ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    44,0688
    Dolar
  • Euro
    51,2467
    Euro
  • Altın
    7.274,000
    Altın
  • Bist-100
    13.079,00
    Bist-100
  • ADANA
    6/17°
    ADANA
  • ANKARA
    1/9°
    ANKARA
  • ANTALYA
    9/18°
    ANTALYA
  • BURSA
    6/14°
    BURSA
  • ISTANBUL
    8/13°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    7/18°
    IZMIR
  • KONYA
    4/9°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Trump: Koşulsuz teslimiyet dışında anlaşma olmayacak
Trump: Koşulsuz teslimiyet dışında anlaşma olmayacak
Bolu Belediyesi başkanvekili belli oldu
Bolu Belediyesi başkanvekili belli oldu
Azerbaycan İran sınırına yığınak yapıyor
Azerbaycan İran sınırına yığınak yapıyor
Türkiye'nin 7 ili için riskli uyarısı!
Türkiye'nin 7 ili için riskli uyarısı!
22 Şubat 2024 Perşembe - 12:36

Muharrem İnce'ye kumpas davasında karar!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye, genel seçim öncesi sosyal medyada yapılan paylaşımlarla kumpas kurulduğu iddiasıyla yargılanan iki kişi 'FETÖ'ye yardım' suçlamasından beraat etti.

Muharrem İnce ye kumpas davasında karar!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik paylaşımları sebebiyle "Ankara Kuşu" adlı sosyal medya hesabının kullanıcısı Oktay Yaşar ile Veli Koçak'ın FETÖ kapsamında "üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütüne yardım" suçundan yargılandıkları davada karar açıklandı. 

SAVCI BERAAT İSTEDİ
Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Yaşar ve Koçak ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı dava dosyasına gelen evrakı okuduktan sonra esas hakkındaki mütalaasını sunmak için Cumhuriyet savcısına söz verdi. 
Savcı, sanıkların yargılandığı "terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım" suçunun unsurları oluşmaması nedeniyle beraatlerini talep etti. Savcı sanıklar hakkında "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını da istedi. 

'ÖRGÜTE YARDIM'DAN BERAAT
Söz alan Yaşar, mütalaa yönünde karar verilmesini isteyerek beraatini talep etti. Koçak da savcının beraati yönündeki görüşüne katıldığını ancak dezenformasyon içeren bir paylaşımının olmadığını savundu. Avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım" suçundan beratlerine hükmetti. 

Mahkeme, sanıklar hakkında "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. 

NE OLMUŞTU?
İddianamede, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe kalkışmasında başarısız olmalarından sonra örgüt üye ve yöneticilerinin illegal yollarla yurt dışına kaçtıkları, bulundukları ülkede sosyal medya üzerinden Türkiye aleyhine paylaşım ve dezenformasyon haberler yaparak amaçlarına ulaşmaya çalıştıkları belirtildi. 

Cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı İnce'ye yönelik hem sahte pornografik video görüntüsü hem de sahte dekontun, provokasyon ve tehdit amaçlı sosyal medyada dolaşıma sunulduğu vurgulanan iddianamede, firari FETÖ mensupları tarafından da daha fazla kitleye ulaşması amacıyla paylaşılan bu görüntülerin, şüpheliler tarafından da yayıldığı anlatıldı. 

İddianamede, sanıklar, Yaşar ile Koçak'ın, bilerek ve isteyerek örgüte yardımda bulunmak suretiyle "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım" suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

 
Karşıyaka'da Adem şoku...
 
Göztepe'den Adana'ya geçit yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den Cemil Tugay'a tam destek!
CHP lideri Özgür Özel, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. ...
PKK'nın kritik ismi öldürüldü!
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG'nin sözde sorumlularından ...
CHP Adayı İlkay Çiçek saha çalışmalarını sürdürüyor!
CHP Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek, vatandaş buluşmalarına devam ediyor.
 
Konak Adayı Mutlu'dan emeklilere söz!
Sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasıyla temaslarını sürdüren CHP Konak ...
12 ilde Kafes operasyonu!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydın, Kastamonu ve Balıkesir merkezli ...
Babası rehin aldı... 7 yaşında dehşeti yaşadı!
Ankara'da, velayeti boşandığı eşinde olan 7 yaşındaki oğlunu silahla rehin ...
 
Site sakinleri isyanda... 16 milyonluk usulsüz ihale iddiası!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 604 dairenin bulunduğu site sakinleri, yönetime ...
İzmir'de dehşet anları... Eski eşine ve polise bıçakla saldırdı!
İzmir'de N.Y., eski kocası C.B. tarafından takip edildiği gerekçesiyle ...
İzmir'de borç kavgası cinayetle bitti!
İzmir'in Konak ilçesinde Mesut Karataş (39), borç- alacak nedeniyle sokakta ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 24 18 4 2 58 18 40 58
2 Fenerbahçe 24 15 9 0 54 23 31 54
3 Trabzonspor 24 15 6 3 48 28 20 51
4 Beşiktaş 24 13 7 4 45 29 16 46
5 Göztepe 24 11 9 4 27 16 11 42
6 Rams Başakşehir 24 11 6 7 42 26 16 39
7 Samsunspor 24 7 11 6 25 27 -2 32
8 Kocaelispor 24 8 6 10 21 25 -4 30
9 Gaziantep FK 24 7 8 9 30 40 -10 29
10 Çaykur Rizespor 24 6 9 9 31 35 -4 27
11 Corendon Alanyaspor 24 5 11 8 26 30 -4 26
12 Natura Dünyası Gençlerbirliği 24 6 6 12 28 34 -6 24
13 Hesap.com Antalyaspor 24 6 6 12 24 38 -14 24
14 Tümosan Konyaspor 24 5 8 11 27 37 -10 23
15 ikas Eyüpspor 24 5 7 12 19 35 -16 22
16 Kasımpaşa 24 4 8 12 20 35 -15 20
17 Zecorner Kayserispor 24 3 11 10 18 43 -25 20
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 24 3 4 17 21 45 -24 13
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri