ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2671
    Dolar
  • Euro
    34,7107
    Euro
  • Altın
    2.401,830
    Altın
  • Bist-100
    10.337,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    6/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/28°
    IZMIR
  • KONYA
    7/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
31 Temmuz 2019 Çarşamba - 16:01

Poligon Deresi’ne çevreciler el koydu

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun 200 hektarlık Poligon Deresi’nin imara açılmaması ve rekreasyon alanı olarak kalması yönündeki talebi yankı buldu. “Buraya sadece bizim sahip çıkmamız yetmez. Tüm İzmir seferber olmalı” diyen Başkan Selvitopu’na Ege Çevre Platformu’ndan (EGEÇEP) destek geldi. Başkan Selvitopu’nu ziyaret eden EGEÇEP sözcüleri, Poligon Deresi konusunu incelemeye alacaklarını ve yeşil kalması için mücadele edeceklerini açıkladı.

Poligon Deresi’ne çevreciler el koydu

SONKALE- Karabağlar Belediye Meclisi’nde Başkan Muhittin Selvitopu’nun önerisi ve tüm siyasi partilerin oybirliği ile iyi niyet kararı alınmasının ardından Poligon Deresi konusunda sürpriz bir gelişme daha yaşandı. Buranın imara açılmaması ve rekreasyon olarak kalması konusundaki ısrarını sık sık yineleyen Başkan Selvitopu’nun “Poligon Deresi’ne sadece bizim sahip çıkmamız yetmez. Tüm İzmir seferber olmalı” sözleri yankı buldu. Başkan Selvitopu’nu ziyaret eden EGEÇEP Dönem Eşsözcüsü Alime Yalçın Mitap, Prof. Dr. Ali Osman Karababa ve Jeofizik Yüksek Mühendisi Erhan İçöz, Poligon Deresi konusundaki gelişmelerle ilgili bilgi aldı. Hazırlattığı bilgilendirme dosyalarını çevrecilere teslim eden Başkan Muhittin Selvitopu, Poligon Deresi konusundaki kararlı duruşunu yineledi.

Başkan Selvitopu, “Burası yaklaşık 200 hektarlık, muhteşem bir alan. Fuarın tam 5 misli büyüklükte. Askeriye şimdiye kadar bu alanı koruyup bugünlere getirmiş. Biz de Poligon Deresi’nin kesinlikle imara açılmasını istemiyoruz. Yeşil alan olarak kalmalı, rekreasyon olacak şekilde yasal düzenleme yapılmalı. İzmirliler’in nefes alacağı bir yer olarak kalmalı. Bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağız” dedi. Yapmaya çalıştıklarının “sadece askeri alanın taşınması durumunda bölgenin imara açılmasını önlemek ve yeşil alanın gelecek nesillere aktarılması” olduğunu vurgulayan Selvitopu, daha önce belediye meclisinde aldıkları iyi niyet kararının ardından bu kez mecliste komisyon kuracaklarını açıkladı.

Başkan Muhittin Selvitopu ayrıca Karabağlar için diğer önemli konu olan İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne tahsis edilen 80 hektarlık alanın 38 hektarının TOKİ’ye devredilip konut alanına çevrilmesi konusunda da net mesajlar verdi. “Karabağlar’da yeni konut alanına kesinlikle ihtiyaç yok. 2050’ye kadar konut ihtiyacına cevap verecek planlar yapıldı. Hal böyleyken, üniversiteye tahsis edilmiş bir yeri konut alanına çevirmek niye? Belli ki buralara birileri göz koymuş. Ama buna izin vermeyeceğiz” diyen Selvitopu, gerekli davaları açtıklarını, konunun mahkeme sürecinde olduğunu hatırlattı. Selvitopu, “Kesinlikle kararlı duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Derdimiz, Karabağlar’a yeni konut değil, üniversite gelsin. Çünkü üniversite Karabağlar’ın hem sosyal hem ekonomik yapısına büyük katkı sağlar. Geniş bir kampüs ilçeyi rahatlatır. Ancak kampüse ayrılan o alanı konuta dönüştürürsek bu doğru olmaz” diye konuştu.

EGEÇEP sözcüleri ise dikkatle dinledikleri Başkan Selvitopu’na hem Poligon Deresi hem de İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüs alanındaki mücadele konusunda destek verdi. EGEÇEP Dönem Eşsözcüsü Alime Yalçın Mitap, “Bu konuda duyarlılık oluşması noktasında desteğe hazırız” dedi.

 
Denizbank 4. kez el değiştirdi
 
Urla'da 55 kaçak göçmen yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ın geleceği planlanıyor
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ile Konak Belediyesi işbirliğinde düzenlenen ...
Başkan Tugay'ı rahatsız eden olay... AK Parti'ye kim servis etti?
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı ...
Mansur Yavaş'ın Ankara'da 100 günü
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ilk 100 gününü anlatan ...
 
CHP lideri o başkanlardan rahatsız
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,Türkiye'nin gündemine oturan Izmir'deki ...
İzmir'in o ilçesi elektriğe kavuştu
İzmir'in Arpadere Mahallesi yaylasına, 5,5 kilometrelik enerji nakil hattı ...
Büyükşehir'de sözleşme bayramı...
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZENERJİ bünyesindeki 5 bin 80 işçiyi ...
 
Karşıyaka'da araçlara ilan bırakanlara ceza
Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelinde park halindeki araçların camlarına ...
Narlıdere zabıtası 63. yılı kutladı
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Zabıta Teşkilatı'nın 63. kuruluş ...
Bornova'dan kurbanlık hizmeti
Bornova Belediyesi, Işıkkent’te kurduğu modern kurban satış ve kesim alanı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri