ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3262
    Dolar
  • Euro
    35,1129
    Euro
  • Altın
    2.305,870
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
29 Ağustos 2020 Cumartesi - 12:53

Okullar ne zaman açılacak? Bakan Selçuk yanıtladı

İstanbul'daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim çalışmaları ve yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarıyla ilgili bilgi paylaştı. Yüz yüze eğitime hangi sınıflarla, nasıl başlanacağı sorusuna yanıt veren Bakan Selçuk, "Sağlık Bakanlığımız okulların tamamının açılmasında sakınca yoktur" derse biz tabii ki açarız. Biz belirli sınıflarda 21 Eylül'de yüz yüze eğitimi başlatacağız" dedi.

Okullar ne zaman açılacak? Bakan Selçuk yanıtladı

Corona virüsü salgını nedeniyle geçtiğimiz dönemin bir bölümünü uzaktan eğitim modeli ile evlerinde tamamlayan milyonlarca öğrenci yeni döneme 31 Ağustos’ta yine uzaktan eğitimle başlayacak. Yüz yüze eğitime ise 21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda kademeli olarak başlanması planlanıyor.

Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde kameraların karşına geçen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim çalışmaları ve yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarıyla ilgili bilgileri kamuoyuyla paylaştı.


21 EYLÜL’DE YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLAYACAK MI?

Kuşkusuz milyonlarca öğrenci ve ailelerinin cevabını beklediği soru; “21 Eylül’de okullar yüz yüze eğitime açılacak mı?” Basın toplantısında bu soruya yanıt veren Bakan Ziya Selçuk şunları aktardı:

* Net ve belirlenmiş bir cevabının aylar öncesinden olamayacağı, sürekli bir değerlendirmeye muhatap olması gerektiği söyleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın tek başına karar alıp da söylemesi, diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde alınabilecek bir karar olmasından dolayı mümkün değil.

* Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak çocukların yüz yüze eğitim almasını tabii ki çok istiyoruz ama salgının seyrine ilişkin sayılar yayınlanıyor.

* Salgının seyrinin nasıl gittiğine ilişkin olarak okulların ne şekilde, hangi sınıflarda açılacağının çok net olarak Bilim Kurulu’nun tavsiyesi doğrultusunda yapılması söz konusu.

* Bütün halkımız şunu bilsin hiçbir çocuğumuzu ya da öğretmenimizi riske atan bir karara imza atmayız ve bunun gereği neyse bunu yaparız. Bizim ödevimiz ortaya çıkabilecek eksiklikleri tamamlamaktır.

* Sağlık Bakanlığımız ‘okulların tamamının açılmasında sakınca yoktur’ derse biz tabii ki açarız. Biz belirli sınıflarda 21 Eylül’de yüz yüze eğitimi başlatacağız.

UZAKTAN EĞİTİM NASIL OLACAK?

İşte Bakan Selçuk’un konuşmalarından satır başları

* Hazırlıklarımız konusunda aylardır çalışıyoruz, hep belirttiğimiz gibi hangi senaryo olursa olsun bu tedbirleri almak gerekiyor diye. Şimdi bir burukluk var elbette ama bildiğiniz gibi bu bütün dünyada ortaya çıkan bir durum.

* Türkiye’nin de bu bağlamda her gün belli başlı ülkeleri izleyerek tedbirler noktasında gereğini yaptığını sizlerle paylaşıyoruz.

* Uzaktan eğitim nasıl olacak bu önemli bir soru. Bu soruya verdiğimiz cevap aslında çok net. Şu anda bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sağlık koşulları nedeniyle uzaktan eğitimin ayrı bir yeri olduğunu düşünüyoruz.

“KISA SÜREDE TV KANALLARI AÇTIK”

Çok kısa sürede TV kanalları açtık. 3 bin 358 ders çekimi yaptık. 20 dakikalık bir dersin toplam yapılma süreci yaklaşık 5 gün sürüyor. Üst üste konulduğunda kaç yıl olduğunu siz düşünün.

* Sadece televizyonla yetinmedik. Yapay zeka temelli eğitim olan EBA, öğrencinin ilgisini, seviyesini ölçen, bölüm tavsiyesinde bulunan diyebilen bir zeka. 1 milyon öğrenci varsa 1 milyon ayrı sınav yapan bir sistem.

ÖĞRETMENLER İÇİN ÖNEMLİ BİR DÖNEM

* Öğretmenler için de çok önemli bir dönem. Bir öğretmenin 20 senede bir karşılaşacağı bir durumla haftada bir karşılaşmaya evrildi.

* Öğrencileri motive etme konusunda, rehberlik hizmetleri konusunda yüzlerce konuda öğretmenimiz talep ettiği eğitimi alma imkanına kavuştu. Canlı sınıflar yaptık. Dünyada canlı sınıf yapabilen ülke sayısı üçü dördü geçmiyor

* Uzaktan eğitimi anlık olarak ölçüyoruz. Her an ölçüyoruz. Bu değişimlere bakma imkanımız oluyor. Tıklanma sayısı ve sürdürülebilir şekilde bunun gerçekleşmesinin önemli olduğunu söyleyebilirim.

* İndirme sayıları, hangi cihazlardan indirme olmuş, bu kadar ayrıntıya kadar bilip takip edebiliyoruz. İnternet paketi olmayan çocuklarımıza destek olmak, operatörlerden haber geldi. Çocuklarımızın kotaları iki katına çıkartılıyor. Fırsat adaletine yönelik başka çalışmalarımız da var.

LİSE ÖĞRENCİLERİNE ULUSLARARASI SERTİFİKA

* Öğrencilerle de görüşme yaptık. Velilerle toplandık, özel eğitime ihtiyacı olan çocukların velilerini davet ettik. 496 bin öğretmenimize eğitim verdik.

* Öğretmenlerimiz ihtiyaç hasıl olduğu için talepkar oldular. Dijital beceri eğitimine binlerce talep geliyor. Artık kişiye özel eğitim verebiliyoruz.

* Dünyadaki büyük kuruluşların gönüllü desteği oldu. Yüz binlerce öğretmenimizin dijital beceri eğitimi alması, sertifika almalarını sağlıyoruz. 5 binden fazla lise öğrencimiz uluslar arası geçerliliği olan sertifikalar aldılar.

* Kamuda ilk kez robotların kullanıldığı bir sistem kurduk. Herkesin sorusunu anlık yanıtlayabilen robotlar. Sürekli öğreniyorlar ve daha geniş cevaplar veriyorlar.

İNTERNET ERİŞİMİ OLMAYAN ÇOCUKLARA KİTAP

* İnternete erişimde bulunduğu yer nedeniyle, mezralar, yaylalarda çocuklarımızın erişiminde sorun var. 16 milyon çocuğun erişimiyle alakalı problem görünmüyor ama yaklaşık 1 buçuk milyon çocuğun erişim sorunu var, bunu biliyoruz.

* O çocukları EBA’da göremiyoruz. Bu çocuklara nasıl erişeceğiz? Her bir çocuğumuza 17 kitaptan oluşan bir set veriyoruz. Köy okullarındaki, mezralardaki çocuklarımıza veriyoruz. 5 bin 200 destek noktası kuruyoruz. Bu noktaları önümüzdeki haftadan itibaren her yerde görebilirsiniz.

* Okuyan Balık diye bir site kurduk. Çocukların okumasını teşvik edecek. Podcast oluşturduk. Tüm uzaktan eğitim çalışmalarıyla ilgili neye ihtiyaç varsa uzaktanegitim.meb.gov.tr’den ulaşılabilir.

* 31 Ağustos için şuan elimizdeki en iyi seçenek uzaktan eğitim. Bu nedenle uzaktan eğitimin hakkını sonuna kadar vermek istiyoruz.

* Avrupa’nın bir çok ülkesinde yüz yüze eğitim başladı ancak bizim bu süreçte kendimize özel kendi riskimize özgü hesaplamalarımız var. Elbette yüz yüze eğitim çok daha etkili bir sistem ama şu an uzaktan eğitim bizim için çok daha kıymetli.

 
Müştemilat Kumpanya Efes Selçuk'ta
 
Ünlü oyuncu hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu 7 belirti varsa korona geçirmiş olabilirsiniz
Bu kış ya da kısa süre önce geçmeyen bir kuru öksürüğün eşlik ettiği kötü ...
İZBAN 10. yaşını kutluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının ...
Milli Piyango'da soru işaretleri... Hep kasa kazanıyor!
Milli Piyango’nun devredilmesi pek çok iddiayı beraberinde getirdi. CHP ...
 
Hakkari'de 1 asker şehit oldu
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki bir askeri ...
Zafer Bayramı için balkonlara davet
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaşlara, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda ...
Nazım Hikmet yasak, tesettür fuarı serbest!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Deneme Sahnesi'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı ...
 
Günlük vefat sayısında artış sürüyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel koronavirüs verilerini açıkladı. ...
Benzinde indirim zamanı
Bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatında 15 kuruşluk indirim yapılacak
CHP Kemalpaşa üye ve gönüllülere anketle ulaşıyor!
CHP Kemalpaşa İlçe Başkanlığı sosyal medya üzerinden düzenlediği bir anket ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri