ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5589
    Dolar
  • Euro
    34,9528
    Euro
  • Altın
    2.423,090
    Altın
  • Bist-100
    9.722,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/36°
    ADANA
  • ANKARA
    20/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
14 Aralık 2019 Cumartesi - 14:13

Muhabbet kuşu kaçan bile itfaiyeyi arıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin başı, asılsız ihbarlarla dertte. Maymunu veya muhabbet kuşu kaçanların arayarak yardım istediği itfaiye ekiplerinin, yangınlardan sonra en çok gittiği olayların başında hayvan kurtarma operasyonları geldi. Evde anahtarını unutunca çilingir yerine itfaiyeyi çağıranların yanı sıra parmağındaki yüzüğü çıkaramayan onlarca kişi de kesilmesi için itfaiyeye haber verdi. İzmir'de asılsız ihbarların sayısı yılda 185'i buldu.

Muhabbet kuşu kaçan bile itfaiyeyi arıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı verilerine göre, bu yılın ilk 11 ayında toplamda 39 bin 966 ihbar yapıldı. İhbarlarda ilk sırayı 14 bin 237 ile yangınlar aldı. Bunu 7 bin 422 ihbarla, bilgi talep edenler izledi. İtfaiye Daire Başkanlığı'nın verilerine göre, kediler başta olmak üzere hayvanların kurtarılması için bu yıl içerisinde toplam 4 bin 523 ihbar yapıldı. Ekipler tüm ihbarları değerlendirdi. Önceliği yangınlarda mahsur kalanları kurtararak, yangınlara, sel ve su baskınları gibi olaylara müdahale etmek, trafik kazalarında araç içerisinde sıkışanları kurtarmak olan itfaiye ekipleri, mesainin önemli bir kısmını da asılsız veya görevleri dışında yapılan ihbarlarda harcıyor. Yıl içerisinde asılsız çıkan ihbar sayısı ise 185. İtfaiye Santral Çavuşu Ercan Dağlı (37), özellikle yaz aylarında iş yoğunluğunun arttığını, her ihbarı titizlikle değerlendirdiklerini söyledi. Bazı asılsız veya görevleri dışında yapılan ihbarlar nedeniyle daha büyük olaylara müdahale etmekte geç kalabildiklerini belirten Ercan Dağlı, "Her ihbar bizim için gerçek ihbardır. Genelde tüm ihbarlara gidiyoruz. Görev olarak günde 50 olaya çıktıysak, bunun 5 veya 10'u asılsız çıkıyor" dedi.

'LÜTFEN İHBARLARDA DAHA HASSAS DAVRANIN'

Özellikle kedi kurtarmak için çok fazla ihbarın geldiğini belirten Ercan Dağlı, şunları söyledi:

"Çatılara veya ağaçlara çıkan kedilerin kurtarılması için çok fazla ihbar geliyor. Bizler de hayvanları çok seviyoruz. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Fakat hayvanlar doğası gereği çatıya veya ağaca çıkabiliyor. Buralarda geziniyor. Hayvanları görenler, onların mahsur kaldığını düşünerek ihbarda bulunuyor. Olay yerine gittiğimiz zaman kedi bulunduğu yerden atlayabiliyor. Bu da daha kötü sonuçlar doğurabiliyor. Kedilerin birbiriyle oynayarak ağaca çıkması doğal, sonrasında kendisi de inebiliyor. Bunu vatandaşlara anlatmaya çalışıyoruz. Hayvan kurtarmak için itfaiye arandığında, biz de aracımızı gönderiyoruz. Bu tür durumlarda filomuzu zayıflatmış oluyoruz. Böyle olaylara gönderdiğimiz merdivenli araçlarla belki daha fazla insan hayatını kurtarabiliriz. Elbette hayvan hayatı da bizim için çok önemli. Ama doğası gereği bir kedi ağaca çıktığında bile indirilmesi için itfaiye aranıyor. İnsanlar yanan bir binada mahsur kalmışsa, biz de aracımızı uzak bir noktada kurtarmaya göndermişsek, filomuzu zayıflatmışsak, bu durum insan hayatına mal olabiliyor. Biz bu konuda vatandaşların biraz daha sağduyulu olmalarını bekliyoruz."

'KAÇAN MAYMUNU İÇİN YARDIM İSTEYENLER OLUYOR'

Kimilerinin ise şahsi papağan veya maymunu kaçtığında da itfaiyeyi arayarak, "Maymunum ağaçtan ağaca atlıyor" diyerek yakalanması için yardım istediklerini söyleyen Ercan Dağlı, ekiplerin bu tür durumlara müdahale etmesinin söz konusu olmadığını anlattı. Evinin anahtarını unutan bazı kişilerin ise, itfaiyenin kapıyı açması için, "Ocakta yemek unuttum" gibi ihbarlarda bulunduğuna dikkat çeken Dağlı, bu tür olaylarda da genelde ihbarcıların kapılarını açarak geri döndüklerini ifade etti. İtfaiye ekiplerinin yaptığı bir diğer işlem ise yüzük kesme. Eli şiştiği için yüzüğünü çıkaramayan kişilerin yaptığı başvurular üzerine, AKS 110 ekipleri, yüzük kesme aparatı ile vatandaşların yüzüğünü keserek çıkarıyor. 

 
TSYD İzmir Şubesi üyeleri 2019'a veda etti
 
Sendika binasına tombala baskını!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki tüm yapı izinlerine standart!
Yapı denetim mevzuatı ve yapı izinlendirme işlemleri için ilçe belediyelerinden ...
Karabağlar'da 'Şişman Güzeldir' coşkusu
8. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali kapsamında “Şişman Güzeldir” adlı ...
Bakan İduğ mahalle turlarına devam...
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, düzenli olarak gerçekleştirdiği ...
 
Buca'da sorunlar yerinde çözülüyor
Sorunların yerinde çözümü için icraat birimlerinin yöneticileriyle mahalle ...
Narlıdereliler sanata doyacak!
Şef Ferda Yılmaz öncülüğündeki Narlıdere Belediyesi Popüler Müzik Korosu, ...
Usta sanatçı Konak'ta özlemle anıldı
7’den 70’e her yaştan İzmirli, İzmir’e büyük bir tutkuyla bağlı, usta ...
 
Gümrükçü'den üretici kadınlarla protokol
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Kemarlatı’ndaki Kadın Emeğini Değerlendirme ...
Başkan Sandal'a Almanya'dan ziyaret
Almanya'da yaşayan Türk iş adamlarından oluşan heyet Bayraklı Belediye ...
Orman İzmir kampanyasına Berlin desteği
Berlinli Türk İş İnsanları İnisiyatifi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri