ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4561
    Dolar
  • Euro
    34,7893
    Euro
  • Altın
    2.428,020
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
8 Kasım 2021 Pazartesi - 13:53

Radyoloji çalışanlarından İzmir'de alkışlı protesto...

Radyoloji çalışanları, 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü'nde İzmir'de alkışlı protesto eylemi yaptı. Sağlık Bakanlığı'nın nöbet ücretlerini geri isteyerek radyoloji teknisyenlerine 40 bin TL'ye kadar borç çıkardığı belirtilen basın açıklamasında "Şua izinleri ve yıpranma haklarımızın kaldırılmasına izin vermeyeceğiz" denildi. TÜMRAD DER Genel Başkanı Heybet Aslanoğlu ise "Sağlıkta kocaman bir sorun var. O da Fahrettin Koca'dır" dedi.

Radyoloji çalışanlarından İzmir de alkışlı protesto...

SONKALEİZMİR-İzmir Alsancak Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan radyoloji çalışanlarına sivil toplum kuruluşları ile sendika temsilcileri de destek verdi. "Şua izinleri ödül ya da lütuf değil, sağlığımız için haktır", "Pandemi bitmedi, sağlıkçılar tükendi" "Sağlığımızla oynamayın", "Sağlığımızdan ve haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz" yazılı döviz ve pankartlar açan çalışanlar, basın açıklaması yaparak Sağlık Bakanlığı'na tepki gösterdi.



"KAOTİK BİR DURUM OLUŞUYOR"

Radyoloji çalışanları adına basın açıklamasını Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER) İzmir Temsilcisi Ertuğrul Özarslan okudu. Açıklamada şöyle denildi:

"Ekonomik ve sosyal haklarımızda, çalışma koşullarımızda iyileştirilmeler beklerken bütün bu özverili çalışmalar yok sayıldığı, kanunlarla düzenlenmiş haklarımızın elimizden alınmak istendiği bir süreci yaşıyoruz. Radyoloji teknisyenlerini personel eksikliğinden dolayı acil servislerde fazla nöbet tutmak zorunda kaldılar. Sağlık Bakanlığı, Danıştay'ın nihai kararını beklemeden 5 yıl boyunca tutulan bu nöbetlerin ücretlerini faizi ile birlikte geri istiyor. Arkadaşlarımıza 5 bin ile 40 bin TL arasında borçlar çıkarıldı. Bir ay içerinde ödeme yapılmadığı takdirde icra ve hacizlerle karşı karşıya kalacaklar. Bu durum hukuksuz bir uygulama olduğu gibi vicdanları yaralayan bir durumdur.

(Ertuğrul Özarslan)

25 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Radyoloji çalışanlarının haklarını düzenleyen, radyoloji departmanlarının ve röntgen cihazlarının sahip olması gereken standartları ve özellikleri düzenleyen Radyoloji Nizamnamesi yürürlükten kaldırıldı. Radyasyon alanında çalışan radyoloji teknisyeni, radyolog hekim, medikal fizikçi, nükleer tıp uzmanı, radyoterapi teknikeri, radyoterapi uzmanlarından ve hemşirelerden oluşan 60 bin civarında sağlık emekçisinin özlük haklarını düzenleyen bir mevzuatın yürürlükten kaldırılarak yerine henüz bir mevzuat konulmamış olması kaotik bir durum oluşmasına sebep olmuştur. Radyoloji çalışanları ile birlikte, radyasyon ile çalışan yaklaşık 60 bin sağlık çalışanının kanunla düzenlenmiş hakları olan şua izinleri, yıpranma yani fiili hizmet gibi hakları kısıtlanıyor veya kaldırılıyor. Buna izin vermeyeceğiz."

(Heybet Arslanoğlu)

"SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA ÇEKİLİRSE SORUNLAR ÇÖZÜLÜR"

TÜMRAD-DER Genel Başkanı Heybet Aslanoğlu ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya tepki gösterdi. Aslanoğlu şunları söyledi:

"Görev tanımlarımızı belirleyen yönetmelik, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ortadan kaldırıldı. Radyolojinin tüzüğünü de kaldırdılar. Yerine hiçbir şey konulmadı. Sağlıkta kocaman bir sorun var. O da Fahrettin Koca'dır. Fahrettin Koca çekilirse sağlıkta birçok sorunu çözme konusunda daha hızlı yol alabiliriz. Bakanlık, meslek örgütleriyle aralarına duvarlar örmüş. Kendilerine en insani konularda bile ulaşamıyoruz. Radyasyondan kaynaklı şua izinleri ve erken emeklilik haklarımız var. Bakanlıkta yönetmelik çalışması söz konusu. Haklarımızın kaldırılması veya kısıtlanması gündemde. Biz ne sağlığımızdan ne de haklarımızdan vazgeçeceğiz. Fiili mücadelemizi sonuna kadar yürüteceğiz."

(Lütfi Çamlı)

ÇAMLI: KABUL EDİLEMEZ

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, "Radyasyon çalışanlarının şua izni ve fiili yıpranma zamları aslında ödül değil, gerekliliktir. Lütuf gibi sunulan bu hakların geri alınması kabul edilemez" dedi. Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol ise hangi kanun genelge veya yönetmelikle görev yaptıklarının belli olmadığını belirterek, "Yeni kanun çalışmadan mevcut kanunu kaldırıyorsunuz. Şu an kanunsuz çalışıyor. Radyoloji teknisyenleri ve çalışanları" diye konuştu.

(Ahmet Doğruyol)

SES İzmir Şube Eş Başkanı Nursel Yücesoy, Genel Sağlık İş Sendikası İzmir Şube Sekreteri Selim İyidoğan, SAHİM Sen Genel Başkanı Özlem Akarken de konuşma yaparak radyoloji çalışanlarına destek verdi.

 
Bucaspor 1928'de Cihan Erdil dönemi!
 
Marmara için uyarı: Bu alg çoğalması; hayra alamet değil!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den Harmandalı çıkışı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Çiğli’nin Cumhuriyet Mahallesi’nde ...
Öykü Arin'in kardeş sevinci!
Lösemi ile savaşta simge isimlerden biri haline gelen ve babasından yarı ...
Abdulhamit Gül'den Süleyman Soylu çıkışı!
Adalet Bakanı Gül, konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef aldı.
 
İzmir'deki cinayette korkunç detaylar!
İzmir'de eğlenmek için bir araya geldiği arkadaş ortamında bıçaklanarak ...
CHP'li Beko'dan Osman Kavala çıkışı!
Osman Kavala'nın davasının siyasi olduğunu, bu tutukluluk nezdinde bütün ...
Özelleştirme İdaresi'nden İzmir'de dikkat çeken satış...
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, daha önce statüsünü 'Özel Sosyal Tesis ...
 
''Anıtkabir'de Kur'an okunsun'' çağrısı!
Diyanet İşler Başkanlığı'nın bu sene cuma gününe denk gelen 29 Ekim Cumhuriyet ...
Kazı alanına DNA laboratuvarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Selçuk Ayasuluk Tepesi ...
Enver Altaylı'ya 23 yıl hapis cezası!
Eski istihbaratçı Enver Altaylı davasında karar çıktı. Mahkeme Enver Altaylı'ya ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri