın
    2.445,960
    Altın
  • Bist-100
    10.879,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/30°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/24°
    IZMIR
  • KONYA
    14/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erkek arkadaşı darbetti iddiası... Yaşam savaşı veriyor!
Erkek arkadaşı darbetti iddiası... Yaşam savaşı veriyor!
YKS'ye giriş belgeleri erişime açıldı!
YKS'ye giriş belgeleri erişime açıldı!
Ünlü müzisyen hakim karşısına çıktı!
Ünlü müzisyen hakim karşısına çıktı!
Eski Başkan Yardımcısı 12. kattan düştü!
Eski Başkan Yardımcısı 12. kattan düştü!
2 Ekim 2021 Cumartesi - 11:36

Milli sporcu Bircan kariyerinin zirvesinde

Oryantiring branşında Avrupa'da birçok derece elde edip, dünya şampiyonluğu kazanan milli sporcu Gülşah Bircan Akpınar özel açıklamalar yaptı.

Milli sporcu Bircan kariyerinin zirvesinde

İzmir'in Urla ilçesinde 11 Temmuz 1996’da doğan ve Ege Üniversitesi'nde oryantiring branşıyla tanışan Akpınar, işlettiği market ve bayiyle de iş hayatında emin adımlarla ilerledi. Oryantiring branşının zorlu bir spor olduğunu ifade eden 25 yaşındaki sporcu, "Bayi işletiyorum, aynı zamanda milli sporcuyum. Kayak ve bisikletle oryantiring branşıyla uğraşıyorum. Oryantiring branşında arazi üzerinde harita ve pusula yardımıyla hedef buluyoruz. Şu an Oryantiring Milli Takımı sporcusuyum. Dünya ve Avrupa sıralamalarında ülkemi temsil etmek için milli takıma seçildim. Bir milli sporcu ve Spor Bilimleri Fakültesi mezunu olarak bayi işletmemi 18 yaşında açtım. Spor masraflarımı karşılamak için bir girişim oldu benim için. Yaklaşık 7 yıllık bir serüvenim geçti burada. İşletmemi büyüte büyüte devam ettiriyorum. Spor yaşamamda en büyük destekçim ailem ve işletmem oluyor" dedi. 

ÖNCE ANTRENMAN SONRA İŞ 

Yaptığı sporun çok ciddi bir çalışma disiplini gerektirdiğini vurgulayan Gülşah Bircan Akpınar, "Sabahın erken saatinde kalkıp antrenmanlarımı yapıyorum. Ardından işimle uğraşıyorum, günlük rutinde hayat yorucu oluyor. Oryantiring kadın için zor bir spor. Arazide yırtıcı olmak gerekiyor. Ekstrem bir spor olarak biliniyor. Ben arazide hem bisiklet üzerinde durmaya çalışırken hem de haritayı okuyup hedef bulmaya çalışıyorum. Oryantiring fizikselin yanı sıra mental anlamda beceri gerektiren bir branş. Aynısını kayakta da yapmaya çalışıyorum. Ege Üniversitesi'nde öğrenci arkadaşlarım vasıtasıyla tanıştım bu sporla. Topluluğa katıldım. Oradaki antrenörüm oryantiringi herkesten iyi yaptığımı söyledi. Beni yarışa götürdüler. İlk yarışmamda kürsüye çıktım" ifadelerini kullandı. 

"ARAZİ ŞARTLARI OLDUKÇA ZORLU"

Başarılar elde ettikçe hedeflerini büyüttüğünü dile getiren Akpınar, "Yarışlara sürekli katılmaya başladım ve kulüpçülük yolunda ilerledim. Başarı elde edince biraz daha her şey büyüdü. Sonrasında milli takım statüsü oldu. Hem okul takımında hem kulübümde yarıştım ve bu noktaya geldim. Zorlu şartlarda bu sporu yapıyoruz. Çamura saplandığımız ya da kayalıklardan düştüğümüz anlar oluyor. Bundan 2 ay önce Bulgaristan'daydım. Ciddi sakatlıklar yaşayabileceğim düşüşler oldu. Arazi şartları oldukça zorlu. Bir yandan dikenler batabiliyor bir yandan tellere takılabiliyoruz. O şartlarda harita okuyoruz. Tamamen kafamda, teknolojiyi kullanmadan rotamı bulmam gerekiyor. Bilmezsem zaten kaybolurum. Rakiplerim açık ara farkla önüme geçebiliyor. Hem yırtıcı hem de kontrollü olmak gerekiyor" diye konuştu. 

"BENİ GÖRENLER ŞAŞIRIYOR"

Dağ bisikletiyle yarıştığını belirten Gülşah Bircan Akpınar, "Beni dağ bisikletiyle görenler şaşırıyor. Keşke bir kameram olsa da girdiğim yerleri insanlara gösterebilsem, gerçekten çok zorlu şartlar var. Benimle birlikte diğer sporcular da aynı şartlardan geçiyor. Dünya ve Avrupa çapında bir çok rakibim var. Onlara yetişebilmek için çok çaba sarf etmem gerekiyor. Bunun için sabahın 06.00'sında kalkıyorsam, başarılar kazanabilmek için çok umudum var. Ben kürsüye çıkmadan durmak istemiyorum. Oryantiring masraflı bir branş. Benim bisikletimin bakımı bir araba bakımı kadar masraflı olabiliyor. Ben inatla bu sporu yapmaya çalışıyorum. Kürsüye çıktığımda tüm zorluklar geride kalıyor. Her alanda iddiamı ortaya koymaya çalışıyorum" dedi. 

 

 
Karşıyaka galibiyet peşinde
 
Türk zenginlerine Malta'dan kötü haber
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka galibiyet peşinde
Ziraat Türkiye Kupası 2'nci Eleme Turu'nda hafta içinde Kardemir Karabükspor'u ...
Menemenspor'da yüzler asıldı
TFF 1'inci Lig'de İzmir derbisinde Altınordu'ya deplasmanda tek golle ...
Altay 4'te 4 peşinde
Süper Lig'de son 3 maçında Göztepe, Çaykur Rizespor (D) ve Beşiktaş'ı ...
 
Altınordu'dan Menemen'e tek kurşun...
TFF 1. Lig'de iki İzmir ekibinin karşı karşıya geldiği maçta Altınordu, ...
Pınar Karşıyaka'da transfer
ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, ABD doğumlu Michael Roll'u transfer etti.
Sarıgedik'ten Necimoğlu'na Federasyon seçimleri desteği
Küçük Kulüp Başkanı Emre Sarıgedik, Türkiye Tenis Federasyonu seçimleri ...
 
Karşıyaka'ya Kupa morali
Ziraat Türkiye Kupası 2'nci Eleme Turu'nda normal süresi 1-1 biten maçta ...
Altay'da Poko sevinci
Süper Lig'de pazar günü Gaziantep FK deplasmanında üst üste 4'üncü galibiyetini ...
Altay Başkanı Ekmekçioğlu'dan Altıntop'a ziyaret
Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Türkiye Futbol Federasyon İcra Kurulu ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri