ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3385
    Dolar
  • Euro
    34,6609
    Euro
  • Altın
    2.392,020
    Altın
  • Bist-100
    10.161,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/24°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kıyıları vatandaşa kapatıp otellere açan yönetmelik iptal!
Kıyıları vatandaşa kapatıp otellere açan yönetmelik iptal!
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istemi!
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istemi!
Kavgaya müdahale ederken yaralanan astsubay şehit oldu!
Kavgaya müdahale ederken yaralanan astsubay şehit oldu!
Trafikteki tartışma cinayetle bitti!
Trafikteki tartışma cinayetle bitti!
25 Ekim 2019 Cuma - 16:08

Ruslar, İzmir'e çıkarma yaptı

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in atadığı Artur Niyazmetov başkanlığındaki Merkez Rusya Yatırım Konseyi Heyeti, İzmir'e çıkarma yaptı. İzmirli iş insanlarına ülkelerindeki yatırım olanaklarıyla ilgili sunum yapan ve teşviklerle ilgili bilgi veren Rus heyet, "Gelin Rusya'da iş yapın" çağrısı yaptı.

Ruslar, İzmir e çıkarma yaptı

Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında son günlerde siyasi anlamda daha da güçlenen ilişkiler, ekonomik işbirliği anlamında atılan yeni adımlarla farklı bir boyut kazanıyor. Görev Holding’in davetiyle Türkiye’ye gelen Merkez Rusya Yatırım Konseyi, Ankara’dan sonra İzmir’de de iş dünyasıyla buluştu.  Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’in özel olarak atadığı Artur Niyazmetov başkanlığındaki heyet, İzmir’deki toplantıda iş insanlarına ülkelerindeki yatırım olanakları ve imtiyazlarla ilgili bilgi verdi, gerçekleştirilmesi planlanan 208 projeyi anlattı ve davette bulundu.

İLİŞKİLER GÜÇLENMELİ

Görev Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Hüseyin Turgay Şen’in, Türkiye ile Rusya arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesinin önemini vurguladığı açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, daha sonra kürsüye Moskova Devlet Üniversitesi Misafir Profesörü Mehmet Perinçek geldi. Perinçek de, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bozulduğu dönemlerde her iki ülkenin de kaybettiğini, işbirliği yaptıkları her alanda ise iki ülkenin de kazançlı çıktığını ifade etti. Perinçek, daha sonra, Türkiye’ye gelen Rus Heyeti’nin, ülkelerinde ekonomik anlamda çok önemli başarılara imza atan kişilerden oluştuğunu belirterek sözü, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, özel olarak bu göreve atadığı Artur Niyazmetov’a verdi. 

İŞ İNSANLARI ORADAYDI

Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, Ege Ekonomiyi Güçlendirme Vakfı Başkaı Mehmet Ali Susam, İzvak Başkanı Ali Erten ve birçok iş insanı ve firma temsilcisinin katıldığı toplantıda, Niyazmetov, Türkiye’ye yaptıkları ziyaretin nedenini ve önemini vurguladı. Niyazmetov, konuşmasında, “Biz bu sunumu, Rusya’da 39 milyon nüfusun yaşadığı, yıllık gayrisafi milli hasılası 400 milyar dolar olan büyük bir bölgeyi temsilen yapıyoruz” dedi. Artur Niyazmetov, daha sonra, bu bölgenin Moskova dahil 18 den oluştuğunu, ülkenin üçte birini kapsadığını, yatırımların yüzde 70’inin de bu bölgeye yapıldığını anlattı.

YATIRIMLARIN ÖNÜ AÇIK

Bölgenin sanayide bir çok sektör ile tarım ile ilgili yatırımlara açık olduğunu, bu konuda Devlet Başkanı Putin’in kendilerine somut yetkiler verdiğini vurgulayan Niyazmetov, “Rusya’da bir söz vardır. Zaman paradır. Bizler Türk yatırımcıların işini kolaylaştırmak, bürokrasiyi azaltıp, imtiyazlar sunmak için buradayız. Yatırımcılara para kazandırmak için 108 proje sunuyoruz. Bu bilgilere özel internet portalımızda da ulaşabilirsiniz” dedi. 

BİZ HEP SİZİN YANINIZDAYIZ

Daha sonra kürsüye Putin’in, Merkez Rusya Yatırım Konseyi Eş Başkanı Sergey Valeryeviç Kaçayev geldi. Valeryevic, Merkez Rusya’da altyapısı hazır 15 bin hektar sanayi bölgesi bulunduğunu, yatırımcıya imtiyazlar sağlayan 136 sanayi parkı ve projelerin gerçekleştirilebileceği 133 arazı bulunduğunu vurguladı. Valeryevic, yatırımcılara arazı sağladıklarını, altyapısını oluşturduklarını, yetkin personel, kredi ve vergi imtiyazları sunduklarını anlattı. Valeryevic, “Biz yatırımcı iş ansanlarının önüne obsiyonları sunuyoruz ve onların kendilerine uygun imtiyazı seçmelerini sağlıyoruz” dedi.

Valeryevic ayrıca, internet portalında projelerle ilgili bilgi sunduklarını, yatırımcıların kendi projelerini anlatmalarına olanak sağladıklarını, Rusya’da iş yapanların da sorunlarını çözme yolunda devreye girdiklerini bildirdi. 

BÖLGESEL BİLGİLER VERDİLER

Toplantıda daha sonra heyette yer alan Voronej Oblastı Yatırım ve Stratejik Proje Ajansı Müdürü Kutsov Danil Alembahrnoviç, Kaluga Oblastı Bölgesel Gelişme Ajansı Genel Müdürü Andreev Nikolay Aleksandroviç, Ryazan Oblastı Gelişim Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Kaçan Petr Aleksandroviç, Tambov Oblastı Bölgesel Kalkınma ve Yatırım Faaliyetlerine Destek Dairesi Başkanı Kamnyeva Olga İgorevna ve Tula Oblastı Gelişim Kurumu Yatırımlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tatarenko Pavel Vladimirovic, kendi bölgelerinde ön plana çıkan sektörler, yatırım projeleri ve imtiyazlarla ilgili sunum yaptı. 

DAVETTE BULUNDULAR

Soru cevap bölümünün ardından heyette yer alan yetkililer, iş insanları ve firma yetkililerinin öğrenmek istedikleri konular hakkında birebir bilgiler verdikleri özel toplantıya geçti. Merkez Rusya Yatırım Konseyi, Türk iş insanlarının ülkelerinde başarılı yatırımlara imza attığını ve imtiyazlarla bu yatırımların artmasını beklediklerini ifade ederek, tüm Türk yatırımcıları Rusya’ya davet etti. İlk toplantı ve sunumunu Ankara’da gerçekleştiren, ikinci durak olarak İzmir’i seçen Rusya Heyeti’nin üçüncü durağı da İstanbul olacak. 

 
Eflatun Nuri şiddete dikkat çekecek
 
İşçilerden 'Emek Ormanı'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ...
Sendikadan Haydarpaşa ve Sirkeci Garı tepkisi
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Haydarpaşa ...
70 milyonluk büyük ikramiyenin akıbeti belli oldu
Milli Piyango İdaresi'nin 2019 Yılbaşı Özel Çekilişi'nde 70 milyon liralık ...
 
Volkswagen'den Türkiye'yi sevindirecek karar
Alman otomotiv firması Volkswagen (VW), Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine ...
Motorine zam geldi!
EPGİS'in sosyal medya hesabından yapılan duyuruya göre motorin fiyatına 7 kuruşluk bir zam geldi.
Kestane hasadı buruk başladı
Tam bir şifa deposu olan, kış aylarının vazgeçilmez meyvesi kestanenin ...
 
EYT'de son durum... Yine hayal kırıklığı
Emeklilikte yaşa takılanlar bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. 2020 ...
Foça'da zeytin sıkımı başladı
İzmir'in Foça ilçesinde sezonun ilk yağı sıkıldı. Üreticiler, rekoltenin ...
Mahkemeden flaş Booking.com kararı
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği TÜRSAB vergi ödemediği ve haksız rekabet ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri