ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4828
    Dolar
  • Euro
    34,6748
    Euro
  • Altın
    2.407,250
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    13/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
1 Mayıs müdahalelerle başladı!
1 Mayıs müdahalelerle başladı!
Kripto piyasası yine sarsıldı!
Kripto piyasası yine sarsıldı!
10 Şubat 2020 Pazartesi - 12:24

Örnek okuldan örnek girişim...

Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, şimdi de Mitsubishi Elektrik ile ortak bir projeye imza atıyor. Mesleki ve teknik öğretim ile sanayi kaynaşmasının öncüsü olan Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Missubishi Elektrik firması ve ortak kuruluşlarındaki teknik personele eğitim verirken, Arge ve teknoloji transferi çalışması yapacak

Örnek okuldan örnek girişim...

Gerçekleştirdiği projeler ve elde ettiği uluslararası başarılarla, sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin gururu olan Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yine önemli bir girişime imza attı. Devlet-millet dayanışması ve mesleki-teknik öğretim ile sanayi kaynaşmasının öncüsü olan okul, Japon Mitsubishi Elektrik firması ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokole göre okulun uzman eğitmenleri, Mitsubishi Elektrik firması ile ortak kuruluşlarında çalışan teknik personele mesleki yeterliliklerini geliştirmek amacıyle eğitim verecek. Aynı zamanda firma ile Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında arge ve teknoloji transferi çalışmaları yapılacak.

İŞBİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Protokole imza koyan Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, teknik öğretim ile sanayi kaynaşmasının önemine değindi ve Bornova’nın öğrenciler tarafından tercih edilen çok değerli meslek liselerine sahip olduğunu vurguladı. Kadıoğlu, Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Mazhar Zorlu Holding’in de desteğiyle çok başarılı projelere imza attığını ifade etti ve Mitsubishi Elektrik ile yapılan anlaşmanın, önemli bir girişim olduğunu söyledi. Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şerafettin Bayram da, Mitsubishi Elektrik ile yapacakları işbirliğinin, hem okul hem de firma adına güzel sonuçlar ortaya çıkaracağını söyledi.

ÇOK GÜZEL BİR YOLA GİRDİK

Protokolü Mazhar Zorlu Plastik Endüstri Meslek Lisesi Vakfı adına imzalayan Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu ise Mitsubishi Elektrik Firması ile yapacakları işbirliğiyle, yine diğer meslek liselerine örnek olacak çok güzel bir yola girdiklerini söyledi. Zorlu, “Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kaliteli eğitim ve sınırları aşan projeleriyle marka değerini yükseltiyor. Tıpkı bizim, kalite odaklı üretim anlayışımızda Ege Yıldız ve Egeplast markalarıyla gerçekleştirdiğimiz yükseliş gibi” dedi.

DAHA ÖNCE DE BERABERDİK

Protokolü Mitsubishi Elektrik firması adına imzalayan Mitsubishi Elektrik Fabrika Otomasyon Ege Bölge Müdürü Önder Erkaplan ise firma olarak Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı ile yaptığı çalışmaların ilgilerini çektiğini ve 2017 yılında Mitsubishi Elektrik’in okula 200 bin euro destek vererek, E-Fabrika laboratuvarı kurduğunu htırlattı. Erkaplan, yeni işbirliği protokolünün de hem okula, hem firmalarına önemli değerler katacağını ifade etti.

PROTOKOLE GÖRE NELER YAPILACAK?

Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Mitsubishi Elektrik firması arasında, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de onayıyla imzalanan protokole göre; Mitsubishi Elektrik firması ve ortak kuruluşlarında çalışan teknik personel, mesleki yeterliliklerinin geliştirilmesi amacıyla çeşitli eğitimlere tabi tutulacak. Eğitim çalışmaları Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atelye ve laboratuvarlarında gerçekleşecek. Bu çalışmalarda teknik personel, okulun uzman eğitmenlerinden, elektropnömatik, mekatronik, PLC ve operator programlama, servo mekanizmalar, endüstriyel elektronik ve robotik, scada programlama geliştirme ve uyum konularında eğitimi alacak.

 
Başkan İduğ'dan dördüncü pazaryeri
 
Güneş parladı çile başladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşsizlik rakamları açıklandı... 327 bin kişi arttı!
Kasım 2019 döneminde işsizlik önceki yılın aynı dönemine göre 1 puan artış ...
EFT ve havale ücretlerinde indirim...
Bireysel müşteriler ve ticari şirketler için bankaların alacağı ücret ...
Dolar yeni haftaya nasıl başladı?
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve Merkez Bankası'nın aldığı ...
 
İthal buğdaya 2.3 milyar dolar ödendi
16 yıllık AK Parti iktidarında 73.4 milyarlık dış alım yapıldı. AK Parti, ...
İstanbul’da ulaşıma yüzde 35 zam kararı alındı
İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İstanbul'da ulaşıma yüzde ...
Marinalar 2019'da doldu taştı
Türk yat turizmi ve marinalar, Türkiye’yi terk eden yabancı yatlardan ...
 
Dolar ne kadar oldu?
Dolar/TL günlerdir 6 seviyesinin hemen altında işlem görürken corona virüsün ...
"Gümrük Birliği Anlaşması güncellenmeli"
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Avrupa Birliği (AB) ile aralık ayında görüşme ...
Dolarda son durum... İşte rakamlar
Dolar/TL 6 seviyesinin hemen altında 9 ayın en yüksek gün içi seviyelerinde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri