ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4191
    Dolar
  • Euro
    34,6694
    Euro
  • Altın
    2.393,680
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/30°
    ADANA
  • ANKARA
    14/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
Özgür Özel'den MEB tepkisi... 'Bu müfredatı kabul etmiyoruz'
Özgür Özel'den MEB tepkisi... "Bu müfredatı kabul etmiyoruz"
Minik Hilal'in acı ölümü!
Minik Hilal'in acı ölümü!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
13 Şubat 2020 Perşembe - 11:31

Ödemiş’te kırsal turizm forumu

Ödemiş’in kırsal turizmdeki yol haritasına ışık tutacak Ödemiş Kırsal Turizm Forumu, Ödemiş Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Ödemiş Kent Konseyi ve Kırsal Turizm Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen forumda Efeler Yolu projesinin bölgede ortaya çıkardığı heyecan vurgulandı.

Ödemiş’te kırsal turizm forumu

Ödemiş Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Kırsal Turizm Forumu’nda konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, kırsal alan tanımının önemine vurgu yaparak Ödemiş’in 99 mahallesinin bu anlamda ayrı ayrı özellikler taşıdığını, Efeler Yolu projesinin de bu potansiyelin harekete geçmesi açısından heyecan verici olduğunu belirtti. Eriş, Bozdağlar ve Aydın Dağları üzerinde turizm potansiyeli yüksek, önemli kültürel, tarihi ve doğal güzellikleri barındıran köyleri birbirine bağlayan yürüyüş rotası olan Efeler Yolu’nun kırsal turizmin gelişimine büyük katkı sunacağını ifade etti. Yerel yönetim olarak da kentin simge ürünleri için kırsal mahallelerde festivaller düzenleyerek kırsal turizmin öncüsü olmayı hedeflediklerini belirten Eriş, kentte turizmin gelişimi adına İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle geleceğe yön vermek istediklerini söyledi.

Tarımsal üretimin kırsal turizmin önemli bir parçası olduğuna dikkati çeken İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, Köy-Koop olarak kırsal turizmin gelişmesine katkı sunacak tüm çalışmalara kentteki üretici kooperatifleri ile birlikte destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Kırsal turizmin klasik anlamda bir turist ağırlama olmadığını, kentlerde yaşayanların özlemini duyduğu kırsal hayatı deneyimlemelerinin sağlanacağını aktaran Soyer, kırsal turizmin tüm yönleriyle üreticiye tanıtılmasının son derece önemli olduğunu kaydetti.

Ödemiş kırsal turizm için biçilmiş kaftan”

Kırsal coğrafyada kırsal turizmin gücü ve önemi üzerine bir sunum gerçekleştiren Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Beşeri ve İktisadi Coğrafya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Füsun Baykal, Ödemiş’in sahip olduğu özelliklerle kırsal turizm açısından biçilmiş kaftan olduğunu hatırlattı. Baykal, Ödemiş’in kırsal kültürü ve coğrafyasından kırsal turizm yoluyla maksimum şekilde yararlanmak için yaşayan-unutulmuş tüm kırsal etkinliklerin gerektiğini vurguladı. Baykal, Ödemiş Belediyesi’nin bu anlamda düzenlediği festivallerin önemli bir örnek sunduğunu belirtirken kentin coğrafi işaretli ürünü patateste de festival düzenlenebileceğini söyledi. Baykal, kırsal turizm konaklamasında ev pansiyonculuğunun olmazsa olmaz olduğunu ifade ederek yerel mutfak ve kırsal el sanatlarının özgünlüğü korunması şartıyla kırsal turizmde sahip olduğu öneme dikkat çekti. Tarımsal ürünlerin turistik ürün haline getirilmesi için yerel yönetim, kooperatifler ve odaların işbirliğinin önemini hatırlatan Baykal, konukların organik, temiz ve sağlıklı ürünlerle buluşturulmasının kırsal turizmin sürekliliğini sağlayacağını kaydetti.

Kırsal Turizm Derneği Başkanı Nedim Zurnacı, sürdürülebilir kırsal turizmin ilçe düzeyinde planlanması, geliştirilmesi ve yönetilmesi konusunda model önerilerini katılımcılarla paylaştı.

Birgi Turizm Gönüllüsü Yaşar Günaydın, turizm destinasyon planının hazırlanması ve tanıtımı konusunda sunumlarını gerçekleştirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Araştırma Görevlisi Esra Kut Görgün de Ödemiş’te uzun süre yaptığı araştırmaların sonuçlarının ışığında hazırladığı “Kırsalda Atölyeler” adlı sunumunu paylaştı. Daha sonra Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı’nın yönetiminde gerçekleşen soru-cevap bölümünde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar kırsal turizmle ilgili soru, görüş ve önerilerini dile getirdi.

 
Başkan İduğ'dan müzik resitali!
 
Dikili'nin içme suyu altyapısı yenileniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İduğ'dan müzik resitali!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Sevgililer Günü konserine hazırlanan ...
Urla'da eğitime destek
İzmir Yardımsevenler Derneği Kuşçular İlkokulu’nda hayırseverler tarafından ...
Narlıdere'de deprem ve ilk yardım semineri
Toplumdaki afet bilincini geliştirmek için eğitici çalışmalar yürüten ...
 
Karşıyaka 14 Şubat coşkusu: Sokakta aşk var!
Tüm dünyada sevginin ve aşkın günü olarak bilinen 14 Şubat, Karşıyaka’da ...
Bayraklı'da sıkı denetim...
Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, bünyesinde görev yapan gıda yüksek ...
Efes Selçuk'ta yeni dönem... Efeslim Kart tanıtıldı
Efes Selçuk’un sosyal yaşam kartı Efeslim Kart Tanıtım Toplantısı Prof. ...
 
''Başıma bir şey gelirse sorumlusu Soyer'dir''
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin şubat ayı ikinci birleşimine AK ...
İZSU’dan Bayındır'a modern hizmet binası
İZSU Bayındır’da yeni hizmet binasının çalışmalarına başladı. 6 milyon ...
İzmir İtfaiyesi'nin kahraman 3'lüsü: İzci, Asil, Bety...
İzci, Asil, Bety… Onlar birer itfaiye personeli. Görevleri ise arama kurtarma ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri