ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2984
    Dolar
  • Euro
    35,0009
    Euro
  • Altın
    2.454,840
    Altın
  • Bist-100
    10.169,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    6/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/24°
    IZMIR
  • KONYA
    9/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan ''Emniyetteki deprem'' sorusunu yanıtsız bıraktı!
Erdoğan ''Emniyetteki deprem'' sorusunu yanıtsız bıraktı!
Bakan Tunç'tan komplo iddialarına cevap!
Bakan Tunç'tan komplo iddialarına cevap!
CHP'li Kılıç: Hayaller kira desteği, gerçekler lojmana kira zammı!
CHP'li Kılıç: Hayaller kira desteği, gerçekler lojmana kira zammı!
Candan kardeşler için istenen ceza belli oldu!
Candan kardeşler için istenen ceza belli oldu!
17 Mayıs 2020 Pazar - 18:33

Samsun ADD'den çelenk tepkisi!

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, sokağa çıkma yasağının bahane edilerek 19 Mayıs'taki Samsun Onur Anıtı'na çelenk sunma taleplerinin reddedildiğini savundu.

Samsun ADD den çelenk tepkisi!

SONKALEİZMİR- Başkan Özkefeli Samsun Valiliği'nin bunu ilk kez yapmadığını  19 Mayıs 2018 tarihinde de OHAL’i bahane ederek ADD Samsun Şubesi'nin her yıl yaptığı fener alayına izin verilmediğini öne sürdü. Şimdi de temsili 19 Mayıs kutlama taleplerinin engellendiğini savunan Işık Özkefeli, "Yıllardır mevcut iktidarın çok çeşitli bahanelerle milli bayramlarımızın kutlanmasının engellenmeye  çalışıldığını hepimiz biliyoruz. Bu bahaneler terör, deprem, OHAL ve şimdide Covit19 Pandemisi oldu" dedi.

Özkefeli, "19 Mayıs 2020 tarihinde Samsun’da ’Çıt Bile Çıkmasın’ isteyenlere cevabımızı Saat:19.19 Evlerimizin balkonlarından, camlarından elimizde bayraklarımızla İstiklal Marşımızı ve Gençlik Marşımızı okuyarak Samsun’u inleterek vereceğiz" diye konuştu.


Özkefeli'nin açıklaması şöyle:

"Dünya ve üke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Alınan tedbirler ve sağlık çalışanlarının özverili çalışmaları ile Koronavirüs pandemisini ülke olarak bitirme azim ve kararlılığındayız. Fakat hükümetin yeni normalleşme süreci ve aldığı kararlar 19 Mayıs Şehrimiz Samsun’a uğramadı. Yıllardır mevcut iktidarın çok çeşitli bahanelerle milli bayramlarımızı kutlanmasını engellemeye çalıştığını hepimiz biliyoruz. Bu bahaneler terör, deprem, OHAL ve şimdide Covit19 pandemisi… Covit19 nedeni ile sokağa çıkma yasakları her nedense milli bayramlara denk gelmeye devam ediyor. 23 Nisan ve 1 Mayıs'ta ülkemizde yaşanılanları engellemeleri hepimiz biliyoruz. 
15 İli kapsayan dört günlük sokağa çıkma yasağı 15 Mayıs akşamı Milli Mücadele şehri Samsun’u da kapsayacak şekilde başladı. 
4 Mayıs 2020 tarihinde Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi, CHP Samsun İl Başkanlığı ve Birleşik Kamu İş ayrı ayrı Samsun Valiliğine, 19 Mayıs 2020 tarihinde kısıtlı sayıda yönetim kurulu üyeleri ile Covit19 Pandemi kurallarına uyarak, temsili Samsun Onur Anıtına Çelenk sunumu yapacağımızı bildiren yazılarımızı gönderdik. 
Cevabı; 10 gün sonra, 15 Mayıs 2020 günü saat:15.30 gibi (sokağa çıkma yasağı olacağı için 19 Mayıs 2020 tarihinde çelenk koyma talebiniz uygun görülmemiştir) şeklinde geldi. 
Samsun Valiliği bunu ilk yapmıyor. 19 Mayıs 2018 tarihinde de OHAL’i bahane ederek Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubemizin her sene yaptığı Fener Alayına Samsun’da izin vermemişti. Şimdi de temsili kutlama talebimiz Samsun Valiliği ve İç İşleri Bakanlığı tarafından engellenmiştir.
19 Mayıs Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsunumuza gelerek tam bağımsızlık ve Milli Egemenlik şiarı ile Milli Mücadeleyi başlatmasının adıdır. Ve Samsun’un en büyük Bayramı ve şölenidir. 
Milli Mücadelenin 101.Yılında Atamızın hemşehrileri olan bizlere, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir’in Atatürksüz kutlama görsellerinden sonra yapılan ikinci incitici durumdur.
Sokağa çıkma yasağı bahane edilerek, bir alternatif bile sunulmadan Atatürk Anıtına Çelenk sunumumuzun engellenmesini kınıyoruz. 
19 Mayıs 2020 tarihinde Samsun’da ’Çıt Bile Çıkmasın’ isteyenlere cevabımızı Saat:19.19 Evlerimizin balkonlarından, Camlarından elimizde Bayraklarımızla İstiklal Marşımızı ve Gençlik Marşımızı okuyarak Samsun’u inleterek vereceğiz.
Bu coğrafyada Atatürk’ün izlerini ve düşüncelerini, biz ödünsüz takipçilerini engellemeye kimsenin gücü yetmeyecek. 19 Mayıs ve Kuvayı Milliye ruhu ile görev başındayız!
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadelenin kahramanlarının aziz hatıraları önünde saygı, sevgi ve minnetle eğiliyoruz. Bu topraklarda Mustafa Kemaller tükenmez…
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız tüm Ulusumuza kutlu olsun…"

 

 
Bakan açıkladı! Ödemeler başladı
 
Bilim adamlarından korkutan açıklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
65 yaş üstü denize girdi, yürüyüş yaptı
Koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üzeri vatandaşlara uygulanan sokağa ...
Antalya ve Adana’da sıcaklık rekoru kırıldı
Antalya'da son 75 yılın mayıs ayı sıcaklık rekoru 38.8 derece ile kırıldı. ...
Bakan Koca’dan 65 yaş üstüne uyarı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün 12.00- 18.00 saatlerinde sokağa çıkacak ...
 
Bakanlıktan yeni trafik genelgesi
İçişleri Bakanlığı tarafından, valiliklere Bakan Süleyman Soylu imzalı ...
Kırmızıgül'den RTÜK Başkanı'na tepki
RTÜK Başkanı'nın "Haber bülteni sunanları uyarıyorum. Böyle devam ederlerse ...
Mersinlilere müjde!
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, olağanüstü toplantıda; nisan, mayıs, ...
 
CHP’li Yıldırım yaşananları anlattı: Suçlamalar asılsız!
Adana’da vefa destek grubu ekipleriyle kavga ettiği iddia edilen CHP Yüreğir ...
TBB Yönetim Kurulu'ndan iktidarın çoklu baro sistemine ilişkin karar
TBB Yönetim Kurulu, iktidarın çoklu baro ve nispi temsil sistemi getirmesine ...
İstanbul'da kaçak ilaç operasyonu!
Kadıköy ve Ataşehir’de 3 iş yerine yapılan baskında 2 şüpheli yakalanırken, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri