ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2966
    Dolar
  • Euro
    34,9905
    Euro
  • Altın
    2.446,690
    Altın
  • Bist-100
    10.173,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    3/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz
Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
5 Şubat 2022 Cumartesi - 11:26

Muharrem İnce: İzmir'de birinci parti olacağız!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 senelik iktidarında koyduğu hedefleri tutturamadığını belirterek, "Devleti 'Şirket gibi yöneteceğim' diyordu. 20 sene yönetti ve batırdı. Milletin yapması gereken ilk seçimde bu CEO'yu görevden almak" dedi. TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine de tepki gösteren İnce, "Memleket Partisi iktidarında TÜİK yetkililerini yargının önüne çıkaracağız" diye konuştu. İnce, İzmir'den birinci parti olacaklarını söyledi.

Muharrem İnce: İzmir de birinci parti olacağız!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir'de Mövenpick Hotel'de parti yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısı ile gündeme dair açıklamalar yaptı. Türkiye'de derin bir yoksulluk yaşandığını söyleyen İnce şöyle konuştu:

"Memleket yangın yeri. Derin bir yoksulluk yaşıyor halkımız. Ocak'ta enflasyon yüzde 11.1 arttı. İnanmadığımız TÜİK'e göre. Bunun çok daha yüksek olduğunu biliyoruz. TÜİK'e göre yıllık enflasyon 48.7. 20 sene önce Erdoğan iktidara geldiğinde 29.7'ydi. 2011 krizi vardı, deprem olmuştu. Buna rağmen enflasyon yüzde 29.7'ydi. 'Nereden nereye geldik' diyor ya sürekli. 20 senede 19 puan artırdı enflasyonu. Türkiye'de zam şampiyonu 69.97 ile elektriktir. Yani aslında muhalefete gerek yok. Faturalar muhalefet partisi. Faturalar muhalefeti yapıyor zaten. Erdoğan'ın 'Faiz sebep, enflasyon sonuç' diyordu. İktisat tarihinde böyle bir teori yok tabi. İzmir'den yeni teoriyi açıklayayım. 'Erdoğan sebep, enflasyon sonuç'. 3 buçuk yıl önce fizikçi Muharrem dedi 'Dolar 8-10 lira olur, Muharrem İnce seçilirse dolar düşer' dedim. O 'Ben Ekonomistim' dedi. 'Verin bu kardeşinize yetkiyi dolar, faiz nasıl düşer' öğreteyim dedi. Sonuçta geldiğimiz nokta dolar 13.5 lira. Faiz 14, benzin 14, mazot 14. 'Devleti şirket gibi yöneteceğim' demişti. Yönetti ve batırdı. Siz bir şirketin başına bir CEO getirseniz. O CEO'nun 20 sene önce koyduğu bir hedef vardı. 2 trilyon dolar milli gelir, kişi başı ise 25 bin dolar olacaktı. İlk 10 ekonomi içine gerecektik. CEO'nun getirdiği nokta 8 bin dolar kişi başı gelir. 2 trilyon dolar değil, 800 milyar dolar milli gelir. İlk 10'e girmeyi bırak, ilk 20'den çıktık. CEO hedeflerinin hiçbirini tutturamadı. Şirketin sahibi olsa siz ne yaparsınız? CEO'yu görevden alırsınız. Milletin yapması gereken ilk seçimde bu CEO'yu görevden almak."

"TÜİK YETKİLİLERİNİ YARGI ÖNÜNE ÇIKARACAĞIZ"

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerine tepki gösteren Muharrem İnce şöyle devam etti:

"Memura 7.5 zam verdiler, sadece Ocak ayında yüzde 11.1 enflasyon. Ocak'ta memur alacaklı oldu. Kağıt üzerinde milleti zenginleştiriyor. TÜİK enflasyon sepetini yeni güncelledi. Sepetin içindeki ürünlerin ağırlığını değiştiriyor. TÜİK'e göre gıda enflasyonu yüzde 55. Sepetteki ağırlığını 25.94'ten 25.31'e düşürüyor. Bunlar hain değil de ne? Hain bunlar hain. Gıda enflasyonu tavan yapmışken, sen hesaplarken gıda enflasyonunun sepetteki ağırlığını neden düşürüyorsun? Artırman gerekirken düşürüyorsun. Neden talimat geldi. Alkollü içecekler ve tütün. Ağırlığı 4.88 iken 4.30'a düşmüş. Tavan yapmış fiyatlar sen ağırlığını düşürüyorsun. Doğalgaz, elektrik, kira her şey uçmuş. 15.36 iken 14.11'e düşürüyorsun. Bunlar yargılanmalıdır. Memleket Partisi'nin iktidarında halkımıza yalan söylediği için yatırımcının doğru yatırım yapmasını engellediği için bu TÜİK yetkililerini yargının önüne çıkaracağız. Elektrikte zamdan indirim yaptılar. TÜİK var ya, yatacak yeri yok bunların. 1926'da kurulmuş, 2022'ye kadar 76 yılda 18 başkan değişmiş. 2018-2022 arasında 4 başkan. 4 merkez bankası başkanı, 3 bakan. Sonra da çıkıp bunun adı istikrar diyorlar. Çocukça işler yapıyorlar. Sonra da çocuktan medet umuyorlar. Eline mikrofon verip söylememesi gereken şeyleri söyletip sonra da sırıtıyorlar."

"GIDA ÜRÜNLERİNDEKİ KDV SIFIRLANMALI"

Türkiye'nin çok kötü yönetildiğini öne süren İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük faizcisi Erdoğan'dır. Türkiye o kadar kötü yönetiliyor ki hastalığın adını koymakta zorlanıyoruz. İşletme körlüğü mü, koltuk sevdası mı, kibir mi, akıl tutulması mı desek, hepsi var. Ekmek, benzin kuyruklarını, bayat ekmek kuyruklarını tekrar görür olduk. Faturalar kirayı geçti. Sayaçları kimse görmek istemiyor. Memleket Partisi olaarak Erdoğan'ın sayaçlarını sökeceğiz. Biz sökeceğiz bu muhalefetle de olmaz. Enerjide dışa bağımlılık oranımız yüzde 70,1. Gıda güvenliğimiz kalmadı. Rusya amonyum nitrat ihracatını yasakladı. Bizdekiler tarımı hiçbir zaman stratejik sektör olarak görmedi. Kurlar yükselirse paran olsa da bazen alamazsın. Çünkü satmazlar. Gıda ürünlerindeki KDV'yi sıfırlamaktan başka çare yok."

"SEÇİME TEK PARTİ OLARAK GİRECEĞİZ"

Memleket Partisi'nin ittifaklardan bağımsız olarak tek parti olarak seçime gireceğini söyleyen Muharrem İnce şunları kaydetti:

"Tek başımıza seçime gireceğiz. 20 yılın sonunda hala birinci parti ise bir parti ve 7-8 parti bir araya gelip bu partiyi yenmek için tek projeleri buysa. O zaman ikisini birden göndermek lazım. Hem iktidarı hem de muhalefet partilerini. 20 yıllık iktidar var ekonomiyi 100 yıllık parti yeni kurulmuş bir partiye bırakmış. 'O partinin ekonomik programı var, onu tartışıyoruz' diyorlar. Özgüven yok. Bizim projemiz bu iktidarı da muhalefeti de beraber göndereceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmedim. Halkımızın gözünün önünde görüşürüm. Türkiye'de legal siyaset yapan herkesle görüşürüm. Yarın itibariyle süremiz doluyor. Seçime girme hakkımız var. Bazı hatalar yaptık ama telefi ediyoruz."

'İZMİR'DE BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ'
İnce İzmir ile ilgili beklentilerini ise ''Henüz anket yaptırmadık. Biz 17 Mayıs'tan sonra anket yaptıracağız. 1 yılımızı dolduralım öyle anket yaptıracağız. İzmir en umutlu olduğum kent. İzmir’de halkımız seçeneksiz değil artık, 'Allah kahretsin' diyerek sandık başına gitmesin, Memleket Partisi burada, biz İzmir’de birinci parti olacağız” şeklinde açıkladı.

 
Gaziemir’de atık dallar evleri ısıtacak!
 
Altay'da nostaljik buluşma!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜİK kremi çıktı... Böyle daha ışıltılı!
Saadet Partisi, kozmetik krem reklamına benzeterek hazırladığı video ile ...
CHP'den ''trol ordusu'' raporu!
CHP, sosyal medyada Kemal Kılıçdaroğlu ve parti aleyhine paylaşımda bulunan ...
Hazineden Urla'da dev satış!
İzmir Urla ilçesinde hazineye ait 3 taşınmaz 439 milyon TL'ye satıldı. ...
 
Büyükşen çifti cinayetinde yeni gelişme!
Konya'nın Karatay ilçesinde 4 yıl önce öldürülen Necla ve Metin Büyükşen ...
Maaşı elektrik faturasına yetmedi!
Şanlıurfa'da 900 TL'lik engelli maaşıyla geçinen Ramazan Güngör, bu ay ...
248 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son ...
 
Yolda yürüyen kadına durduk yere saldıran Suriyeli serbest kaldı!
İzmir Konak'ta 26 yaşındaki Tuğba Serbest’e işe gittiği sırada, hiçbir ...
Kremlin’den Erdoğan’ın sözlerine yanıt
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ...
Samsun'da Atatürk anıtına saldıranların ifadesi ortaya çıktı
Samsun'da Milli Mücadele'nin simge eserlerinden, Atatürk Parkı'ndaki Onur ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri