ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5178
    Dolar
  • Euro
    34,9097
    Euro
  • Altın
    2.432,400
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
10 Mayıs 2021 Pazartesi - 12:52

Ödemiş'te neler oluyor? SATIŞ ÜSTÜNE SATIŞ...

Son 2 yıl içinde, çoğunluğu "köy malları" olarak bilinen, 200 dönüm büyüklüğündeki 42 taşınmazını 12,5 milyon TL bedelle elden çıkaran Ödemiş Belediyesi, satışlardan vazgeçmiyor. Ödemiş Belediyesi bu kez de verimli 2 tarım arazisi, 1 zeytinlik ve 2 arsa ile 1 kahvehaneyi toplam 1 milyon 162 bin 500 TL bedelle satışa çıkardı. AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, CHP'li Başkan Mehmet Eriş'in belediyeyi borca sürüklediğini savundu.

Ödemiş te neler oluyor? SATIŞ ÜSTÜNE SATIŞ...

SONKALEİZMİR- Yerel seçimlerde koltuğu CHP'li Mehmet Eriş'in devraldığı Ödemiş Belediyesi'nde satış furyası dinmek bilmiyor. 31 Mart 2019 tarihinden 10 Ağustos 2020 tarihine kadar, aralarında tarla ve zeytinliklerin de olduğu 42 gayrimenkulünü toplam 12,5 milyon TL bedelle satışa çıkaran Ödemiş Belediyesi, yeni bir satış için düğmeye bastı.

(Büyükavulcuk'ta satışa çıkan zeytinlik)

Ödemiş Belediyesi, yaklaşık 32 dönüm büyüklüğündeki 6 taşınmazını daha satışa çıkardı. "Köy malları" olarak bilinen, bütünşehir yasasıyla belediyelere devredilen 2 verimli tarım arazisi, 1 zeytinlik, 2 arsa ve 1 kahvehaneden oluşan taşınmazlar için toplam 1 milyon 162 bin 500 TL muhammen bedel belirlendi. 2 Haziran 2021 tarihinde yapılacak satışların "açık teklif" usulüne göre gerçekleştirileceği bildirildi.

(Bülbüller'de satışa çıkan tarla)

SATIŞLAR SEÇİMDEN 6 AY SONRA BAŞLADI

Satılan yerler arasında birinci sınıf tarım arazileri ve zeytinliklerin bulunması da dikkati çekti. "İzmir'in çatısı" olarak ifade edilen, önemli bir tarım merkezi konumundaki Ödemiş'teki satış fırtınası 4 Eylül 2019 tarihinde Cevizalan ve İlkkurşun köylerindeki iki küçük tarlanın satışıyla başlamıştı.

PEŞ PEŞE SATIŞLAR

Mehmet Eriş başkanlığındaki Ödemiş Belediyesi, peş peşe satışlara devam etti. Karadoğan ve Kemer'deki tarlaların ardından Atatürk Mahallesi'ndeki 277'şer metrekarelik 3 arsa da satışa çıktı. Belediyeye ait işyerleri de satışlardan nasibini aldı. Umurbey'deki 40'ar metrekarelik 10 işyeri ile 68 metrekarelik 2 işyeri, 136 metrekarelik 1 işyeri ve 81 metrekarelik 1 işyeri de 200 bin TL ile 650 bin TL arasındaki tutarlarla satıldı.

(Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş)

YILBAŞINDAN SONRA PİK YAPTI

Ödemiş'teki belediyeye ait gayrimenkullarin satışı 2020 yılı ile birlikte iyice hız kazandı. Yusufdere, Karadoğan, Bozcayaka, Beyazıtlar, Kazanlı, Halkapınar, Kutlubeyler, Karakova, Mursallı, Yeniköy, Bademli, Ortaköy, Gereli, Balabanlı ve Birgi'de hatırı sayılır büyüklükte zeytinlik ve tarla satışa çıktı. Satışa sunulan 24 tarla ve zeytinliğin büyüklüğü 200 dönüme yaklaştı.

KÖY MALLARI...

Satılan tarım arazilerinin, bütünşehir yasası ve İl Özel İdaresi'nin kapatılmasının ardından mülkiyeti Ödemiş Belediyesi'ne geçen köy malları olduğu belirtildi.

(AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Şen)

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ

Diğer yandan, Ödemiş Belediyesi'nde ardı arkası kesilmeyen satışlara AK Parti cephesinden de sert tepki geldi. Ödemiş Belediyesi’nin geride kalan 2 yıllık süreçte borca sürüklendiğini savunan AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, ‘’2 yıllık süreçte, AK Parti Grubunun muhalefetine rağmen, yaklaşık 12 milyon TL tutarında taşınmaz satışı yapılmıştır. Sayın Eriş, köyde bulunan taşınmazları satmayacağını ve köylülerin kullanımına bırakacağını söylemesine rağmen, sözünü tutmamış Ödemiş’e ileriye dönük ciddi gelir getirecek taşınmazları satmıştır. Üstelik bu husustaki komisyon kararına da uymamıştır. Ödemiş Belediyesi yaklaşık 9 milyon TL’lik kredi çekmiştir. Ödemiş Belediyesi yasal bir zorunluluk olmamasına ve geçmiş dönemde alınmamasına karşın vatandaşların üzerine külfet olarak ve 5 yıl geriye dönük olarak yol harcamalarına katılım payı almıştır. Üstelik bu katılım paylarına ilişkin olarak hemşehrilerimizin taşınmazlarına tapuda şerh koydurmuştur’’ dedi.

EN ÇOK BORÇLU BAŞKAN

Borçlanmada gözle görülür bir artış olduğunu vurgulayan Şen, ‘’Ödemiş Belediyesi yaptığı satışlarla ve vatandaşlarımıza yüklediği külfetlerle gelir kalemlerinde artış olmasına rağmen, Sayın Eriş göreve geldiği günden itibaren yaklaşık 30 milyon TL daha borçlanmıştır. Sayın Başkan, geçmiş dönemlerle mukayese edildiğinde, yıl bazında yapılan hesaplamaya göre, en çok borç yapan Başkan konumundadır. Ancak şu ana kadar Ödemiş’e hizmet anlamında hiçbir şey kazandıramamıştır. Sayın Başkan ekonomisinin bozuk olduğunu iddia ettiği Belediyeye, ayağının tozuyla afaki bedelde ses ve ışık sistemi almış, bedelin doğrudan temin sınırının üstünde olmasına karşın, hangi usulde ve kimlerden ne kadar teklif alındığı hususundaki soruları yanıtsız bırakmıştır" diye konuştu.

 
Yüzen cehpanelik!
 
Etkinlik sektörü kan ağlıyor... 1 MİLYON KİŞİ 15 AYDIR İŞSİZ!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TSK'nın ''Timsah'' gücü!
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) "Timsah" olarak adlandırılan gücü amfibi ...
Başkan Demirezen, şehit annelerini ziyaret etti!
Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, şehit annelerini ziyaret etti.
CHP'li Sındır'dan kiraz uyarısı!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Kemalpaşa’da kiraz alım noktalarında ...
 
Manisa'da şaşkına çeviren dua!
CHP eski Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Mesir Camisi'nin ...
Tek isteği oğlunun ayağa kalkması!
Hatay'da yaşayan 14 yaşındaki cam kemik hastası Mehmet Halit Aktaran'ın ...
Anneler Günü'nde oğlu tarafından öldürüldü!
Niğde'de 17 yaşındaki A.D., henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştığı annesi ...
 
Amcasının kızına dehşeti yaşattı!
Evli ve 7 çocuk babası 37 yaşındaki Aslan Karakaş, amcasının kızı 16 yaşındaki ...
'Cüppeli amiral' soruşturmasında sessizlik!
Tarikat evinde, cüppe ve takkeli fotoğrafları ortaya çıkan Deniz İkmal ...
Milyonlarca lira harcanmıştı, çürümeye terk edildi
Salgın dönemlerinde kullanılmak üzere 49 bin metrekarelik alana yaptırılan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri