ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3752
    Dolar
  • Euro
    34,9831
    Euro
  • Altın
    2.325,700
    Altın
  • Bist-100
    9,07
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Yunanistan'da art arda 2 deprem!
Yunanistan'da art arda 2 deprem!
Deniz Yücel: 'En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak'
Deniz Yücel: "En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak"
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
18 Eylül 2021 Cumartesi - 10:31

ROKETSAN ihalesindeki FETÖ şüphesi meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Türkiye’nin kritik savunma kurumlarından ROKETSAN’ın personel ulaşım hizmetinin, MASAK raporunda “FETÖ ile ilişkili” olarak kayıtlara geçen ve 2017 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “terör örgütleri ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatının bulunması nedeniyle” ihale dışı bıraktığı şirkete verilmesini Meclis gündemine taşıdı. 

ROKETSAN ihalesindeki FETÖ şüphesi meclis gündeminde!

Türkiye’nin kritik savunma kurumlarından ROKETSAN’ın personel ulaşım hizmetinin, MASAK raporunda “FETÖ ile ilişkili” olarak kayıtlara geçen ve 2017 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “terör örgütleri ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatının bulunması nedeniyle” ihale dışı bıraktığı şirkete verildiği ortaya çıktı. 
Şirketin ihale dışı bırakılmasına ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderilen 18 Şubat 2017 tarihli yazıda, “Kaya Seyahat Turizm hakkında yapılan inceleme neticesinde, terör örgütleri ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatının bulunduğu birimlerden gelen yazı ile tespit edildiğinden ihale komisyonumuz kararı ile ihale dışı bırakılmıştır” ifadeleri yer almıştı.

 MASAK raporlarında “FETÖ ilişkisi olduğu” belirtildiği ve şirketin sahiplerinin, FETÖ ile ilişkisi tespit edilen Şen-Dem Turizm adlı bir başka şirketin kurucuları ile de akraba ilişkisinde olduğu belirlenen şirkete ilişkin, Kamu İhale Kurumu’nun 4 Ocak 2017 tarihli ve 2017/UH.III-64 karar numaralı yazısında; “Kaya Seyahat Turizm Şirketi’ne, Şen-Dem Turizm Oto. Nak. Taah. Tic. Ltd. Şti. tarafından 2013-2016 döneminde 19 milyon 9 bin 885 TL havale gönderildiği, 2014-2016 döneminde 9 işlemde 673 bin 689.50 TL EFT gönderildiği görülmüştür. İki şirket arasında kurucular arasındaki kişilerin baba-oğul-eş oldukları, para transferleri ile de hukuki fiili ve ekonomik bağlantılarının bulunduğu dosyaya gelen bilgi ve belgelere göre Şen-Dem Turizm Oto. Nak. Taah. Tic. Ltd. Şti’nin FETÖ/PDY örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu hususunda yeterli delil bulunduğu anlaşılmıştır” ifadeleri yer alıyor.

Söz konusu şirketin daha önce birçok kamu kurumundan ihale almaya çalıştığı ancak yine FETÖ ilişkisi nedeniyle reddedildiğini hatırlatan CHP’li Bakan, “2017 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün `terör örgütleri ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatının bulunması nedeniyle` ihale dışı bıraktığı bir şirketin Türkiye’nin kritik savunma kurumlarından ROKETSAN’ın ihalesine katılabilmesi büyük bir skandal. MASAK raporları ile `terör örgütleri ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatının bulunduğu` belirtilen şirketlerin böylesine önemli ve stratejik savunma kurumlarının ihalesine katılabilmesi basit bir hatanın ötesinde anlam taşıyor. Söz konusu şirket hakkında ROKETSAN’ın personel ulaşım ihalesine katılmadan önce gerekli inceleme yapıldıysa ihaleye katılmasına nasıl izin verilmiştir? Gerekli inceleme yapılmadıysa bunun gerekçesi nedir? gibi soruların cevaplanması gerekiyor.  FETÖ ile gerçekten mücadele ediliyor mu yoksa son dönemde kamuoyunda yoğun biçimde tartışılan `FETÖ Borsası, FETÖ’ye yakın kişilerin korunup kollanması, U dönüşü, yeniden anlaşma, barışma` diye kamuoyunda adlandırılan durum birlikte düşünüldüğünde yapılan bu işlemin söz konusu sürece katkı sunma anlamı mı taşıyor” diye konuştu.

 

CHP’li Bakan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti;

2017 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “terör örgütleri ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatının bulunması nedeniyle” ihale dışı bıraktığı Kaya Seyahat Turizm Şirketi Türkiye’nin kritik savunma kurumlarından ROKETSAN’ın personel ulaşım ihalesine nasıl katılmıştır?
 

Söz konusu şirket hakkında ROKETSAN’ın personel ulaşım ihalesine katılmadan önce gerekli inceleme yapılmış mıdır? Yapıldıysa ihaleye katılmasına nasıl izin verilmiştir? Gerekli inceleme yapılmadıysa bunun gerekçesi nedir?
 

Söz konusu duruma neden olan kimdir, kimlerdir? Haklarında hangi işlemler yapılmıştır ya da yapılacaktır?
 

MASAK raporları ile, “terör örgütleri ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatının bulunduğu” belirtilen şirketler böylesine önemli ve stratejik savunma kurumlarının ihalesine nasıl katılabilmektedir?
 

Benzer şekilde MASAK raporları ile, “terör örgütleri ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatının bulunduğu” gerekçesiyle kamu kurumlarının ihalesine katılamayan şirketler, savunma sanayinden nasıl ihale alabilmektedir?
 

MASAK raporları ile, “terör örgütleri ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatının bulunduğu” belirtilen şirketlerin ASELSAN, TAİ-TUSAŞ-TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİ AŞ, HAVELSAN gibi diğer savunma şirketlerinde aldığı başka ihaleler bulunuyor mu?
 

FETÖ ile iltisaklı olduğu iddia edilen şirketlerin ihale alabilmeleri için bir yerden talimat mı verilmiştir? Bu konuda bir araştırma bulunmakta mıdır?
 

Son dönemde kamuoyunda yoğun biçimde tartışılan “FETÖ Borsası, FETÖ’ye yakın kişilerin korunup kollanması, U dönüşü, yeniden anlaşma, barışma” diye kamuoyunda adlandırılan durum birlikte düşünüldüğünde yapılan bu işlemin söz konusu sürece katkı sunma anlamı mı bulunmaktadır?

 
Karaova'da renkli konser!
 
Danıştay JES'e 'dur' dedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trakya'da Roman Kanaat Önderleri toplantısı!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Katıldığı ...
Erdoğan'a Mersin'de büyük şok
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’de ...
CHP'li Purçu'dan MHP'ye 'Semazen' yanıtı...
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, UCLG Kültür Zirvesi’nde Ziya Azazi’nin ...
 
CHP'li Polat'tan MHP'ye sert yanıt!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, UCLG Kültür Zirvesi’nde ...
Son ankette çarpıcı sonuçlar!
MetroPOLL Araştırma, Ağustos ayı kararsız seçmen anketinin sonuçlarını ...
İYİ Partili Dervişoğlu'ndan Bakan Pakdemirli'ye istifa çağrısı
İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
 
CHP'li Böke'den Balçova çıkarması: Hesap sormak intikam değil, demokrasinin temeli!
İzmir'in Balçova İlçesi'nde sivil toplum örgütleri, hemşeri dernekleri ...
Serter: Seçimde en ağır cezayı esnaf verecek!
İzmir Milletvekili Bedri Serter, Ahilik Haftası nedeniyle yayımladığı ...
Sertel: BİK Yönetim Kurulunun kararları hükümsüzdür!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, Basın İlan Kurumu ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri