ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,1922
    Dolar
  • Euro
    34,6981
    Euro
  • Altın
    2.435,450
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/25°
    ADANA
  • ANKARA
    8/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    8/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ekmeleddin İhsanoğlu’dan Devlet Bahçeli itirafı!
Ekmeleddin İhsanoğlu’dan Devlet Bahçeli itirafı!
Galatasaray - Fenerbahçe maçının tarihi belli oldu!
Galatasaray - Fenerbahçe maçının tarihi belli oldu!
Eşini öldürdü, oğlu ve damadı yaralı!
Eşini öldürdü, oğlu ve damadı yaralı!
Damat dehşeti: 1 ölü, 2 yaralı!
Damat dehşeti: 1 ölü, 2 yaralı!
3 Eylül 2019 Salı - 00:04

Nar Taneleri, Konak'ta sürecek

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un Narlıdere Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı ve büyük önem verdiği Nar Taneleri Eko Çiftlik ve Sosyal Yaşam Merkezi Projesi, Konak’ta devam edecek.

Nar Taneleri, Konak ta sürecek

Konak Belediyesi’nin eylül ayı olağan meclis toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda öne çıkan konular arasında, İzmir’de yaşanan orman yangını felaketi, Konak Belediyesi’nin stratejik planı ve engelli çocuklar için alınan sürpriz karar yer aldı. Mecliste, Başkan Batur’un Narlıdere Belediye Başkanlığı döneminde, Narlıdere Zihinsel Özürlüleri Koruma ve Destekleme Derneği ve İzmir Kalkınma Ajansı’yla (İZKA) birlikte gerçekleştirdiği ‘Nar Taneleri Eko Çiftlik ve Sosyal Yaşam Merkezi Projesi’nin, Konak Engelsiz Yaşam Köyü projesine dahil edilmesi görüşüldü.

Mecliste bir konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Eko Çiftlik projesi Narlıdere’de, İZKA’yla birlikte yaptığımız bir projeydi. İZKA’dan gerekli maddi yardımı aldık. Narlıdere Belediyesi’yle gerekli görüşmeleri yaparak da projeyi kendi sahamıza kaydırdık. Projenin, Konak Belediyesi sınırları içinde yapılması Narlıdere Belediyesi Meclisi tarafından da uygun görüldü. Bu projeyi Eşrefpaşa Hastanesi’nin arkasındaki alanda, protokolünü imzaladığımız ve çalışmalarını geçtiğimiz aylarda başlattığımız ‘Engelsiz Yaşam Köyü’ projemizde devam ettireceğiz” dedi.

Engelli dostu belediye
Engelsiz Yaşam Köyü için Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı’yla (İZÖV) geçtiğimiz günlerde bir protokol imzaladığını da hatırlatan Batur, bu proje kapsamında eğitim verilecek ilk binanın restorasyonun bitirildiğini belirtti. Diğer binaların restorasyonuna da hızla başlanacağını söyleyen Batur, “Konak Belediyesi, ‘engelli dostu’ bir belediye olacak. Bu konuda yapılabilecek en iyi çalışmaları hayata geçirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Felaketin izlerini silme zamanı
Başkan Batur toplantıda, 18 Ağustos’ta Karabağlar’da başlayıp Menderes’e kadar yayılan ve İzmir tarihinin en büyük orman yangını olarak kayıtlara geçen büyük felaketle ilgili üzüntülerini de dile getirdi. Batur, “Yaklaşık 5 bin 200 hektarlık alanda ekolojik dengeyi bozacak şekilde gerçekleşen yangında maalesef çok önemli bir yeşil alanını kaybettik. Yangın alanlarında görev yapan Orman Bölge Müdürlüğü’ne, bu süreçte çalışmalara katkı koyan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na, tüm ilçe belediyelerin belediye başkanlarına ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim. Böyle bir felaketi birlikte omuz omuza yenmeye çalıştık. Bu felaketin izlerini kısa sürede silmek hepimizin görevi” dedi.

Stratejik plan meclise sunuldu
Mecliste Konak Belediyesi’nin 2020-2024 stratejik planı da değerlendirilerek meclis üyelerine aktarıldı. Özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarının ön plana çıktığı sunumda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle ortak çalışmalar yürütülerek bütünleşik bir dönüşüm modeli uygulanmasının önemine dikkat çekildi. 2020-2024 yılları arasını kapsayan stratejik plana ilişkin olarak hazırlanan kitapçık da meclis üyelerine dağıtıldı.

Toros Pazaryeri ekimde tamam
Başkan Batur toplantıda Toros Pazaryeri’yle ilgili soruları yanıtlayarak, projenin bitiş tarihini de açıkladı. Batur, “Toros ve Gültepe’deki inşaatlarımız devam ediyor; biri spor tesisi, diğeri de Toros’ta semt pazarı. Biz yasal olarak gereken her şeyi yapıyoruz. Müteahhitleri işi bitirsinler diye teşvik ediyoruz. Demirin fiyattı arttı, devlet işi böyle bir iş… Piyasaya yansıyan konu bu. Pazaryeri ekim sonunda tamamlanacak. Tamamlanması lazım; artık sona geldik. Güzel bir tesis olmuş. Emeği geçenlerin eline sağlık” dedi.

Konak, SODEM-SEN’e katılacak
Toplantıda, Konak Belediyesi’nin Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikasına (SODEM-SEN) üye yapılması için gerekli adımların atılmasına da karar verildi.

 

 
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt
 
Dikili'de 20 kaçak göçmen yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Fuarı'nda bu yıl hangi etkinlikler var! Giriş ücreti ne kadar olacak
Bu yıl 88. kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı ...
Fuar lansmanında önemli Çin mesajları... İzmir, Türkiye'nin yolunu açacak
Bu yıl 88. kez kapılarını açacak İzmir Enternasyonal Fuarı'nın lansmanı ...
Konak'a büyük onur...
Konak Belediyesi Halkoyunları Topluluğu 9-16 Ağustos tarihleri arasında ...
 
Çiğli'de Zafer Turnuvası
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen “Zafer, Barış ve Kurtuluş” etkinlikleri ...
Karşıyaka'da Balkan esintisi
Karşıyaka Belediyesi ile Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, ...
Bornova’da aşure toplantısı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Muharrem ayı öncesinde alevi ...
 
Büyükşehir, kadına şiddetle mücadelede etkin rol üstlenecek -
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadına şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet ...
Narlıdere'de Deniz Festivali
Narlıdere Belediyesi, 9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun ...
Başkan Sandal'dan barış mesajı
Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından 1 Eylül Dünya Barış günü ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri