ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
24 Mart 2024 Pazar - 13:24

Özgür Özel: İzmir'e kayyum atamaya çalışıyor!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Foça'da halkla buluştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir’e kayyum atamaya çalıştığını belirten Özgür Özel, “Adam yıllardır AKP’nin kalelerinde bir alkol ruhsatı vermediği için övünüyor. Gittiğinde bir yabancı turistin tek kadeh şarap içeceği mekan kalmadı. İzmir’e gelince koyuyor efkarlı müzik, meyhaneleri geziyor beyefendi. Kimse İzmir’in ve İzmirli’nin aklıyla alay etmeye sakın kalkmasın. İzmir buna geçit veremeyecek” dedi.

Özgür Özel: İzmir e kayyum atamaya çalışıyor!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programına Foça'dan başladı. Foça Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı'ndaki buluşmaya CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay'ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç, Rıfat Nalbantoğlu, Rahmi Aşkın Türeli, Ednan Arslan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da katıldı.

Konuşmasını yapmak için sahneye çıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin eski Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile CHP'nin Foça Belediye Başkan Adayı Saniye Bora Fıçı da sahneye davet etti. Özel, Gürbüz ve Demirağ’ın, Fıçı’ya destek vermesinden dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, “Ne yaparsanız yapın göreve nasıl geldiğiniz değil, nasıl gideceğiniz önemlidir. Bugün Saniye hanımı destekliyoruz ama partililiğini görevi bıraktığında göreceğiz. İki yanında önceki iki belediye başkanımız var. CHP’lilik neymiş herkes görsün” dedi. 

Özel, yurttaşlar ile sahne arasında kurulan barikatların yüksekliğin de değinerek “Bir daha hiçbir mitingde bu şekilde yüksek bariyerleri kabul etmiyorum. Siz de etmeyin. CHP’nin mitingi böyle yüksek bariyerlerle bölünemez” dedi.

“HÜKÜMETE İSYAN SEÇİMİ”
Foça'da ve İzmir'de seçimi kazanacaklarını ifade eden Özgür Özel, bu seçimin yoksullaştırılmış insanların hükümete isyan seçimi olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“31 Mart'ta sandıklar dile gelip konuştuğunda, AKP Cumhur İttifakı, ‘belki Foça'yı, İzmir'i kaybettik. Emekliden, köylerden, AKP'nin kemik seçmeninden oy alıyoruz. Kimse maaşa, zamlara, enflasyona bakmıyor. Gözü kapalı bize oy atıyor' derse, o halde hayat pahalılığının bir maliyeti, zulmün bir maliyeti yok diye düşünecekler. Emekliler, yoksullar, çiftçiler, bu seçimde AKP'ye sarı kart göstermenin zamanıdır. AKP seçmeni kendilerinin çantada keklik olmadığını göstermelidir. Zamlardan yıldığınızı, bu maaşla geçinemediğinizi, hak ettiğiniz destekleri alamadığınızı göstermenin yolu bu yerel seçimdir. Foça'da size dayatılan bu adaya oy vermek yerine, ekonomik şartlara olan isyanınızı dile getirin. Hepinizi CHP'nin belediye başkan adaylarına, Saniye hanıma destek olmaya davet ediyoruz. Bu seçim sağ- sol seçimi değil. İyi hizmet edecekleri başa getirme seçimidir. Yoksullaştırılmış insanların hükümete isyan seçimidir. Birleşe birleşe kazanacağız.” 

“İZMİRLİ’NİN AKLIYLA ALAY ETMEYİN”
Konuşmasında AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ı da eleştiren Özgür Özel, şöyle dedi. 

“İçki yasağını savunan aday gelmiş İzmir'de içkili mekanları geziyor. 'Gelirsek kimsenin yaşam tarzına karışmayız' diyor. Bunları söylediklerine göre değil, başka şehirlerde ne yaptıklarına bakarak değerlendirin. Onu buraya yollayan Recep Tayyip Erdoğan değil mi? Vali atar gibi rektör atıyor. Rektörü atadı Boğaziçi’nde ne oldu gördünüz. Öğrenciler tepki gösterdi hepsini içeri aldı. Boğaziçi’ne geldikleri günden beri öğrenci kulüplerini kapattılar. Sergilerini yasakladılar, konserlerini yasakladılar. Mezunları, eski öğretim görevlilerini kampüse sokmuyorlar. Dünyanın en özgür üniversitelerinden birini açık hava cezaevine çevirdiler. Türkiye’nin göz bebeğinin canına okudular. Boğaziçi’ndeki rektörü kim atıyorsa Hamza Dağ’ı da o atadı. İzmir’e kayyum atamaya çalışıyor. Ama İzmir buna geçit veremeyecek. Eski milletvekillerini büyükelçi atıyorsun ya, Hamza Dağ çok demokrat ise rektör olarak Boğaziçi’ne ata. 6 ay rektörlük yapsın. Demokrat taklidi yapsın görelim. Boğaziçi’ne zulmedeni atayan, İzmir’e 'ona buna karışmayacağım' diyor. Yıllardır yönettiğiniz belediyelerde neye karıştığınızı biliyoruz. Adam yıllardır AKP’nin kalelerinde bir alkol ruhsatı vermediği için övünüyor. Gittiğinde bir yabancı turistin tek kadeh şarap içeceği mekan kalmadı. İzmir’e gelince koyuyor efkarlı müzik, meyhaneleri geziyor beyefendi. Kimse İzmir’in ve İzmirli’nin aklıyla alay etmeye sakın kalkmasın.”

“FOÇA’YI KORUYARAK GELİŞTİRECEĞİZ”
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Foça’nın doğasının, tarımının tarihinin, turizminin korunması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Foça’ya hizmet etmenin onurunu yaşayacağım. Bu görevi layıkıyla yerine getireceğime şüpheniz olmasın. Sizlere de çok kısa zamanda ispat edeceğim. Foça, doğasını korumamız gereken bir yer. Kıyılarını korumamız gereken bir yer. Tarım potansiyeli var. Tarıma destek vermemiz gereken bir yer. Turizm açısından göz bebeğimiz gibi korumamız gereken bir yer. Bunlarla ilgili neler yapacağımız belli. Önce kıyısında, kentinde, kırsalında tertemiz, daha yeşil bir Foça istiyoruz. Enerjisini temiz enerji yöntemleriyle üreten bir Foça istiyoruz. Kıyı balıkçılığı yapan arkadaşlarımıza, hemşehrilerimize destek olalım. Onlar daha uygun şartlarda kıyı balıkçılığı yapsın istiyoruz. Foça’ya dışarıdan gelen herkes burada deniziyle, sokaklarıyla, sahip olduğu kültürel mirasa gösterdiğimiz özenle pırıl pırıl gözde bir Foça görsün istiyoruz. Bunu başarırken Foça’da yaşayanların kentin kültürüne verdiği önemi gözeteceğiz. Burada insanların yaşamı ile ilgili beklediği o özgür ortamı korumaya özen göstereceğiz.” 

EMEKLİ DAYANIŞMA KARTI’NI ANLATTI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında ihtiyaç sahiplerine verecekleri destekleri hatırlatan Tugay, Emekli Dayanışma Kartı’nı anlattı. Tugay, “Bu dönemde ülkemizin ekonomik sıkıntılardan dolayı başta emekliler ve ileri yaştaki vatandaşlar olmak üzere halkımızın pek çok kesiminin sosyal desteğe ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Onları asla yalnız ve sahipsiz bırakmayacağız. Emekli kart üzerinden vereceğimiz sosyal destekleri açıkladık. Temel ihtiyaç düzeyindeki suyu ücretsiz kullanacaklar. İhtiyacı olan tüm emeklilerimize, faturasından kirasına, market ihtiyacından ihtiyaç duyduğu her konuda destek olacağız. Foça’da oluşturacağımız sosyal mekanlarla Foça, çok daha keyifle yaşanacak yer olacak. Ben bu süreçte Foça’mızın ilk kadın belediye başkanı olacak olan Saniye başkanla her zaman birlikte olacağım. Foça’mızın her türlü yatırımı, çalışanı, sıkıntısı aynı zamanda bize emanet. Her birine ayrı ayrı sahip çıkacağımızı bilin. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bir hafta sonra yapılacak seçimlerin şehrimiz için ülkemiz için çok güzel günlerin başlangıcı olmasını diliyorum. Sizlerin o güzel düşüncelerinize, vicdanlarınıza, sizlerin bugüne kadar savunduğunuz bütün değerlere olan inancımızla, saygımızla hepinizi bize destek olmaya davet ediyorum” dedi. 

 
Atınç formayı unuttu... Stoilov ile 9 dakika!
 
Tansiyon düşmüyor... Bir gemi daha vuruldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Adayı Yıldız'dan hızlı ve çözüm odaklı belediye vurgusu!
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, ...
Mehmet Türkmen sandık görevlileri ile buluştu!
Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Türkmen, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde ...
Buca Adayı Duman'dan gençlere yönelik projeler!
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman, yoğun geçen seçim çalışmaları ...
 
61 ilde operasyon... Yüzlerce silah ele geçirildi!
İçişlieri Bakanı Ali Yerlikaya, son 4 günde aralarında İzmir'in de olduğu ...
CHP'li Kılıç: AKP emeklinin sofrasına ortak oldu!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, emeklilere “Bu iktidar sizin ...
Eğlence mekanından atıldı, çalışanı vurdu!
İzmir'in Bornova ilçesinde, H.U., bir kadını taciz ettiği iddiasıyla çıkarıldığı ...
 
CHP’li Çiçek’ten Yanınızdayız Projesi!
CHP Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek, ‘’Yanınızdayız’’ projesi ...
Cemil Tugay'dan geri dönüşüm projeleri...
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, atıkların ...
Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı!
Sanatçı Kadir İnanır, bu sabah evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri