ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5523
    Dolar
  • Euro
    34,8659
    Euro
  • Altın
    2.429,870
    Altın
  • Bist-100
    9.645,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/36°
    ADANA
  • ANKARA
    17/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    18/29°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/27°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
4 yaşındaki Sultan boğazı kesilerek öldürüldü!
4 yaşındaki Sultan boğazı kesilerek öldürüldü!
Erdoğan İsmailağa liderinin cenazesine katıldı
Erdoğan İsmailağa liderinin cenazesine katıldı
İYİ Parti'de kurultay öncesi bir istifa daha!
İYİ Parti'de kurultay öncesi bir istifa daha!
Özgür Özel, Erdoğan görüşmesi için tarih verdi
Özgür Özel, Erdoğan görüşmesi için tarih verdi
26 Şubat 2020 Çarşamba - 09:03

Otoyol açıldı, fiyatlar fırladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılan ve projesi yaklaşık 2 yıldır devam eden Menemen- Aliağa- Çandarlı otoyolu, bölgedeki konut piyasasını hareketlendirdi. Bir emlak sitesinin yaptığı araştırmaya göre bölgenin 2 yılda yüzde 45 oranında değerlendiği bildirilirken, İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu ise bölgedeki konut fiyatlarının kısa süre içinde yükseldiğini ve otoyol açılışının yapılmasıyla birlikte bu yükselişin devam edeceğini söyledi

Otoyol açıldı, fiyatlar fırladı

İzmir'in Aliağa ve Çandarlı Limanı ile otoyol kalitesinde bağlantısını sağlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu, bölgedeki konut piyasasını hareketlendirdi. 2 yıldır devam eden ve İzmir ile Çandarlı arasındaki mesafeyi 40 dakikaya düşüren proje, seyahat süresinin kısalmasını sağlarken turizm ve sanayi gelişimine de katkı sağlandı ve bu durumdan emlak piyasası da olumlu etkilendi. Bir emlak sitesinin yaptığı araştırmaya göre bölgenin otoyol projesinin devam ettiği 2 yıl içinde yüzde 45 oranında değerlendiği bildirilirken, değer değişimine göre İzmir Menemen'deki konutların son 1 yılda yüzde 11,34, son iki yılda ise yüzde 39,86 oranında değer kazandığı açıklandı.

Öte yandan İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu ise bölgedeki konutların fiyatlarının kısa süre yükseldiğini ve otoyol açılışının yapılmasıyla birlikte bu yükselişin devam edeceğini söyledi.

'SÖYLENTİLER BAŞLADI, YATIRIM YAPILDI'

Yolun açılmasıyla ilgili söylentilerin başladığı günden beri İzmir'e birçok yatırımın yapıldığını belirten Güleroğlu, "Özellikle Menemen, Aliağa ve Çandarlı bölgesi ciddi anlamda yatırım aldı. Çandarlı Limanı'nın yapılması da oradaki çalışanların barınmasıyla ilgili inşaatların yapılmasına sebebiyet verdi. Bölgeye bir talep olmaya başladığında fiyatlar da otomatik olarak çıktı. Daha önceki rakamlara baktığımızda 1+1 daireler 110-120 bin TL civarında satılırken şu anda 150-160 bin TL'ye yükseldi. 2+1 daireler ise 180 bin TL civarında iken şimdi 220 bin TL civarında satılıyor. Otoyolun geçtiğimiz günlerde açılışının yapılmasıyla birlikte, bu rakamların biraz daha yukarıya taşınacağını tahmin ediyoruz" dedi.

'MENEMEN'DE YAPILANMA VAR'

Faiz oranlarının düşmesiyle birlikte piyasalarda genel anlamda bir hareketlenme olduğunu da ifade eden Güleroğlu, "Şu anda Menemen bölgesinde ciddi bir hareketlenme var. Organize Sanayi Bölgesi kuruldu ve insanlar konut tarzını değiştirmeye başladı. Menemen ve Koyundere'de raylı sistem sonrası konut fiyatlarının değerlendiğini gördük. Menemen bir köydü, şimdi yavaş yavaş yeniden yapılanıyor. 4- 5 yıldır bu yapılanmayı çok net görüyoruz. Otoyol ve raylı sistem Menemen'e avantajlı bir durum sağladı. Aliağa ve Çandarlı bölgesinde de benzer biçimde yatırım söz konusu. Bir yere yatırım yapılıyorsa hem konut fiyatları hem de konut değerleri yükseliyor. Bundan sonraki süreçte bölgedeki konut fiyatlarında dövizdeki istikrara göre bir yükseliş olabilir. Aralık ve ocak ayı arasında genel anlamda bir anda hareketlenme başladı. Tapudaki satışlar geçtiğimiz yıla oranla iki buçuk kat artmıştı. Bu durum mevduat faizlerinin düşmesinden kaynaklanıyor. Tekrar bu istikrar sağlanırsa gayrimenkulün parlak yılı olabilir" diye konuştu.

 

 
Genç motosikletlinin feci ölümü
 
Malatya'da şiddetli deprem...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çin'de üretimin azalması İzmir'i etkileyebilir!
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 'koronavirüs' ...
İzmir'de 5 bin 851 işletmeye gıda denetimi... 2 işletmeye men, 19'una ceza!
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 il ve tüm ilçelerde eş zamanlı yapılan ...
Dolar yine hareketlendi
Corona virüs salgınının piyasaya etkileri ve Türkiye Cumhuriyet Merkez ...
 
Emeklilere bayram ikramiyesi kaldırılıyor mu?
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın isteği üzerine SGK tarafından hazırlandığı ...
Suriye’den buğday ithal edilecek
Suriye’nin Tel Abyad bölgesinden 20 bin ton hububat ithal edilecek.
Ege'yi birlikte pazarlayalım!
Yunanistan Ankara Büyükelçisi Michael-Christos Diamessis, aralarında ...
 
İşte işsizliğin fotoğrafı!
ÇAYKUR, mevsimlik işçi alımları için İŞKUR üzerinden işe alım duyurusu ...
30 bin ton soğan çürüyecek!
Kuru soğan ihracatının ön izne bağlı mallar listesine alınması Çorumlu ...
Benzine 16 kuruş zam!
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), bu geceden ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri