ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4289
    Dolar
  • Euro
    34,7326
    Euro
  • Altın
    2.425,970
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
4 Aralık 2021 Cumartesi - 16:04

Sağlık çalışanlarından İzmir mitingi...

İzmir'de sağlık çalışanları, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nin geri çekilmesi için miting yaptı. Yağmur altında yapılan ve çevre illerden de katılımın olduğu mitingde İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, "Mücadelemiz yönetmelik geri çekilene dek sürdürülecektir" dedi. Alandaki sağlık çalışanları da TBMM'de kabul edilen ek gösterge zammının sadece hekimlere yönelik olmasına tepki gösterdi.

Sağlık çalışanlarından İzmir mitingi...

SONKALEİZMİR-İzmir Gündoğdu Meydanı'nda toplanan sağlık çalışanları, 1 Temmuz'da yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nin geri çekilmesi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve hükümete çağrı yaptı. Mitinge İzmir Sağlık Platformunu oluşturan Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik Dayanışma Sendikası (BDS), Genel Sağlık- İş Sendikası, İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED), İzmir Aile Sağlığı Çalışanları Derneği (İZASED) , İzmir Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile Türkiye Aile Hekimliği Uzmanlık Derneği (TAHUD) destek verdi.



"Emek bizim, söz bizim", "Sağlık haktır satılamaz" "Susmuyoruz, korkmuyoruz, vazgeçmiyoruz", "Yeter Fahrettin bizi kahrettin" yazılı dövizler taşıyan sağlık çalışanları, ek gösterge zammı öngören ve TBMM'de kabul edilen teklifin sadece hekimlerle sınırlı tutulmasına da tepki gösterdi.



"SAĞLIK EKİP İŞİDİR"

Sağlık çalışanları adına basın açıklamasını İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Her gün 200'e yakın vatandaşımızı önlenebilir bir hastalıktan kaybederken, bir yandan ülke tarihinin en büyük ekonomik ve siyasal krizlerinden birini yaşıyoruz. Sağlık bütçe görüşmeleri sırasında tüm sağlık emekçilerini eşitlikle kapsamayan, kamuda görev yapan hekimlerin dışındaki hekim ve sağlık emekçilerini görmeyen bir düzenleme TBMM gündemine geldi. Üniversiteler, aile sağlığı merkezlerindeki ve BAĞ-KUR, SSK'lı hekimlerle birlikte diğer tüm sağlık çalışanlarını kapsam dışında bırakan, emekli hekimler arasındaki eşitsizliği derinleştiren bu düzenleme adaletsizdir. Hekimi, hemşiresi, temizlik işçisiyle sağlık bir ekip işidir. Tüm toplum da olduğu gibi, sağlık emekçilerinin de ekonomik krizin etkilerini yoğun olarak hissettikleri bir dönemde tüm sağlık emekçilerine insanca yaşayacak emekliliğe yansıyan temel bir ücret talep ediyoruz."



"SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİNE BAĞLI KÖLELİK SİSTEMİ"

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nde aile hekimleri üzerindeki baskısını artıran, iş güvenliğini ortadan kaldıran, birçok özlük haklarını yok sayan birçok taraf var. Yönetmelik değişikliği ile aile hekimliği çalışanlarının statüsü, il sağlık müdürlüklerine bağlı kölelik sistemine taşınmıştır.. Yönetmelik ekinde ihtar uygulanacak 40 fiil sıralandı. Herhangi bir fiilin ikinci ve devam eden ihlallerinde, ihtar puanı iki kat olarak uygulanacak. Sağlık il müdürlüklerinin kuracağı komisyonlar, ilgili ihtar cetvelindeki fiillerden 5 kez ihtar puanı verilmesi veya toplamda 150 ve üzerinde ihtar puanına ulaşılması halinde aile hekim ve hemşirelerin sözleşmeleri feshedilebilecek. Aile hekimliği uygulamasında iş güvencesi bu yönetmelikle sona ermiştir. Ceza sistemini ağırlaştıran, sözleşme feshini kolaylaştıran, dayanaksız ve keyfi yaptırımlar getiren, birinci basamakta çalışan sağlık emekçilerinin taleplerini karşılamayan sözleşme, tüm maddeleriyle derhal geri çekilsin! İş güvencesini tamamen ortadan kaldıran, ücretleri ve kazanılmış hakları gasp eden, görüş ve düşünce açıklama özgürlüğüne yasak getiren ‘ceza yönetmeliğine’ karşı mücadelemiz yönetmelik geri çekilene dek sürdürülecektir."

"AÇLIK SINIRINDA MAAŞ ALIYORUZ"

Gündoğdu Meydanı'nda yağışlı havaya rağmen toplanan sağlık çalışanları da Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nin geri çekilmesini istedi. SONKALE'ye konuşan sağlık çalışanlarından Ayşegül Durgut, "Açlık sınırında maaş alıyoruz. Pandemiyle bir sürü görev eklendi. Aile hekimliği sistemi görmezden gelindi. Bu yönetmelik geri çekilerek bizim de fikrimiz alınarak yeniden yapılmalı" dedi.

"BİRLİK OLURSAK BAŞARABİLİRİZ"

Bir başka sağlık çalışanı Gülizar Şevik, "Hep birlikte olursak bir şeyleri başarabiliriz. İnşallah bizi duyarlar. Sadece hekimlere yönelik bir iyileştirme var. Aile sağlığı çalışanlarını görmüyorlar. Biz birinci basamağız. Her şey bizden başlıyor. Biz bir şeyleri doğru yapmazsak üst kısımlar daha da zorlanır" diye konuştu.

Eylem İyidir, "Mücadele için buradayız. Emeğimizin karşılığını alacağımızı düşünüyorum" derken, Diren Doğan, "Ceza yönetmeliğine karşıyız. Haklarımızı alacağımıza inanıyoruz. Vazgeçmiyoruz, susmuyoruz. Hekimler zammın çok daha fazlasını hak ediyorlar. Biz 'Hekimler niye alıyor' demiyoruz. Bizim problemimiz bize niye verilmedi" yorumunu yaptı.

 

 

 
Haluk Bilginer ve ekibi, Cübbeli'nin remixini seslendirdi!
 
AK Parti'den camide toplantı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haluk Bilginer ve ekibi, Cübbeli'nin remixini seslendirdi!
Haluk Bilginer ve Oyun Atölyesi ekibi, 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen ...
İzmir'de 86 göçmen kurtarıldı!
İzmir'in Dikili, Seferihisar ve Çeşme ilçeleri açıklarında Yunanistan ...
Kılıçdaroğlu: Onu edeple göndereceğiz...
CHP 'acil seçim' çağrısıyla duyurduğu mitingin ilkini Mersin'de gerçekleştirdi. ...
 
Soyer, Mersin'den iktidar mesajı verdi!
CHP'nin ilk olarak Mersin'de düzenlediği ''Milletin Sesi'' mitingi büyük ...
Jandarmadan tombala baskını!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler Bornova ilçesinde bulunan ...
İzmir için kış lastiği kararı!
İzmir'de, şehir içi taşımacılıkta kış lastiği takma zorunluluğu aranmayacağı ...
 
İşte sanıklar için istenen ceza!
İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde yıkılması ...
Aşılamada hedef yüzde 80'in üzerine çıkmak!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ...
Resmin gücüyle kanseri yendi
İzmir'de yaşayan Sevinç Yurtseven (55) kan hastalıklarıyla ilgili bir ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri