ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    44,5824
    Dolar
  • Euro
    51,4629
    Euro
  • Altın
    6.704,430
    Altın
  • Bist-100
    12.936,00
    Bist-100
  • ADANA
    11/20°
    ADANA
  • ANKARA
    8/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    12/18°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/19°
    IZMIR
  • KONYA
    6/13°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Ticaret Bakanlığı'ndan oyuncak ve kırtasiye ürünlerine 4,4 milyon lira ceza
Ticaret Bakanlığı'ndan oyuncak ve kırtasiye ürünlerine 4,4 milyon lira ceza
CHP, Özkan Yalım'ı kesin ihraç istemiyle disipline sevk etti
CHP, Özkan Yalım'ı kesin ihraç istemiyle disipline sevk etti
TBMM’de kritik hafta başlıyor
TBMM’de kritik hafta başlıyor
Müzisyen Onur Şener cinayetinde yeni gelişme
Müzisyen Onur Şener cinayetinde yeni gelişme
15 Aralık 2023 Cuma - 17:19

Salim Ensarioğlu İYİ Parti'den istifa etti!

Şeyh Said ile ilgili açıklamaları nedeniyle disipline sevk edilen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu partisinden istifa etti.

Salim Ensarioğlu İYİ Parti den istifa etti!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yapılacak yeni yola “Şeyh Said Bulvarı” adını vereceğini duyurmasının ardından başlayan tartışmalara ilişkin X’ten açıklama paylaşmıştı.

Şeyh Said’e yönelik ithamları şiddetle reddettiğini söyleyen Ensarioğlu, “Bu tür ithamları ifade edenler toplumsal kutuplaşmayı derinleştirmek dışında herhangi bir amaca hizmet etmeyenlerdir. Biz toplumun tüm değerlerine saygı ve hürmeti bir hafıza barışı olarak görüyoruz” demişti

Said Nursi ve Seyid Rıza’nın mezar yerlerinin açıklanması gerektiğini belirten Ensarioğlu, şöyle devam etti:

“Anılan değerlerin mezar yerleri aleni bir değer iken devlet sırrı diye ifadelendirilmesi akla ziyan olmakla beraber hafıza barışına hizmet etmemektedir. Ülkemizde öncelikli olarak bir hafıza barışından başlanıp huzur ikliminin kalıcı olarak sağlanmasının tüm kesimlerin dahli ile mümkün olabileceği inancının kırılmasına müsaade etmeyeceğimizi ilgili taraflar bilmelidir. Ayrıca bu inancı taşıyan ilgili kamuoyunun taşıdığı bu inancını daha yüksek bir sesle dile getirmesini temenni ediyorum.”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Ensarioğlu’nun, İYİ Parti’nin kuruluşundaki temel değerlerini ve bugüne kadar sürdürdüğü siyasi mücadele ve tutumunu yok sayan bu açıklamasını asla kabul etmiyoruz” diyerek geçtiğimiz salı günü İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu’nun Şeyh Said ile ilgili açıklamaları nedeniyle disipline sevk edildiğini duyurmuştu.

İSTİFA ETTİĞİNİ DUYURDU

Bu gelişmelerin ardından bugün yine sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu, İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu. 

Ensarioğlu’nun açıklaması özetle şöyle:

-Sayın Genel Başkan Meral Akşener’in davetiyle 2018 yılında, ülkede ciddi bir merkez sağ boşluğu olduğu gerçeğinden hareketle İYİ Parti ailesine katıldım. Bölgenin saygın ailelerinden birinin lideri ve bölgenin bir evladı olarak bölgeye dair sorunlarda ve yönelimlerde sorumluluk almaktan asla kaçınmadım. 

-Bölücülüğün ve şiddettin her daim karşısında durdum. Merkez sağ amacı doğrultusunda geçen 6 yıllık süre zarfında merkez sağ iddiamız için partide mücadele verdiğimiz süre içerisinde demokratik olmayan birçok aşırı söylemler, başta kendim olmak üzere, beni sevenler tarafından sineye çekildi. Ancak seçim sonrasında partinin 3. Olağan Kongresindeki omurga değişimi ve dönüşümü ile bir kan tazeleme değil merkez sağ iddiasından ve demokratik kimliğinden vazgeçtiğinin açık bir göstergesiydi.

-Oluşan yeni yönetim ile ufukta görünen görüş ayrılıklarımız çok geçmeden, Siyonist İsrail’in Gazze’de işlediği savaş suçuna karşı net bir tavır göstermemekle ortaya çıktı. 

-İyi bilinmelidir ki Filistin, biz müslümanlar için bir onur meseledir. Ancak görüş ayrılıklarımız bununla kalmamış olup, bölgenin önemli şahsiyetlerinden Şeyh Sait’e dönük hadsiz çevrelerin hakaretlerine karşı verdiğim cevapta, İskilipli Atıf Hoca da olduğu gibi naaşlarının ailelerine teslim edilmesini belirttiğim makul ve insani taleplerden sonra kendi partidaşlarım başta olmak faşizan odaklar tarafından sosyal medyada lince uğradım. 

-Bu çevrelerin linç kampanyasına karşı partinin yetkilileri; şahsıma bırakın destek vermeyi, linç odaklarından daha fevri bir şekilde beni disiplin kuruluna sevk etmişlerdir.

-Bu konuda da İyi bilinmelidir ki Şeyh Sait, Bediüzzaman Said Nursi ve Seyid Rıza bölgemin önemli değerlerindendir. Benim açıklamalarımı disipline sevk kararı İYİ partinin merkez sağ iddiasını artık taşımadığının da vesikasıdır.

-Bu tutum partinin kuruluş felsefesi olan milliyetçi, kalkınmacı ve demokratik kimliğinden saptığı ve farklı görüşlere ve demokratik kimliğine tahammülü kalmadığını göstermektedir. Bu nedenle İYİ Parti ile beni bir araya getiren siyasal gerekçeler ortadan kalkmıştır.

-Ben inandığım doğruları savunmaktan bedeli ne olursa olsun asla geri durmayacağım. Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin de ifade ettiği üzere: ‘Haksızlığa karşı sükut etmek, hakka karşı bir hürmetsizliktir.’ Hakka olan hürmetimden dolayı bugün itibarıyla İYİ partiden istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım.

 
İzmir Kültür Fonu ile kültür üreticilerine destek!
 
Eski bakan Yaşar Okuyan entübe edildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahkemeden İzmir Otogarı ile ilgili flaş karar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, daha önce Aralık ayında ...
Aslanoğlu'dan İzmir adayı açıklaması!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir ...
Can Tanrıyar'a yurt dışı yasağıyla tahliye
Yağma suçlamasıyla yaklaşık 7 aydır tutuklu bulunan Can Tanrıyar hakkında tahliye kararı verildi.
 
İzmir'de işçilerin yürüyüşüne başkanlar da katıldı...
DİSK Genel İş Sendikası işçilerinin, vergide adalet ve asgari ücret taleplerini ...
Veli Ağbaba'dan Mustafa Günay açıklaması...
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa, "İzmir Urla'dan belediye başkan ...
Meteorolojiden İzmir için fırtına uyarısı!
İzmir'in kuzeyindeki Bergama ve Dikili ilçelerinde, yarın sabah saatlerinden ...
 
Polat dosyasına iki kişi daha eklendi!
Kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarına ilişkin Dilan ve Engin Polat ...
Ece Ronay gözaltına alındı!
Sosyal medya fenomeni ve güzellik salonları bulunan Ece Ronay gözaltına ...
Boşanmak isteyen eşini bu hale getirmişti... Tahliye oldu!
Bir alışveriş merkezinde boşanma aşamasında olduğu karısını falçatayla ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 27 20 4 3 63 20 43 64
2 Trabzonspor 28 19 6 3 55 30 25 63
3 Fenerbahçe 27 17 9 1 61 28 33 60
4 Beşiktaş 27 15 7 5 49 31 18 52
5 Göztepe 27 12 10 5 32 20 12 46
6 Rams Başakşehir 27 12 7 8 44 30 14 43
7 Samsunspor 26 8 11 7 29 31 -2 35
8 Gaziantep FK 28 8 10 10 37 47 -10 34
9 Kocaelispor 27 9 6 12 23 32 -9 33
10 Corendon Alanyaspor 28 6 14 8 34 33 1 32
11 Çaykur Rizespor 26 7 9 10 32 36 -4 30
12 Tümosan Konyaspor 27 7 9 11 31 39 -8 30
13 Kasımpaşa 28 6 9 13 25 38 -13 27
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 28 6 7 15 28 39 -11 25
15 Hesap.com Antalyaspor 27 6 7 14 25 43 -18 25
16 Zecorner Kayserispor 28 4 11 13 21 50 -29 23
17 ikas Eyüpspor 27 5 7 15 19 38 -19 22
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 27 4 5 18 24 47 -23 17
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri