ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
13 Mart 2022 Pazar - 10:24

Sağlık Bakanlığı'nın o kararına İzmir'den tepki: ''ŞİDDET ARTACAK''

Sağlık Bakanlığı'nın kamu hastanelerinde "Randevusuz hastalara da poliklinik hizmeti sunulacaktır" kararına İzmir'den tepki geldi. Kararın sağlıkta şiddeti artıracağını ve doktorların yurt dışına gitmelerini hızlandıracağını savunan Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, "Sağlık Bakanlığı hastaları tahrik ediyor ve hekimlere karşı şiddete yönlendiriyor. Bu son karar hekimlere 'Yurt dışına gidişiniz yavaş ilerliyor, hızlandıralım' anlamına geliyor" dedi.

Sağlık Bakanlığı nın o kararına İzmir den tepki:  ŞİDDET ARTACAK

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Sağlık Bakanlığı, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) 24 Nisan 2021'deki "Poliklinik muayeneleri MHRS üzerinden randevu alınarak yapılacaktır" kararını iptal etti. Yeni karar, 10 Mart Çarşamba günü 81 ilin sağlık müdürlüklerine gönderilen "Covid 19 salgınında normalleşme sürecine girilmiş olması nedeniyle bakanlığın hedefleri, hastanelerin planlaması çerçevesinde randevulu ve randevusuz olarak poliklinik hizmetleri sunulacaktır" yazısı ile bildirildi. Karara, merkezi İzmir'de bulunan Birlik Sağlık Sen'in Genel Başkanı Ahmet Doğruyol'dan tepki geldi.

SONKALE'ye konuşan Doğruyol, randevusuz hastaların da gelmesi ile yoğunluğun artacağını buna bağlı olarak da sağlıkta şiddet olaylarının daha sık görüleceğini vurguladı.

(Ahmet Doğruyol)

"HASTA, ŞİDDETE YÖNLENDİRİLİYOR"

Sağlık Bakanlığı'nın sisteminin her 5 dakikada bir randevu verdiğini söyleyen Doğruyol şöyle konuştu:

"Randevusu olmayan vatandaş hekimin kapısına dayanacak. Randevulu hastaların arasından girmeye çalışacak. Bu oradaki randevulu hastalara da bir saygısızlık. Hekim arkadaşların bir de randevusuz hastalara hizmet verme çabası içine girmeleri sağlık hizmetinin kalitesini düşürecek. Sağlıkta şiddetin zirve yaptığı bir ortamda siz hekimlere 'Randevusuz da hasta bakacaksınız' derseniz bu sağlıkta şiddeti artıracaktır. Biz, 'Şiddetle ilgili kanunlar yönetmelikler düzenlensin' diye beklerken Sağlık Bakanlığı burada hastaları tahrik etmektedir. Biz bu kararı 'Sağlık Bakanlığı hastaları hekimlere karşı şiddete yönlendiriyor' diye algılıyoruz."

"BİZE AFGAN VE SURİYELİ HEKİMLER YERİNE KENDİ BEYİNLERİMİZ HİZMET ETMELİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hekimlere yönelik "Giderlerse gitsinler" sözlerini de anımsatan Doğruyol şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'Giderlerse gitsinler' ifadesini kabul etmiyoruz. Hekimlerimiz değerlidir. Hekim arkadaşların yurt dışına kaçışı çok hızlı. Böyle giderse 3-4 yıl sonra kamuda vatandaşa hizmet verecek hekim bulmakta zorlanacağız. Bu genç hekimlerin gitmelerinden ziyade 'Yurt dışına gitmemeleri yönünde nasıl tedbir alabiliriz?' diye mücadele etmeliyiz. Kamuda mesleğinde iyi olan uzman doktorlarımız, diş hekimliği ile ilgili çene cerrahları, ortodonti uzmanları hepsi kaçıyor. Her geçen gün kamuda hizmet veren uzman hekim arkadaş bulmakta zorlanıyoruz. Sağlık çalışanları üzerinde büyük bir baskı ve mobbing var. Her geçen gün de artıyor. Son yayınlanan yazı ile bu baskı bir kat daha artacaktır. Hekim arkadaşlarımızı 'Yurt dışına gidişiniz yavaş ilerliyor, hızlandıralım' gibi bir algı oluşturuyor. Bundan vazgeçilmesi, beyin göçünün önüne geçilmesi lazım.

Yabancı ülkelerden bizim ülkemize gelip aile hekimi olarak hizmet verme çabalarını da görüyoruz. Bize kendi insanımızın hizmet etmesi gerekir. Yurt dışından gelen Afgan, Suriyeli ve Pakistanlı hekimlerden önce kendi beyinlerimizin hizmet etmesi gerekir. Kendi kaliteli arkadaşlarımız yurt dışına giderken, niye bize üçüncü dünya ülkelerinden gelenler hizmet etsin."

"SEVK ZİNCİRİ YENİDEN SAĞLANMALI"

Çözüm önerisi de sunan Ahmet Doğruyol sözlerini şöyle tamamladı:

"Sevk zincirinin getirilmesi gerekiyor. Aile hekimliğine geçiş nedenimizin temel nedeni sevk zincirini getirmekti. İlk aile hekimliği 2005 yılında Düzce'de başladı, 2007'de yayıldı. 17 yıldır sevk zincirini dile getiren yok. Çünkü sağlık hizmetleri sunumunun siyaseten kullanılmasından dolayı yok. AK Parti iktidarı gelmeden önce 3. basamak hastanelerimize her vatandaş elini kolunu sağlayarak gidemiyordu, sevk zincirimiz vardı. Şu an ayağına ayakkabı vuran vatandaş bile üniversite veya eğitim araştırma hastanesine gidebiliyor. 2. ve 3. basamak hastanelerimizin rahatlatılması lazım. MHRS sisteminden kronik hastalar randevu alamıyor. Burada bu sistemin devam etmesi ve orada kronik hastalarla ilgili ayrı bir bölüm açılması gerekiyor. Kanser tedavisi görüyor hasta ama doktora ulaşamıyor. Aradan 2-3 ay geçiyor. Bu belki de o vatandaşın ölümüne sebep olabilir."

Sağlık Bakanlığı'nın il sağlık müdürlüklerine gönderdiği o belge:

 
İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yılı kutlandı
 
Tescillendi... O artık tarihin en iyisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
132 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son ...
İzmir'de kopya çetesine baskın!
İzmir'de ehliyet ve SRC sınavlarına giren adaylara kopya düzeneği sağladığı ...
İzmir'de korkunç ölüm!
İzmir'in Bornova ilçesinde demir toplamak için atıl durumdaki binaya giren ...
 
İzmir'de büyük protesto: ''ZEYTİNİME DOKUNMA''
Zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine açılmasına imkan veren yönetmeliğin ...
Tramvay seferlerine maç düzenlemesi!
Altay ile Öznur Kablo Yeni Malatyaspor arasındaki maç nedeniyle tramvay ...
Hastanedeki dehşete 6 tutuklama!
İzmir'de silahla yaralanan kişinin tedavi gördüğü hastanede yeniden silahlı ...
 
Dünyayı dolaştığı bisikleti Türkiye'de çaldılar!
Antalya'da 10 yıldır yerleşik yaşayan ABD'li Bryan Keith'in dünyayı dolaştığı ...
Bahçeşehir Koleji, Yüksekova’da açılıyor
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı (BUEK) Enver Yücel, uzun yıllar ...
İzmir'de çıplak vatandaş şoku!
İzmir'in Bornova ilçesinde termometrelerin -1 dereceyi gösterdiği gece ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri