ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/17°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı... 'Tuzla buz ettik'
Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı... "Tuzla buz ettik"
Piyasalarda deprem, borsalar çakıldı!
Piyasalarda deprem, borsalar çakıldı!
Rolex saati gündem olmuştu.. Nasıl aldığını açıkladı!
Rolex saati gündem olmuştu.. Nasıl aldığını açıkladı!
19 Kasım 2019 Salı - 09:32

Prematüre hemşiresine kaderin cilvesi

Prematüre hemşiresi üçüz doğurdu. 27 haftalıkken doğan, biri susuz kesede mucize eseri yaşayan üç bebeğini meslektaşlarına emanet etti, gözü arkada kalmadı

Prematüre hemşiresine kaderin cilvesi

Prematüre (yeni doğan yoğun bakım) hemşiresi Ceren Işık (32), üçüzlere gebe kalıp 27 haftalıkken doğurunca kendini bir anda “prematüre anneleri” arasında buldu. Üçüzlerinden 780 gram doğan Defne’nin 12 haftalıkken suyu boşalıp susuz kesede hayata tutunduğunu belirten Işık, “Defne tam bir mucize bebek. Hem Defne hem de kardeşleri Ece Su ve Tunç yeni doğan hekim ve hemşire arkadaşlarım sayesinde sağlıkla büyüyor, evimize gideceğimiz günü iple çekiyoruz” dedi.


ÜÇÜZLER ACELECİ DAVRANINCA 
İzmir’de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Prematüre Servisi’nde görev yapan hemşire Ceren Işık ve özel bir şirkette çalışan Murat Işık (37) iki yıl önce mutlu bir evlilik yaptı. Çift mutluluklarını bir çocukla taçlandırmak isterken, Ceren Işık üçüzlere gebe kaldı. Bir sağlıkçı olarak bu dönemi en iyi şekilde geçirmeye çalışan anne adayı Işık aceleci davranan üçüzleri sayesinde korkulu zamanlar da geçirdi. Gebeliğinin 12. haftasında suyunun gelmesi üzerine soluğu doktorda alan Işık, bebeklerinden birinin kesesinde su kalmadığını öğrendi, bu bebeğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı. Işık, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Salim Şehirali’ye başvurdu, onun tedavi ve gözetiminde gebelik dönemini geçirmeye başladı. Ancak üçüzler erkenci çıktı, hamileliğinin 27. haftasında, geçtiğimiz 17 Eylül’de Kent Hastanesi’nde üçüzlerini doğurmak zorunda kaldı. Işık çifti, hiç su bulunmayan kesede büyüyen kızlarına Defne, diğer kızlarına Ece Su, oğullarına da Tunç adını koyarken, üçüzler Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisi’nde kuvöze koyuldu. Anne Işık, kuvözde geçen iki ayın sonunda 780 gram doğan Defne’nin iki ayın sonunda 1.500, 960 gram doğan Ece Su’nun 1860, 1100 gram doğan Tunç’un 1980 gram ağırlığa ulaştığını, Defne’nin solunum cihazından da çıkarıldığını söyledi. Eşi Murat Işık ile birlikte iki ayın sonunda ilk kez üçüzlerini kucakladıklarını belirten anne Işık duygularını şöyle dile getirdi:


MESLEKTAŞLARIMA EMANET ETTİM
“Üçüz bebeklerim olacağını öğrendiğimde biraz tedirginlik yaşadım. Erken doğacaklarını biliyordum ama bu kadar erken doğacaklarını tahmin etmiyordum. 27. haftada doğum yaptım. Üçüz olduklarını bilmek benim için elbette ayrı bir mutluluktu ama 12. haftada suyum geldi. Bebeklerim ayrı ayrı keselerdeydi ve Defne için zorlu süreç başladı. Defne’nin suyu tamamen bitmişti. 27. haftaya kadar bizim için endişeli bir süreç oldu. ‘Suyu artacak mı’, ‘yaşayacak mı’ diye endişelendik ama çok şükür Defne 780 gram, Ece Su 960 gram, Tunç ise 1100 gram doğdu. Sonra üçü de solunum desteğine bağlandı. 


DEFNE MUCİZE BEBEK

Doktorların Defne’nin yaşayacağına dair ümidi yoktu. Her an kaybedebileceğimizi söylemişlerdi ama ben bebeklerimle hep iletişim kurdum. Onları sevdiğimi söyledim ve Tanrının bir mucizede bulunacağına inandım. Normalde bebeklerin suyu azalabiliyor. Azalması riskli bir durum ama suyun tamamen bitmesi çok daha riskli bir durum. Bebeklerin organlarının gelişimi için bu su çok önemli. Aynı zamanda uzuvlarının hareket etmesi için de su gerekiyor. Defne’nin iç organlarında da sıkıntılar olabilirdi ama çok şükür şu anda hiçbir problemimiz yok. Meslek hayatımda suyu azalan bebeklerle karşılaştım ama bu kadar kötü durumda değillerdi. Su azaldığında artırmak için çeşitli yöntemler olabiliyor ama ben daha önce rahim iltihabı geçirdiğim için dıştan bir müdahaleyi vücudum kabul etmiyordu. Bu yüzden suyu artırmaya yönelik dışarıdan bir müdahalede bulunulamadı. Suyun az olmasıyla hiç olmaması arasında büyük bir fark var. Benim araştırmalarım ve doktorların söylediği kadarıyla da böyle bir vaka dünyada yok. 
Ben 5 yıldır prematüre hemşiresiyim ama benim de prematüre bebeklerimin olacağı aklıma hiç gelmezdi. Üçüzlerim prematüre doğdu. Onları meslektaşlarıma ve doktorlara güvenle emanet ettim. Prematüre hemşiresi olarak süreçleri bilmek kaygı düzeyini tabii ki artıyor ama Kent Hastanesi yeni doğan yoğun bakım sorumlusu Uzm. Dr. Cengiz Öztürk ve başta sorumlu hemşire Havva Gökduman olmak üzere tüm meslektaşlarımın katkısı çok büyük. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bebeklerimin, onların ellerinde olduğunu bilmek beni çok rahatlattı. Çünkü her buraya geldiğimizde iyiler mi diye onların gözünün içine bakıyoruz. Bizim için zor bir süreç ama onlara emanet olduklarını bilmek bizi rahatlatıyor. Prematüre yoğun bakımda çok ilerledik. Doktor ve hemşire arkadaşlarımızın sevgi, sabır, özveri ve şefkatle çocuklarınıza baktıklarına, Tanrı’nın mucizeler yaratabileceğine inanın. Annelik içgüdülerinize de inanın ve güvenin. Bebeklerinizi sevgiyle kucaklayın.”
Öte yandan Kent Hastanesi’nde üçüzlerin doğumunu gerçekleştiren Op. Dr. Salim Şehirali, Defne’nin hiç su kalmamış kese içinde yaşama asıldığı belirterek, “Ben Ceren hanımı takibe gebeliğinin 14. haftasında başladım. Su kesesinde ciddi sıvı kaybı vardı. 6 ml. su yok demektir. Böyle vakalar dünyada çok ender görülür. Defne böyle bir vaka, bir mucize bebek.  Gebeliği mümkün olan tedavileri uygulayarak ve takip ederek sürdürmeye çalışmıştık.  Ama doğası gereği çoğul gebeliklerde erken doğum riski yüksektir, öyle de oldu. Erken ve düşük kilolu doğdular ancak şu anda kuvözde tedavi ve bakımları sürüyor, sağlık durumları gayet iyi. “


 

 
Şok jeotermal uyarısı... Şirketler danışıklı hareket ediyor!
 
7 yıl sonra yeniden görmeye başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şok jeotermal uyarısı... Şirketler danışıklı hareket ediyor!
İzmir'de 16 ilçeyi kapsayan 33 jeotermal sahasının kiralanmasına yönelik ...
'İslamcı sosyete'den şimdi de çok konuşulacak 'hoş geldin partisi'
Türkiye Büşra Nur Çalar'ın şatafatlı hayatına odaklanmışken, bir görüntü ...
Denizin dibine inşaata Bakanlık engeli
Karaburun'da SİT alanında denizin dibine kıyı şeridi ihlal edilerek yapılan ...
 
Hich Concept açıldı
“Kalplerimiz Bir” yardım gecelerinin düzenlenmesine öncülük yapan Ferah ...
Kenter'in sınıf arkadaşı da hayatını kaybetti
Türk tiyatrosunun duayen isimlerinden üst üste kötü haberler geldi. Yıldız ...
Kendini vuran polisin cenazesi memleketine!
İzmir Buca'da tabancayla yaşamına son veren trafik polisi Atakan A.'nın ...
 
Bu kez izmarit topladılar
İzmir'de sosyal medya üzerinden bir araya gelerek ormanlık alanlardaki ...
Yatalak eşine türküleriyle şifa oluyor
İzmir'in Konak ilçesinde, motosiklet çarpması sonucu yüzde 100 engelli ...
Çiftlik balığı faydalı mı?
Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri