ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3591
    Dolar
  • Euro
    35,0198
    Euro
  • Altın
    2.325,670
    Altın
  • Bist-100
    9,13
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    12/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
8 Aralık 2019 Pazar - 13:45

Perinçek'ten İzmir mesajı... Türkiye'de artık ABD'nin borusu ötmüyor!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kurulacak yeni partiler için, "Bu bir Amerika operasyonu ama bunların çok etkili olmasına ihtimal vermiyorum. Bunlar Türkiye, Atlantik’ten kopup Avrasya’ya giderken ters istikamette, Amerika yönünde çabalar içerisindeler ama AK Parti’yi bölme kabiliyetlerinin pek olmadığı görülüyor" dedi. Türkiye'de artık ABD'nin borusunun ötmediğini savunan Perinçek, "Türkiye, Atlantik sisteminden ayrılıyor ve Avrasya iklimine yerleşiyor" dedi.

Perinçek ten İzmir mesajı... Türkiye de artık ABD nin borusu ötmüyor!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İzmir’de düzenlediği basın toplantısında siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski bakan Ali Babacan’ın parti kurma girişimlerine dair açıklamalarda bulunan Doğru Perinçek, şöyle konuştu:

"AK Parti ve MHP, Amerika’ya direnmeye başladı. Türkiye, Amerika’nın denetiminden ayrılıyor, FETO ve PKK’nın üzerine gidiyor. Amerika’nın buna yanıtlarından biri de AK Parti’den, AK Parti içerisindeki Amerika’yı koparma girişimi. Davutoğlu ve Babacan olayı, AK Parti içerisindeki Amerika’nın, Amerika tarafından AK Parti’den kopartılması operasyonu olarak görülebilir. Zaten Davutoğlu başbakanlıktan uzaklaştırıldığı zaman, yarı resmi basın organı, ‘Amerika, Ankara’daki adamını kaybetti’ diye yazdı. Amerika kendisi Davutoğlu’na, ‘Benim adamım’ dedi. Bu bir Amerika operasyonu. Davutoğlu, Babacan olayı olsun Amerika operasyonu. Abdullah Gül de, Babacan ile birlikte. Davutoğlu, Abdullah Gül, Mehmet Şimşek, Babacan. Gerçi ikiye bölündüler ama her ikisi de Amerika Birleşik Devletleri’nin projeleri içerisinde yer alan unsurlar. Yaptıkları yolsuzluklar falan da Cumhurbaşkanı tarafından dün ortaya serildi. Bunların çok etkili olmasına ihtimal vermiyorum. Bunlar Türkiye, Atlantik’ten kopup Avrasya’ya giderken, ters istikamette, bir takım Amerika yönünde, AK Parti’yi bölme kabiliyetlerinin pek olmadığı görülüyor."

ALMANYA’YA TEPKİ

Perinçek, konuşmasında Almanya’nın devlet televizyonunda, 1937 Dersim olaylarına ilişkin yapılan yayında Alevilerin gaz kullanılarak imha edildiğinin anlatıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de Adolf Hitler’e benzetildiğini söyleyerek tepki gösterdi. Almanya’da yaşayan Türklerin de durumu protesto ettiğini kaydeden Perinçek, Türkiye’yi kimsenin parçalayamayacağını belirtti.

Diyarbakır’da çocukları PKK terör örgütü tarafından kaçırılan annelerin, HDP Diyarbakır İl Binası önünde başlattıkları eyleme de değinen Doğu Perinçek, "Diyarbakır anneleri, çocuklarını istiyor. Şehit anaları da onlara katıldı. Şehit anaları ile çocuklarını PKK’ya kaptıranlar birleşti. Analar bütün Türkiye’yi birleştirdi. Ancak analara karşı bir kışkırtma gündeme geldi. CHP’li bir milletvekili, dağdaki terörist için, ‘Evlatlarınız size hakkını helal etmiyor’ dedi. Onu da burada kınıyoruz" dedi.

'PKK’YI İMHA ETMEK MÜMKÜN'

Gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Doğu Perinçek, Barış Pınarı Harekatı’na dair şu değerlendirmelerde bulundu:

"Barış Pınarı Harekatı ile tarihi fırsat yakaladık. Suriye devleti le işbirliği yaptığımız zaman PKK’yı imha etmek mümkün. Hareket çok doğru, yerinde ve başarılı. Ama bunu yarım bırakmamamız lazım. PKK’yı imha etme fırsatını yakaladık. Süpürmek yetmez; bitirmek, imha etmek gerekiyor. Kandil’e beyaz bayrak çektirmeliyiz."

Kadın cinayetlerine ilişkin de konuşan Doğur Perinçek, "Türkiye’de özellikle son on gündür kadın cinayetleri konusunda acayip bir kampanya var. Ülkede kadınlar kesiliyor gibi bir algı yaratılıyor. Oysa batı ülkelerine de kadına yönelik taciz, tecavüz, cinayet olayları yaşanıyor. Her türlü çürüme, yozlaşma var. Türkiye’nin imajı Amerika tarafından dayatılıyor. Türkiye’de mor zehirlenme var. Bizim kendi partimiz içerisinde de bana kızanlar, eleştiren var ama Türkiye’de mor zehirlenme var. Amerikancı darbeciler, mor zehirlenmeleri getirdi. Türk kadının özlemlerinden kopuk hareketler bunlar. Türk kadına erkekle eşit olmak istiyor. Oysa batıdan ithal edilen, batı kadının sorunlarını getirip Türk kadınına empoze ediyorlar. Ayrıca bu sorun idamla çözülecek konular değil" dedi.

'DİBE ÇEKMEYECEK DENGELERLE BELİRLEMEK LAZIM'

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu arasında süren, yaklaşık sekiz milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren 2020 asgari ücret zammına yönelik görüşlerini de paylaşan Perinçek, rakam telaffuz etmeyerek, şunları söyledi:

"Türkiye zor bir döneme girdi. Burada temel mesele üretimi artırmak. Türkiye ürettiğini yüzde 13’ünü yatırıma ayırıyor. Bu yüzde 13 ile fabrika açamayız, tarımı destekleyemeyiz. Bizim bunu yüzde 25’e çıkarmamız gerekiyor. Bunu da millete nasihat vererek yapamayız. Devletin tarım, mali politikaları ile olur. Toplumun insanca yaşama amacını hayata geçirecek hassasiyetler içerisinde olmalıyız. Ama bir yandan da tasarrufu düşürecek adımlardan uzak durmamız lazım. Aşırı verici politikalardan uzak durmamız lazım. Türkiye’deki tasarruf oranlarını dibe çekmeyecek dengelerle belirlemek lazım. Diğer partilerin iktidara gelme umutları yok, o nedenle bol keseden veriyor. Vatan Partisi iktidar olacak. O nedenle yapacağı şeyi söylüyor. Biz tasarruf oranını artıracağız."

'TÜRKİYE’DE ARTIK ABD’NİN BORUSU ÖTMÜYOR'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İzmir’de partisi tarafından, Konak’ta bir otelde düzenlenen Üretim Devrimi Kurultayı’na katıldı. Kurultay’ın açılış konuşmasını yapan Doğru Perinçek, Türkiye’de artık ABD’nin borusunun ötmediğini söyledi. Doğru Perinçek, "Türkiye, Atlantik sisteminden ayrılıyor ve Avrasya iklimine yerleşiyor. Eskiden hükümetler gider, Amerika’dan icazet alırdı, ruhsat alırdı. Şimdi bakıyoruz, Türkiye Amerika’ya kafa tutan hükümetler dönemine girdi. ‘Amerika’dan bana izin gelsin, Amerika beni desteklesin.’ Bu projeler Türkiye’nin önünde yok" dedi.

'MODERN TARIMDAN VAZGEÇEMEYİZ'

Son yıllarda organik tarım konusunun gündemde olduğunu anlatan Doğru Perinçek, "Organik tarımı biraz eşelediğimiz zaman, modern tarımı reddeden bir anlayış ile karşılaşıyoruz. Aç kalırız. Çin de, Hindistan da aç kalır. Hibrit tohum kullanmayacağız. Neden kullanmayacağız? Hibrit tohum kanser yapar. Yanlış bunlar. Bu tohumdan kimse kanser falan olmaz. Türk tarımını çökermek için dışardan estirilen rüzgarlar. Bahçenizde yapın. Biz de gelir misafir oluruz, bahçenizde yaptığınız organik tarım ürünlerini hep birlikte yeriz. Ama Türkiye’yi doyuramayız. Modern tarımdan vazgeçemeyiz. Biz melez tohum, hibrit tohum karşıtı değiliz. Ama bunu Türkiye’de üretelim. Tohum için yabancı tekellere kaynaklarımızı tahsis etmeyelim" diye konuştu.

Etiketler:
 
Ci Group Buca galibiyeti unuttu
 
Ülke şokta! Fabrikada yangın çıktı, ölü sayısı korkunç boyutlarda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan-Davutoğlu gerginliği... Mal varlığı araştırılsın!
Eski Başbakan ve yeni parti kurma hazırlığında olan Ahmet Davutoğlu, Twitter ...
Erdoğan’dan ‘tuvalet kafalı başkan’a sert tepki
AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güngören Belediyesi'nde yaşanan ...
Yavaş'tan Gökçek'e 'Dinozor' göndermesi
Mansur Yavaş, Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ...
 
''Devlet eliyle zeytinliklere zarar veriliyor''
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, zeytinlikler ...
Skandal okul müdürü öğretmen olarak görevde
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın önergesine yanıt veren Milli Eğitim ...
Meclis'te büyük kavga!
Meclis Genel Kurulu'nda CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile MHP Mersin ...
 
Bahçeli af teklifini geri çekti
MHP lideri Bahçeli, cezaevindekilere af teklifini 'Cumhur İttifakı çatısı ...
MHP'den Başkan Soyer'e su eleştirisi
MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Başkan Tunç Soyer'in, Büyükşehir ...
Kan tedarikinde şaibe mi var?
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri