ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
12 Mart 2024 Salı - 17:27

Özgür Özel: ''İzmir CHP'den vazgeçmez''

İzmir İş Dünyası Buluşması'nda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "İlk kurşunu atan İzmir. Son kurşunu atan, düşmanı döken İzmir. Tek adamın ne olduğunu, güçlü parlamenter sistemi kuran adamın ne olduğunu bildiği için Cumhuriyet Halk Partisi'nden vazgeçmez İzmir. Mesele bu kadar nettir. İzmir teslim olmadı. Yıllardır 'Oy vermiyorsun ondan bu haldesin' diyorlar. İzmir bile isteye geri bırakılmaya çalışılıyor" dedi. 

Özgür Özel:  İzmir CHP den vazgeçmez

SONKALEİZMİR-İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası işbirliğiyle İzmir Ticaret Odası binasında düzenlenen İzmir İş Dünyası Buluşması'na CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Genel Başkan Yardımcıları Murat Bakan ile Deniz Yücel, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, CHP İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, belediye başkan adayları, meclis üyeleri ve iş dünyasının temsilcileri katıldı. 

Programda söz alan Kestelli, Yorgancılar ve Özgener iş dünyasının sorunlarına değindi. Kentin tarım, sanayi ve ekonomik gelişimi için akıllı teknolojiler geliştirilmesi vurgulandı. 

İzmir'in hayatında önemli yeri olduğunu anlatan Özgür Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi güçlü ve motivasyonu güçlü bir ekip. Motivasyonları makamdan, mevkiden, koltuktan olmayan aksine genel iktidarda bulunmamalarıyla beraber bir idaelin onları bir arada tutan motivasyonuna sahip. Bu vatan sevgisidir. Halka karşı duyulan yükümlülüklerdir. Bayrağa bağlılık ve Atatürk sevgisidir bu" dedi.

"İZMİR CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NDEN VAZGEÇMEZ"

Özgür Özel hükümete eleştirilerde bulunarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"60 milyar dolarlık özelleştirmenin bugünkü hükümete nasip olduğunu not etmek isterim. KİT'leri, Sümerbank'ı bağıt, lastik, çimento fabrikasını halen devlet mi işletmeliydi sorusuna evet diyecek CHP'li yok. Onların gelirleriyle özel sektörün yapamadığı çip teknolojisine yatırım yapılmasını söyleyen ise çok. Bu ülkeye birinci cumhurbaşkanı rota çizdi. Ülkenin mevcut cumhurbaşkanı da rota çizdi. Beka tartışması bu ülkede yaşandı. Matbaa 200 yıl geç geldi diye. Birileri bilimle fenle uğraşırken biz hurafe ile uğraştığımız için. Biri halkı zenginleştirmeye çalışırken birileri sarayda yaşadığı için oldu. Son cumhurbaşkanı rotayı değiştiriyor. 'Bize Avrupa Birliği lazım değil' diyor. Senin gösterdiğin yola gidince ne olacak? Kişi başına milli gelir 4 bin 500 dolar. İzmir'in arkasından gittiği ise kaptanın gösterdiği rota. Kuvvetler ayrılığı, demokrasi, hukuk güvenliği, refah. İzmir'e başka bir şey gösterenlerin, yoksulluğu, 4 bin 500 dolar milli geliri gösterenlerin tarafına mi gitmek lazım? Esas soru bu. Rotaya karar veriyorsunuz bu seçimi kimin kazanacağını seçerken. İlk kurşunu atan İzmir, son kurşunu atan, düşmanı döken izmir. Tek adamın ne olduğunu, güçlü parlamenter kuran adamın ne olduğunu bildiği için Cumhuriyet Halk Partisi'nden vazgeçmez İzmir. Mesele bu kadar nettir. Bizim sandığımız gibi öyle olsaydı bakın Hatay da teslim olamayacak. İzmir çoktan teslim olmadı. Yıllardır 'Oy vermiyorsun ondan bu haldesin' diyorlar. İzmir bile isteye geri bırakılmaya çalışılıyor. İzmir kendi potansiyeli ile Tunç Başkandan önce de üç tane A alabilen, Türkiye'nin kredi notunun ilerisinde güven telkin etmiş bir şehir."

"KARŞIYAKA AVRUPA'YA ERKENDEN GİRMİŞ"

Karşıyaka Belediyesi'nin çalışmalarına övgüler yağdıran Özgür Özel şunları kaydetti:

"Karşıyaka Belediyesi için bakalım. Bir hanımfendi bana 'Cemil Tugay'ı nereden buldunuz?' dedi. 'Avrupa Birliği Sürdürülebilirlik raportörüyüm' dedi. Tam olarak uygulayan Avrupa Birliği ne istiyorsa bugünden Avrupa Birliği'ne girebilmiş tek belediye Karşıyaka... Oh dedim. Bir anlayan çıktı. Vizyoner işlerin bir gün karşılığını görüyorsun. İzmir'de başkan adayları belirlerken tüm Türkiye'deki gibi memnuniyet anketleri yaptık. İzmir seçmenin notu kıttır. Burdaki başkanları yolla çok memnun olurlar. Burada yüksek beklenti olduğundan daha düşüktür. Adaylarımız ve başkanlarımız partimizi hiç utandırmamış arkadaşlar. İzmir'de başka bir şey yapıyoruz. Bir değişim ve dönüşüm meselesi. Türkiye'yi yarın yönetecek adımları tam yeri olan İzmir'de atıyoruz."

TUNÇ SOYER SALONDAN AYRILDI

Özgür Özel Tunç Soyer'in salondan ayrılması gerektiğini belirterek şöyle devam etti.  

"Tunç başkanın halası Kütahya'da rahatsızlık geçirmiş. Yola çıkması gerekiyordu, alkışlarınızla yolcu ediyoruz. Allah sağlık versin. Cumhuriyeti kuran partiyiz. Övündüğümüz husus şudur. Pek çok Avrupa ülkesinden önce kadına seçme hakkı vermişiz. İzmir'de bu seçime kadar kadın belediye başkanı sayısı 6. Dünyada faşizm rüzgarı eserken o seçme seçilme hakkı veriyor. Bugün geldiğimizde İzmir gibi Cumhuriyet Halk Partisi'nin amiral gemisinde 3 kadın belediye başkanımız vardı. Bugün 9 kadın aday. 9'u da seçilecek yerden. Karşıyaka, Konak gibi metropollere kadın aday gösterecek özgüvene sahiptir. İzmir kadın adaylara ve kadın adaylara sahip çıkabilecek erkeklere sahiptir."

 
 

 
Cemil Tugay, Soyer'e teşekkür edip projelerini anlattı...
 
Lal Denizli: Çeşme'nin geleceği için işbirliği ve dayanışma!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay ve Soyer adaylık sonrası bir arada...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP'nin İzmir Büyükşehir ...
CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık projelerini açıkladı...
CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık, "Gaziemir için hazırız" ...
CHP'li Eşki: Açık ara kazanacağız!
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, 31 Mart seçimlerinde Bornova ...
 
Soyer'den çarpıcı açıklamalar... İzmir'de fark azalıyor, ben olsam kendimi aday gösterirdim...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gündeme ilişkin tartışma ...
Lal Denizli, Çeşmeliler'le iftarda buluştu
CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli, ilçede adımını basmadık yer ...
AK Partili Saygılı'dan Aslanoğlu'na miting yanıtı... ''İddiaları varsa buyursunlar!''
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP’li mevkidaşı Şenol Aslanoğlu’nun ...
 
Tunç Soyer'den o eleştirilere yanıt...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP'nin İzmir'deki çalışmalarına ...
CHP'li Işık: İşimiz, gücümüz, sevdamız Gaziemir
CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık ve meclis üyesi adayları ...
CHP'li Kınay: ''Karabağlar’da İzmir’deki seçimin en güzel 100 metresini koşacağız''
CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, Karabağlar’da mahalle ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri