ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2908
    Dolar
  • Euro
    34,7741
    Euro
  • Altın
    2.409,820
    Altın
  • Bist-100
    10.267,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    7/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    13/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/28°
    IZMIR
  • KONYA
    7/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe ağır yaralı!
Fenerbahçe ağır yaralı!
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Özgür Özel, Bahçeli'yi ziyaret edecek
Başsız ceset alarmı!
Başsız ceset alarmı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
21 Temmuz 2022 Perşembe - 11:20

Sarnıç Toplum Merkezi açıldı...

Gaziemir Belediyesi’nin, yurttaşlara çok yönlü hizmet sunmak amacıyla yaşama geçirdiği Sarnıç Toplum Merkezi hizmete açıldı. Açılışta konuşan Başkan Halil Arda, “İlk ve örnek olacak bu merkezimizle, ayrıştırılan toplumu bir araya getirecek, yurttaşlarımızın sorunlarına çözüm üreteceğiz” dedi. 

Sarnıç Toplum Merkezi açıldı...

Gaziemir Belediyesi’nin, toplumun demografik, ekonomik ve sosyal nedenlerle ortaya çıkan karşılanmamış gereksinimlerinin tespit edilmesi ve bu sosyal sorunlara çözüm üretmek amacıyla hayata geçirdiği Sarnıç Toplum Merkezi hizmete açıldı. Sosyal hizmet uzmanları, psikologlar ve çocuk gelişim uzmanlarının görev yapacağı; engelliler, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere toplumun her kesimine hizmet sunulacak merkez, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın ev sahipliğinde düzenlenen ve CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir milletvekilleri Atila Sertel, Ednan Arslan, Kani Beko, Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, İyi Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sedat Dağ ve yurttaşların katıldığı törenle hizmete açıldı.



“İlk ve örnek olacak bir proje”
Açılış töreninde konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, hayata geçirdikleri sosyal projeleriyle hayatın her aşamasında yurttaşların yanında olduklarının altını çizdi. Toplum merkezinde yurttaşların sorunlarına çözüm üreteceklerini ifade eden Başkan Halil Arda, “Sosyal hizmet bakış açısıyla hayata geçirdiğimiz projemizi açmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bundan iki yıl önce sosyal marketi açmıştık. Sosyal market, dezavantajlı vatandaşlarımızın fiziki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir projeydi. Bu tesisimizle de sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bölgemiz son 40 yılda büyüyen, gelişen bir yer; dört mahalleden oluşuyor. Sosyal hizmet uzmanlarımız sokak sokak, ev ev gezerek tespitlerde bulundu. Saha çalışmasında emek veren tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Tesisimizde, sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, çocuk gelişimi uzmanları vatandaşımıza hizmet edecekler. Bugüne kadar toplumumuz çok ayrıştırıldı. Bu toplum merkezi ile toplumu bir araya getirmeye çalışıyoruz. Kadın, erkek, çocuk, engelli, yaşlı, genç ayrımı yapmak yok. Tüm yurttaşlarımız, uzmanlarımızla bu merkezde bir arada olacaklar. Bir arada yaşamayı artık başarmak istiyoruz. Gaziemir’de bir ilk ve örnek olacağını düşündüğümüz bu projeyi önümüzdeki süreçte diğer mahallelerimizde de hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Merkezimizin hayırlı olmasını diliyor, emek veren çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.



“Sosyal projeler için Başkan Arda’ya teşekkür ediyorum”
Açılış töreninde konuşan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP’li belediyelerin hayata geçirdikleri ve yurttaşların sorunlarına çözüm olan sosyal projelerin öneminin altını çizerek şunları söyledi:

“Seçim zamanı herkes sosyal belediyecilikten söz ediyor, dezavantajlı kesimlere sahip çıkmaktan, hizmetlerin tabana, halka yayılmasından, bir zümreye değil herkese hizmet etmekten bahsediyor. Ancak seçim gelip geçiyor bir daha ki seçim geldiğinde aynı vaatler konuşuluyor. Bugün büyük bir memnuniyetle takip ediyoruz ki iyi bir örneğini Gaziemir’de gördüğümüz bu toplum merkezi gibi CHP’li belediye başkanları, Genel Başkanımızın üzerinde en önemle durduğu hususlar olan kreşler, öğrenci yurtları ve başta engelli ve yoksul çocuklar olmak üzere dezavantajlı grupların hizmet alacağı böyle merkezleri topluma kazandırmakta adeta yarışıyorlar. Bu anlamda Gaziemir Belediye Başkanımız Halil Arda’ya ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum, emeğinize sağlık.”


Danışmanlık ve rehberlik hizmetleri
Toplumun her kesimi için hizmetlerin sunulacağı Sarnıç Toplum Merkezi’nde, aileye ve kadına yönelik koruyucu önleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunulacak. Özel hizmetlerle, dezavantajlı yurttaşların sorunlarıyla baş etmeleri ve yaşamın her aşamasında daha fazla yer almaları sağlanacak.
Merkezde, hızlı toplumsal değişim, kentleşme ve göçün yarattığı sorunların çözümü ve yurttaşların bu sürece rahat bir şekilde uyum sağlamalarını destekleyici hizmetler verilecek. Bu hizmetlerle bireylerin, grupların ve ailelerin sorunlarla baş edebilmeleri ve katılımcı, üretken ve kendine yeterli hale gelmelerine katkı koyulacak.

 

Eğitimler ve kültürel faaliyetler
Merkezde verilecek eğitimlerle, düzenlenecek sosyal ve kültürel faaliyetlerle, sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı olan bireylerin eğitim seviyelerinin ve kültürel gelişimlerinin artması sağlanacak. Sosyal uyumu sağlamak amacıyla verilecek hizmetlerle, yurttaşların kültürel gelişimlerine katkı sağlanacak.
Merkezde görev yapan ekipler düzenli olarak saha taraması yaparak yurttaşların sorunlarını tespit edecek, bu sorunlara karşı çözümler üretecek. Ev ziyaretleri yapacak ekipler, elde ettikleri veriler ışığında toplumun ihtiyaçlarını belirleyecek ve kentin ihtiyaçlarına ilişkin sosyal projeler geliştirecek.

 
Özgür Özel'den Gaziemir övgüsü...
 
Balçova’da yerel eşitlik eylem planı çalıştayı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den Gaziemir övgüsü...
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, İzmir Gaziemir'deki ...
Bornova’da ‘Belediye 4.0’ dönemi!
Bornova Belediyesi, Bornova’nın bütün sokaklarının yüksek çözünürlüklü ...
Mordoğan’da tarihi yatırım tamamlandı!
Türkiye’nin atık su arıtma lideri İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu alanda ...
 
Başkan Tugay, Kazımcan'ı ağırladı!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Belediyesi Temizlik ...
Karabağlar'da yaz konserleri tam gaz!
Daha önce Maliyeciler Mahallesi ile Yurdoğlu Mahallesinde yapılan Karabağlar ...
Kuşadası Belediyesi yöneticilerinden Uydukent'e ziyaret
Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları Seyfi Seyhan Suvari, Yusuf Atak ...
 
Buca Metrosu kaldığı yerden devam edecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent tarihinin en büyük ulaşım projelerinden ...
Foça'da "Barış içinde birlikte" sempozyumu
Ege Barış ve İletişim Derneği ‘‘Barış içinde Birlikte İki Yakadan Örnekler’’ ...
Başkan Soyer şampiyonları ağırladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Özel Eraslan Okulu’nun şampiyon ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri