ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3780
    Dolar
  • Euro
    35,0278
    Euro
  • Altın
    2.324,000
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
5 Temmuz 2019 Cuma - 10:20

Özel öğrenci Sezen gülle atmada şampiyon

İzmir'de 3,5 yıldır atletizmle ilgilenen, hafif düzeyde zihinsel rahatsızlığı bulunan 16 yaşındaki Sezen Kaya, nisan ayında Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun Antalya’da düzenlediği Atletizm Bölge Şampiyonası'nda gülle atma dalında Ege Bölge şampiyonu oldu. Antrenörleri ve ailesinin desteği ile aralık ayında başladığı gülle atmada büyük başarı gösteren Kaya, sporun gücü ile engelleri aştı.

Özel öğrenci Sezen gülle atmada şampiyon

İzmir'in Bornova ilçesindeki Hasan Tahsin Özel Eğitim Meslek Okulu'nda eğitimine devam eden Sezen Kaya, 8 yaşında yüzme ile başladığı spor hayatına 12 yaşına geldiğinde atletizmle devam etti. Hafif zihinsel rahatsızlığı sebebiyle yaşıtlarından 3- 4 yaş geriden gelen Sezen, geçen yıl aralık ayında annesinin de eskiden ilgilendiği spor dalı olan gülle atmaya başladı.

4 aylık yoğun bir çalışmanın ardından 14-15-16 Nisan'da Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen Atletizm Bölge Şampiyonası’na katılan Kaya, çalışmalarının karşılığını alarak gülle atma dalında 16- 21 yaş kategorisinde Ege Bölge şampiyonu oldu. Kendi kategorisindeki 12 kişi içinde en küçük sporcu olarak yarışıp şampiyon olan Kaya, 200 metre koşu dalında da ikinci olmayı başardı. Babasının yoğun ilgisi ve antrenörlerinin sevgisi ile kısa sürede gelişme göstererek, yaşama dört elle tutunan Kaya, ona destek verenleri gururlandırdı. Sporun gücü sayesinde engellerini aşarak sosyalleşen Kaya, "Gülle atmayı çok seviyorum, bu spora devam edip ilerde milli sporcu olmak istiyorum. Şampiyon olduğumda çok mutlu oldum" diye konuştu.

'DURMAK YOK, DEVAM EDECEĞİZ'

Genç sporcunun babası Arkın Kaya, "Küçük yaştan beri Sezen’i sporla iç içe tuttuk. Yüzme ile başladı, atletizm salonunda çalıştı. Daha sonra annesinin de eskiden yapmış olduğu gülle atma sporuna başladı. Şu anda okuldaki öğretmeni Ahmet Nezih Ezberci ve Oktay Bakır ile beraber antrenmanlarına devam ediyor. Taksiye binip antrenmanlarına kendisi gidip gelebiliyor. Sezen neyi yapmak istiyorsa söylüyor, ben de destek oluyorum. Sezen’in en iyisini yapacağına inanıyorum. Sezen’in hafif zihinsel engeli geliştirilebilir düzeyde. Benim asıl amacım spor aracılığı ile Sezen’i sosyalleştirmekti. Sonradan baktım ki spora eğilimi var ve meraklı. Ülkemizde engelli insanların hayatını kazanması normal insanlara göre daha zor. Benim de istediğim Sezen profesyonelleşip sevdiği işi yapsın. Sezen 4 ay gibi kısa bir sürede muhteşem bir başarı sergiledi. Böyle bir başarı kazanmasını bekliyordum, benim için büyük gurur kaynağı oldu. Daha da durmak yok, devam edeceğiz" dedi.

'SEZEN SPORLA KENDİNE GÜVENİNİ KAZANDI'

Sezen’in okuldaki antrenörü Ahmet Nezih Ezberci, "Sezen’le çalışmaya başladığımızda gücü, tekniği ve kendine güven duygusu yoktu. Sevecenlikle, sevgiyle, doğruyu bulmasına yardımcı olarak onun kendine güvenini kazanmasını sağladık. Sezen babasının sevgisinin yanında bizim sevgimizle başarılı oldu. Yarışlarda başarılı olup olamaması önemli değil, önemli olan katılmasıydı ve çok başarılı oldu. Benim gönlümde Sezen çok daha ileriye gidebilir. Teknik ve kuvvet açısından hala eksikleri var fakat bunları da aşacağını düşünüyorum. Biz Sezen’le haftada 3 gün çalıştık, koordinasyon çalışmaları yaptık. Sezen haftanın her günü Oktay hocamla çalışıyordu. Çalışmalardan sonra Sezen iletişim kurmaya, daha çabuk arkadaş edinmeye başladı. Sezen gibi çocuklarımızın toplum içerisinde yer almasını sağlamak bizlerin en büyük görevi olmalı. Bunu düşünerek hareket ettik. Sezen hem okulda, hem de gittiğimiz yerlerde farklılık yarattı" diye konuştu.

Sezen ile her gün antrenman yapan Oktay Bakır ise "Sezen normalde çok hareketli ama antrenmanlarda bizim dediğimizi hiçbir zaman aksatmadı. Sözümüzden çıkmadı çünkü onun da hedefleri ve hayalleri var. O doğrultuda çalıştı. Sezen zaten benim sporcumdan çok kardeşim gibi. Nezih hocamızla beraber bir üçgen şeklinde çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah Sezen’i daha iyi yerlerde göreceğiz" dedi.

 

 
Katar takımı Göztepeli oyuncuyu kaptı
 
Bornova soykırımı lanetleyecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Katar takımı Göztepeli oyuncuyu kaptı
Katar'ın Al-Shamal takımı Göztepe'nin uçan adamı Tuğberk Çatkın'ı kadrosuna dahil etti.
Vedat Muriç kararını verdi...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transferde karşı karşıya geldiği Vedat Muriç ...
Göztepe'ye Bayram'ı 'Terim' yaptıracak
Göztepe'den yıllık 600 bin euro yıllık ücret isteyen sol bek Ömer Bayram ...
 
Yasemin Ecem Anagöz Göztepe'de
Türkiye'yi 2016 Rio Olimpiyatları'nda temsil eden İzmirli milli okçu ...
Karşıyaka'da Arif beklemede
TFF 3'üncü Lig'in yeni sezonu öncesi teknik direktör Mesut Toros ve sözleşmeleri ...
Altay Ferhat'ı Samsun'a kaptırdı
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altay'da sözleşmesi sona eren ön libero ...
 
Göztepe'de hedef Avrupa
Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon Ankaragücü'nü ecel terleri döktüğü ...
Altınordu'dan flaş transfer
Kırmızı-lacivertli ekip, bugüne kadar Süper Lig’te 70 maça çıkan deneyimli ...
Göztepe sahaya indi
Göztepe yeni sezon hazırlıklarına Urla Adnan Süvari Tesisleri'nde start verdi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri