ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3933
    Dolar
  • Euro
    34,7897
    Euro
  • Altın
    2.439,650
    Altın
  • Bist-100
    10.006,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Mustafa Akbaş
Özgür Özel'in İzmir çıkarması ve kurultay, delege hesapları...
28 Ekim 2023 Cumartesi

CHP'nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerindeki büyük kurultayı öncesinde, İzmir önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. "Değişim" talebiyle, Ekrem İmamoğlu'nun da desteğini alıp Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına güçlü bir rakip olarak çıkan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bugün (cumartesi) öğle saatlerinde Alsancak'taki CHP İzmir İl Başkanlığı önünde partililerle bir araya geldi.

Meşaleler eşliğinde kalabalık bir grup tarafından karşılanan Özgür Özel, kurulan platformda, yanına Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nu da alıp bir konuşma yaptı.

Kapıda karşıladığı Özel ile kürsüden "birlik beraberlik" mesajı veren Aslanoğlu'nun "Kurultayımızda kavga ve ayrışma bekleyenler avuçlarını yalayacak" sözleri anlamlıydı.

***

LAİKLİK VURGUSU

Yaklaşık 40 dakika konuşan Özgür Özel ise daha çok genel siyaset ve AK Parti'ye dönük eleştirilere yer verdi. Özgür Özel'in konuşmasında en çok dikkat çeken laiklik vurgusuydu. CHP'de ittifak politikaları sonrasında bir süredir pek dillendirilmeyen laiklik mesajları Özgür Özel tarafından en üst perdeden verilmeye çalışıldı. Aydın'daki KYK yurdunun asansöründe can veren Zeren Ertaş'ı anan Özel, sert ifadelerle AK Parti iktidarına yüklendi. Milli eğitimin ve özellikle üniversiteli gençlerin cemaat, tarikat yurtlarına itildiğini savundu. Hatta, Zeren Ertaş'ın katilinin de laikliği yok eden bu anlayış olduğunu söyledi. Açıkça siyasi iktidarı işaret etti.

Özel'in konuşması sırasında sık sık "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları atıldı. CHP'deki sağcılaşmaya, sağcı danışmanlara dikkat çeken ve bunu değiştirmek istediklerini vurgulayan Özgür Özgel'in en çarpıcı mesajlarından biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dönük olanıydı. Özel, "Tayyip Erdoğan'ın karşısına dikilmeye değil, onu geride bırakmaya geliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yılma İlerle Halk Seninle" pankartı altında partililere seslenen Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu'ndan daha dinamik, coşkulu ve etkili bir hatip olduğu bir kez daha hissedildi.

***

İZMİR'İN DELEGESİ ASKERMİŞ

Günün anlam ve önemine gelirsek... Yani Özgür Özel'in kurultay öncesi mesajına... Oldukça netti ifadeleri. "İzmirli delegeler yürü derse önce partide sonra Türkiye'de iktidara yürüyeceğiz" dedi... İzmir'deki 56 kurultay delgesinin 55'inin Kılıçdaroğlu'na imza vermesi ve "güçlü bir şekilde onun arkasında duracağı" tezlerine gönderme yapan Özel, çarpıcı ifadeler kullandı.

Özel'in, "İzmir'in delegesi asker diyorlar. Kulaklarına ne söylenirse onu yaparmış diyorlar. Vallahi de doğru, İzmir delegesi askerdir. Ama Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleridir" sözleri alkışlandı.

"Değişim" sloganları eşliğinde konuşmasına devam eden Özgür Özel, "Sokak ne diyorsa dinleyin, bu partinin önünü açın" ifadeleriyle de kurultay delegelerine seslendi.
Özel'in "Kurultayda kazanırsak 43 il başkanı ile girip 81 il başkanı ile çıkacağız"
sözleri de dikkat çekiciydi.

***

CEMİL TUGAY EV SAHİBİ GİBİYDİ

Buluşmanın en çok merak edilen kısmı ise kimlerin katılacağı ve Özgür Özel'e desteğini göstereceği konusuydu. İl kongresinde Şenol Aslanoğlu'nu desteklemesine karşın kurultay sürecinde Özgür Özel'den yana tavrını koyan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, toplantının adeta ev sahibi gibiydi. İzmir'de değişim talebini en yüksek perdeden dillendiren Başkan Tugay'ın tüm ekibiyle toplantıya güç verdiği, Özel'in en yakınındaki isim olduğu göze çarptı. Özel'in çalışma ekibinin başındaki PM üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ile de Başkan Cemil Tugay'ın yakın mesai yürüttüğü görüldü.

***

MUSTAFA İNCE VE EKİBİNİN ÇABALARI

Özel ile yakınlığı bilinen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de toplantıya katılan isimler arasındaydı.

Ancak, başarılı bir belediye başkanı profili çizmemesine ve 2019'da PM'den çıkamamasına karşın Özgür Özel'in güçlü desteğiyle Güzelbahçe'den tekrardan belediye başkanı seçilen Mustafa İnce'nin Cemil Tugay gibi açık ve net "değişim" mesajı verememesi alanda yadırgandı. İzmir'de yapacağı toplantıya sadece 1 gün kala Özgür Özel'e desteğini açıklayan Mustafa İnce için "Son ana kadar bekledi, Kılıçdaroğlu cephesinden ışık alamayınca Özgür Özel'e dümen kırdı" yorumları yapıldı.

Mustafa İnce ve yakın çalışma arkadaşı Güzelbahçe CHP eski İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen'in alanda Özel'e sürekli yakın durma ve fotoğraf karelerine girme gayreti dikkati çekti. Hatta, Güzelbahçe Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Günay'ın bir ara platformun üzerine çıkıp düşme pahasına adeta amigo gibi partilileri yönlendirme çabası gözlerden kaçmadı.

***

ÖNSEÇİM İSTEYEN VEKİLLER TAM KADRO

Özgür Özel'in İzmir İl Başkanlığı önündeki buluşmasını izleyenler arasında CHP eski İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Tacettin Bayır, Kani Beko, Bedri Serter, Kamil Okyay Sındır ve Musa Çam da yer aldı. Eski vekillerin tamamı, milletvekilliği seçimlerinde "önseçim" talebini dile getirmişlerdi.

EDNAN ARSLAN SÜRPRİZİ

Diğer yandan, 4 İzmir Milletvekili de toplantıda yer aldı. Özel'e desteğini açıklayan Gökçe Gökçen, Murat Bakan ve Deniz Yücel'in yanı sıra Kılıçdaroğlu'na yakın bir isim olan Ednan Arslan'ın da buluşmada yer alması "sürpriz" olarak nitelendirildi.

CHP İzmir siyasetinin önemli isimlerinden, eski İl Başkanı Alaaddin Yüksel de toplantıyı izleyenler arasındaydı. Aladaddin Yüksel, pekçok isimle el sıkışıp sohbet etti.

***

6 KURULTAY DELEGESİ ALANDAYDI

Belkide günün en çok merak edileni, toplantıya katılacak olan kurultay delegeleriydi. Bu konuda da sürprizler yaşandı. Bornova'da "uzlaşı" formülüyle tekrar İlçe Başkanı seçilen Ertürk Çapın, Buca eski İlçe Başkanı Hacer Taş ile Karabağlar'dan Özkan Tice, Çiğli'den Niyazi Arslan ve Erdal Mansuroğulları ile Cemil Tugay toplantıda boy gösteren kurultay delegeleriydi.

Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek de katılanlar arasındaydı.

Kimlerin nezaket icabı, kimlerin gerçekten Özgür Özel'e destek için bu buluşmaya katıldığı, kimlerin ise katılmak isteyip de bu görüntüyü vermemek adına katılmadığı soru işareti olarak yerini bıraktı. Bu tablo, "İzmir'deki 56 kurultay delegesinden en az 10'u Özel'e destek verir" yorumlarına neden oldu.

KİMLER YOKTU

Özgür Özel'in İzmir çıkarmasının konuşulan bir başka yönü de katılanlar kadar katılmayan isimlerdi... İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Özel'in toplantısına katılmamayı tercih etti. Özel ile yakınlığı bilinen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile "değişim için İzmir'de çalışma yürüttüğü" konuşulan Aziz Kocaoğlu da buluşmaya katılmayanlar arasındaydı.

***

DAHA BÜYÜK BİR KALABALIK BEKLİYORDU

Kürsüdeki konuşmasının ardından İzmir İl Başkanlığı'na çıkan ve Şenol Aslanoğlu ile sohbet eden Özgür Özel'in toplanan kalabalıktan memnun olmadığı öğrenildi. Daha büyük bir kalabalık beklediği ifade edilen Özel'in İl Başkanlığı'ndaki sohbette ise İzmir'e özel bir önem verdiğini vurguladığı aktarıldı. Özel'in, "CHP'de kaptan köşkü Ankara ve İstanbul'dur ama sancak gemisi her zaman İzmir'dir. Yıllarca Ankara'yı, İstanbul'u kazanamadık ama İzmir bayrağı yükselttiği için her zaman umutluyduk. Bu yüzden, İzmir'in doğru karar vermesi hepsinden çok çok daha önemli" dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan Aslanoğlu'nun ise daha önce bir televizyon yayınında söylediği gibi "CHP İzmir örgütü çoğunlukta kimi desteklerse onu desteklerim" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri