ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2640
    Dolar
  • Euro
    34,7819
    Euro
  • Altın
    2.412,770
    Altın
  • Bist-100
    10.267,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    3/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe ağır yaralı!
Fenerbahçe ağır yaralı!
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Başsız ceset alarmı!
Başsız ceset alarmı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
20 Şubat 2020 Perşembe - 10:05

Nargile kafelere saldırdılar... Çok sayıda ölü var!

Almanya'nın batısında bulunan Frankfurt yakınlarındaki Hanau kasabasında iki nargile kafeye silahlı saldırı düzenlendi. Olayda en az dokuz kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Ölenlerin arasında Türklerin de bulunduğu öne sürülüyor. Alman Bild gazetesinin ulaştığı bilgilere göre; Tobias R. adlı saldırgan bir dairede ölü bulundu. Evde bir itiraf mektubu ile videoya rastlandığı belirtiliyor. Mektupta aşırı sağ ile bağlantılı karışık görüşlerin yazıldığı ifade ediliyor.

Nargile kafelere saldırdılar... Çok sayıda ölü var!

Almanya'nın batısında bulunan Frankfurt yakınlarındaki Hanau kasabasında iki nargile kafeye silahlı saldırı düzenlendi. Olayda en az dokuz kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz açıklanmazken, ölenlerin arasında Türkler de bulunuyor. Alman Bild gazetesinin ulaştığı bilgilere göre; Tobias R. adlı saldırgan bir dairede ölü bulundu. Evde bir itiraf mektubu ile videoya rastlandığı belirtiliyor. Mektupta aşırı sağ ile bağlantılı karışık görüşlerin yazıldığı ifade ediliyor. Saldırganın annesini öldürüp intihar ettiği bildirildi. Bild, saldırganın bir fotoğrafını paylaştı.

Ülkeyi dehşete düşüren saldırılar, yerel saatle 22.00 sıralarında Frankfurt’un 25 kilometre doğusundaki Hanau kasabasında gerçekleşti.

Kimliği henüz tespit edilemeyen saldırgan, Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı Hanau kasabasındaki “Midnight” adlı bir nargile kafeyi taradı ve burada üç kişiyi öldürdü.

Ardından koyu renkli bir otomobille Arena Bar & Cafe adlı başka bir mekâna giden zanlı, burada da beş kişiyi vurarak öldürüp olay yerinden kaçtı. Görgü tanıkları nargile kafe müşterileri arasında Türkçe konuşanların da bulunduğunu söyledi. Ölenlerin arasında Türklerin de bulunduğu kesinlik kazandı.

SALDIRGAN ÖLÜ BULUNDU

Alman medyası saldırganın bir apartman dairesinde ölü ele geçirildiğini, yanında bir kişinin daha ölü bulunduğunu yazdı. Saldırganın annesini öldürüp intihar ettiği düşünülüyor. Evde bir itiraf mektubu ile video bulunduğu bildirildi. Saldırının neden gerçekleştirildiği ise henüz tespit edilebilmiş değil.

VİDEOSU ORTAYA ÇIKTI

Alman basını, Tobias R. isimli saldırganın evinde bir video çekip bunu birkaç gün önce YouTube’a yüklediğini yazdı. Alman basını, “Bu sabaha kadar internet üzerinden izlenebilen video bir evde çekildi. Videoda Tobias R, ABD’nin yer altında askeri üsleri var ve burada çocuklara işkence yapılıyor ve öldürülüyor. Burada şeytanlara tapılıyor. Amerikan vatandaşları uyanmalı ve bunlarla savaşmalı” diyor.

Videoda Almanya’daki olası bir saldırı hakkında bir açıklama olmaması dikkat çekti.

Videoyu değerlendiren Alman basını ve uzmanlar, saldırganın videoda çok sakince ve düzgün konuştuğunu aktarırken, İngilizcesinin akıcı olduğu belirtildi. Videoda farklı komplo teorilerinden bahseden Tobias R.’ın, sesler duyduğu ve bebeklikten itibaren izlendiğini söylediği belirtiliyor.

Almanya’nın çok okunan gazeteleri, saldırganın fotoğrafını internet sitesinden paylaştı. Fotoğrafın, bu sabaha kadar YouTube üzerinde yüklü bulunan itiraf ve tehdit videosundan alındığı kaydedildi.

Olay yerinden bildiren Bild muhabiri, Hanau sokaklarının hayalet şehri andırdığını ifade etti. Sokakların bomboş olduğunu anlatan Bild muhabiri, olay mahallinin projektörlerle aydınlatıldığını, güvenlik güçlerinin etrafı güvenlik çemberine aldığını bildirdi.

Ülkenin çok okunan dergilerinden Spiegel de olayla ilgili son dakika gelişmelerini okurlarıyla paylaştı. Dergi, savcılığın ve adalet bakanlığının bu dava üzerinde soruşturma başlattığını duyurdu.

FLAŞ İDDİA: MEKANLAR TÜRKLERE AİT

Kırım Haber Ajansı Genel Müdürü Ahmet Özay, Almanya’yı sarsan saldırıyla ilgili şu bilgileri verdi:

* Eşine az rastlanır bir vahşilikle önce nargile bara iki kişi gidiyor ve üç kişiyi burada öldürüyor. Daha sonra bir spor bara orada da beş kişiyi öldürüyorlar.

* Burada basılan mekanlar Türklere ait. Nargile kafe Konyalı bir vatandaşımıza ait. Ölen sekiz kişiden beşinin Türk kökenli olduğu belirtiliyor.

* Büyük bir ihtimalle kafe sahipleriyle bir husumet olduğu söyleniyor. Nargile kafe sahibinin oğlunun doğum gününe katılmak için mekandan ayrıldığı ve bu şekilde saldırıdan kurtulduğu bildiriliyor.

Saldırganların kullandığı otomobil bubi tuzaklarına karşı güvenlik güçleri tarafından dikkatle aranırken, aracın içinde mühimmat, şarjörler ve bir silah kılıfı bulundu. Bild’in soruşturmayı yürüten ekipten aldığı ilk bilgilere göre; saldırganlardan biri av ruhsatına sahip ve muhtemelen Alman…

Almanya’da şok etkisi yaratan bu olay, başkent Berlin’de “Güldür Güldür Şov” temsilinin yapıldığı Tempodrom konser salonu yakınlarında bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan dört gün sonra yaşandı.

 
CHP'li Kılıç'tan PTT Genel Müdürü'ne sorular
 
CHP’den Erdoğan’a tam destek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Libya'da Suriyeli itirafı: Evet varlar, hatta...
Libya'daki iç savaşta Türkiye'nin desteklediği Trablus merkezli Ulusal ...
Esad'dan "Taarruz" mesajı
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülke "özgürleştirilene" kadar taarruzun ...
Sınırımızda kuş gribi paniği!
Bulgaristan Gıda Sağlığı Ajansı, bugün ülkenin güneyindeki Rakovski'de ...
 
Suudi Arabistan uçağı Yemen’de düşürüldü
Yemen'in Al-Jawf bölgesinde Suudi Arabistan Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ...
Suriye’de helikopter düşürüldü
Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki İdlib kentinde rejim güçlerine ait ...
Corona virüsünde korkutan rakamlar...
Dünyanın dehşet içinde izlediği corona salgınında 'son dakika' gelişmeleri ...
 
ABD’den skandal hamle... Teröristlere büyük yardım
ABD Savunma Bakanlığı, 2021 mali yılı bütçesi talebine ilişkin raporu ...
Çin’de mide bulandıran uygulama! Lağımdan yağ çekiyorlar!
Wuhan kentinde patlak veren corona virüsü nedeniyle Çin dünyanın gündemini ...
Oscar'da sürpriz gecesi...
Oscar Ödülleri töreninde en iyiler belli oldu. En iyi uluslararası film ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri