ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2966
    Dolar
  • Euro
    34,9905
    Euro
  • Altın
    2.446,690
    Altın
  • Bist-100
    10.173,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    3/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz
Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Akaryakıtta tek fiyat dönemi başlıyor
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
Muhabir canlı yayında ceset buldu!
2 Temmuz 2023 Pazar - 12:39

Nalbantoğlu'ndan AK Parti'ye arıtma tepkisi

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir'in arıtma tesislerine ceza verildiğine yönelik haberler ve AK Partililer'in "çevre yüzsüzleri" şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi. Nalbantoğlu, "Habere konu olan arıtma tesislerine ceza kesilmesi meselesinin müsebbibi kendileri. Çevre izin belgesini alınması için gerekli belgeleri bile isteye İZSU’ya teslim etmeyen kendileri. Sonra, hiç utanıp sıkılmadan yüzsüzler diyen yine kendileri. Bir de ‘Yüzünün astarı yok!” derler" dedi.

Nalbantoğlu ndan AK Parti ye arıtma tepkisi

İktidarın İzmir’de yol yordam ve yönteminin hiç değişmediğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu; sözlerine şu ifadelerle devam etti: “Tıpkı bu haber ve açıklamalarında olduğu gibi; önce engelliyorlar, sonra kamuoyunu yanıltarak karalamaya girişiyorlar, sonra ceza kesiyorlar. Bu tüyler ürperten kurguyu 21 yıldır itinayla ve ısrarla hayata geçirmeye çalışıyorlar. Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, gerekli açıklamayı yaptı. Eski bir habere takla attırarak, gerçeği gizleyerek İzmirlileri ikna edemezler. Çünkü, İzmirli kurgularını 21 yıldır her sandıkta ifşa ediyor, tersine çeviriyor. Geçmişte İl Özel İdaresi’nin sorumluluğunda olan ve Büyükşehir’e geçtikten sonra çevre izin belgelerinin alınamaması için yıllardır taş koyan, gerekli belgeleri teslim etmeyen, sümen altı eden, bürokratik engeller koyan kendileriyken böyle açıklamalar yapmaları dudak ısırtan cinsten. Büyükşehir Belediyesi’nin tüm engellere rağmen özveriyle çalışan kuruluşu İZSU’ya ve hatta belki de en doğa dostu belediye başkanına çevre katliamcısı demek, art niyet işidir. Halka hizmet etmekle yükümlüyken, siyasi kazanç sağlamak uğruna halka hizmet eden diğer kurumları engellemek acımasızlıktır. İzmir’i ve İzmir halkını gözlerini kırpmadan feda eden bu hırsın her defasında kendilerine döndüğünü göremiyorlar.”

Rağmen başarıyoruz…

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin rağmen ürettiğini, rağmen yatırım yaptığını, rağmen başardığını belirten CHP’li Nalbantoğlu; “ Kentimizin arıtma tesisleri, devralındığından bu yana rağmen geliştiriliyor. Günü kurtaran değil, uzun vadeli, köklü yatırımlarla yol alınıyor. Çiğli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin 4. Faz inşaatı başladı. 11 Milyar 95 Milyon gibi dev bir bütçeyle ‘ Yaşayan Körfez’ seferberliğini de rağmen başarıyla sonlandıracağız. İZSU; yapacağı 20 Milyar TL bütçesi olan 100 yatırımı açıkladı. Yarım asırdır süregelen arıtma ve körfez sorununa ilk kez bu kadar kararlı ve köklü çözümler üretiliyor. İzmir, verilen sözleri takip eder, test eder. İzmirli; kimin hangi niyetle ne yaptığını, kimin ne yapmadığını bilir” dedi.

Rıfat Nalbantoğlu; son 3 yılda körfeze çıkan 220 kilometrelik yağmur suyu hattının tamamlandığını hatırlatarak; Çiğli Arıtma Tesisi’yle geri kazanılan atık suyun tarım alanlarında ve kentte kullanıma sunulduğunu söyledi. Nalbantoğlu; açıklamasında, “ İktidarın İzmir için çalışmak, bu şehre gerçekten ve samimi bir şekilde yararlı olmak gibi bir niyeti varsa; görünen o ki yok; sadece yapılan, yapılmak istenen işlere engel yaratmasın yeter.” sözlerinin altını çizdi.

Ancak düşlerinde görürler…

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, iktidarın 2024 İzmir hedefi için “Ancak düşlerinde görürler!” diyerek şunları söyledi: “Almak için, önce vermek gerekir.  Millete hizmet gönüllüsü olduğunu iddia eden bir siyasetin bunu biliyor olması lazım. Otoyollarıyla övünüyorlar, amenna! Ama, kent içi ulaşım dendiğinde ya ortada yoklar ya da ortaya engellerle çıkıyorlar. Kültür Merkezi yapmakla, kurum binalarını yenilemekle övünüyorlar; ona da tamam. Ama, yıllar önce sözünü verdikleri 35 proje sorulduğunda tık yok. Neden? Çünkü, İzmir onları seçmedi,  yerelde de iktidar yapmadı. Sözlerini tutmak için bu çok mu gerekliydi? Hayır… Bu hizmet aşkı değil, içi karanlık bir ihtirastır. Bu nedenle de İzmir’i almaları mümkün değildir. 2024 seçimleri için geri sayım başladı. Sandıktan yine elleri boş dönecekler; çünkü İzmir’i bu yöntemlerle ikna etmeleri çok zor.”

 

 
Matematik ve Zeka Oyunları Parkı’nda sona gelindi
 
Sivas Katliamı'nın 30. yılı... Madımak'ta katledilen aydınlar anılıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ümit Özdağ'dan AK Partili Ömer Çelik'e çok sert yanıt!
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Fransa'daki olayların Türkiye'de de yaşanabileceği ...
Fransa'daki olaylarla ilgili Türkiye yorumu AK Partili Çelik'i kızdırdı!
Fransa’yı karıştıran sığınmacı- kaçaklar, Türkiye için de alarm zillerini ...
Hulki Cevizoğlu: Erdoğan eylemsel olarak Atatürkçü!
Erdoğan'ın 'Atatürk gibi antiemperyalist' olduğunu iddia eden Cevizoğlu, ...
 
Tanju Özcan'dan CHP'ye yürüyüş çağrısı!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 'Değişime bir adım da sen at' sloganıyla ...
HDP'den yerel seçim açıklaması: Her yerde aday çıkaracağız!
Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde Millet İttifakı'nın adayı, CHP Genel Başkanı ...
HDP: Her yerde aday çıkaracağız
Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde Millet İttifakı'nın adayı, CHP Genel Başkanı ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu sorusuna yanıt!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partideki yenilenme tartışmaları ...
CHP’deki değişim tartışmasına Büyükerşen de dahil oldu!
CHP'deki değişim tartışmalarına Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu'nun ...
ORC'den 'en başarılı başkan' anketi
ORC Araştırma, 20 bin 600 katılımcıya belediye başkanlarının başarı oranlarını ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri