ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
13 Eylül 2023 Çarşamba - 15:43

Olaylı derbi sanığı hakkında karar!

İzmir'de, Göztepe ile Altay takımları arasında oynanan olaylı derbiye ilişkin 23 kişinin yargılandığı davanın duruşmasında tutuklu tek sanık Furkan Ersanlı, olayın kaza sonucu yaşandığını öne sürerek tahliyesini talep etti. Mahkeme, Ersanlı’nın tutukluluk halinin devamına ve işaret fişeğiyle yaralanan taraftar Mehmet Çakır'a ait adli tıp raporunun beklemesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Olaylı derbi sanığı hakkında karar!

Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Göztepe ve Altay arasında, geçen yıl 27 Kasım'da oynanan derbide, Altay tribünlerinden atılan işaret fişeğiyle, Göztepeli taraftar Mehmet Çakır yaralandı. Bu sırada Göztepe tribünlerinden sahaya atlayan Mehmet Nihat Aydın da korner direğiyle Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e vurdu. Olaylar nedeniyle maç tatil edildi.

Derbi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mehmet Nihat Aydın ile Altay tribünlerindeki Furkan Ersanlı, D.D., K.E., E.Y., H.Ç., M.E.K., A.G., H.K., M.Y., S.H., Ç.K., E.E., A.B., Ş.P., Ö.U., Ü.T., T.G., G.A.A. ve E.K. tutuklandı. U.M.K., F.Ö., N.A.D. ve F.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaleci Ozan Evrim Özenç'e korner direğiyle saldıran Mehmet Nihat Aydın hakkında, İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), olaylar nedeniyle her 2 takımı da hükmen mağlup saydı.

Soruşturmanın ardından diğer şüpheliler hakkında da İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede savcı, Furkan Ersanlı'nın tribünde planlı ve kararlı şekilde, işaret fişeğini binlerce kişinin bulunduğu Göztepe tribünlerine doğru hedef gözetip, ateşleyerek 'Kasten öldürmeye teşebbüs', 'Tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarına sokmak ve kullanarak müsabaka düzenini bozmak', 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçlarını işlediğinin altını çizdi. Ersanlı için bu suçlardan 23 yıla kadar hapis cezası istedi.

ERSANLI HARİÇ TÜM SANIKLAR ADLİ KONTROLLE SERBEST
Savcı, diğer sanıkların ise 'Kasten öldürmeye teşebbüs suçuna yardım’ suçundan cezalandırılmalarını talep etti. Öte yandan sanıkların 'Tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarına sokmak', 'Tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarında kullanarak müsabaka düzenini bozmak' ve 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçlarından da cezalandırılmaları istendi. Geride kalan süreçte Furkan Ersanlı hariç tüm sanıklar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERDİ
Sanıkların yargılanmalarına bugün İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Ersanlı'nın yanı sıra tutuksuz sanıklar ve avukatlar katıldı. Duruşmada tribünde işaret fişeğiyle yaralanan Mehmet Çakır'ın avukatı, olayda hedefin Göztepeli taraftarlar olduğunu, fişeğin etkili mesafede olması nedeniyle eylemin sonucunun muhakkak olduğunu, bu nedenle de yaralanmanın gerçekleştiğini, olaydan sonra sanığın üstünü değiştirmesinin ise eylemi kasıtlı yaptığını ortaya koyduğunu söyledi. Sanık Furkan Ersanlı'nın avukatı da dünyanın her yerinde stada havai fişek ve meşale sokulabildiğini, bunun için istenilen cezanın 6222 Sayılı Kanun ile belli olduğunu söyledi. Ersanlı'nın avukatı, müvekkilinin maçı izleme amacıyla stada gittiğini, Göztepe taraftarları ile herhangi bir sorununun bulunmadığını, bu nedenle doğrudan bir kastla eylemin gerçekleştirmesinin mümkün olmadığını belirtip, tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Tutuklu sanık Furkan Ersanlı, olayın bir kaza sonucu yaşandığını belirtip, "10 aydır bu nedenle cezaevindeyim. Benim ve ailemin psikolojisi bozuldu. Kazaya ben de çok üzüldüm. Evin tek erkeğiyim, bu nedenle çalışmam gerekiyor. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve Mehmet Çakır'a ait adli tıp raporunun beklemesine karar vererek duruşmayı erteledi.

 
Kuşadası Belediyesi'nden 6 ayda bin 456 litre süt desteği!
 
Çeşme Otoyolu'nda feci kaza: 1 ölü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zonguldak'ta maden ocağında göçük!
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük ...
MİT TIR'ları davasında flaş gelişme!
MİT TIR'ları davasında CHP'li Enis Berberoğlu hakkında yargılamanın durdurulmasına karar verildi.
İmamoğlu’dan Kılıçdaroğlu’na adaylık yanıtı!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, değişim çağrıları yaptığı CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ...
 
Avrupalı gençler İzmir’in şansını yüksek görüyor!
2026 Avrupa Gençlik Başkenti adayı İzmir için geri sayım başladı. İzmir ...
Arabuluculukla çözdüler... Bedelin yarısı, 1 yıl sonra tahliye!
İzmir'in Aliağa ilçesinde, kira bedeli ve tahliye konusunda anlaşmazlık ...
Kalpazanlara baskın... Bavul dolusu para!
İstanbul’da sahte para basan şüphelilere yönelik polis baskın düzenledi. ...
 
3. kattan asansör boşluğuna düştü!
İzmir'in Konak ilçesinde, metruk bir binanın 3'üncü katından asansör boşluğuna ...
19 yaşındaki Demir'den acı haber!
Yunanistan’ın Simi Adası’nda tatil yaparken girdiği denizde kalp krizi ...
Ali Sabancı'dan iyi haber!
Yunanistan'da kaza geçiren ve tedavisi İstanbul'da devam eden iş insanı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri