ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/22°
    ADANA
  • ANKARA
    10/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/21°
    IZMIR
  • KONYA
    10/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
9 Temmuz 2023 Pazar - 21:27

Sel felaketi... 70 işçi mahsur kaldı!

Birçok ilde etkili olan sağanak hayatı adeta felç etti. Bartın'da sağanağın ardından meydana gelen sel nedeniyle sanayi sitesindeki 70 işçi mahsur kaldı. Zonguldak'taysa sel sonrası asfalt yarıldı. Yaşanan felaketlerin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bölgeye hareket etti.

Sel felaketi... 70 işçi mahsur kaldı!

Dün gece saatlerinden itibaren etkisini artıran kuvvetli yağışın ardından Bartın-Zonguldak kara yolu Gecen köyü mevkisindeki sanayi sitesi sular altında kaldı. Bazı işçilerin iş yerlerinin çatılarına çıktığı bölgeden tahliye edildi. Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu da çalışmaları takip etti.

ÇOK SAYIDA İŞ YERİ SU ALTINDA KALDI

Bartın kent merkezinden geçen Bartın Irmağı’nda su seviyesi yükselmeye devam ediyor. Kozcağız beldesinden ve Ulus ilçesi ile Arıt bölgelerinden gelen sel suları, kemerköprü meydanında yaklaşık 15 metre yükseldi.

Bir çok işyeri, sel suları nedeniyle sular altında kaldı. Ekipler bölgede güvenlik çemberi oluşturarak, araçların ve yayaların geçişine kapattı.

BAKAN BÖLGEYE GİDİYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, etkili olan sağanak nedeniyle ev ve iş yerlerini suların bastığı Bartın ve diğer bölgelerde incelemelerde bulunacak, çalışmaları yerinde takip edecek.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, “Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç ile birlikte Bartına doğru karayoluyla hareket halindeyiz. Valiliklerimiz ve AFAD koordinesinde Devletimiz bütün kurumlarıyla bölgede. 23 vatandaşımız helikopter, 73 vatandaşımız ise bot ve iş makineleriyle kurtarıldı.Şu an itibarıyla şükürler olsun can kaybımız yok. Hava Kurtarma ekiplerimiz ve tüm birimlerimiz Milletimizin emrinde.” ifadelerini kullandı.

YOLDA ÇÖKÜNTÜLER OLUŞTU

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesi Örmeci Köyü mevkisinde dere sularının yükselerek asfaltı zorlamasıyla, yolda çöküntüler oluşurken, ekipler çalışma başlattı.

Bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. Ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

ZONGULDAK-ANKARA KARA YOLUNDA ÇÖKMELER

Zonguldak’ta yaşanan sel nedeniyle Zonguldak-Ankara kara yolunda çökmeler meydana geldi. Güzergahta Zonguldak yönüne ulaşım, Ankara istikametinden sağlanıyor. Yolun geldiği hal, sel şiddetini de gözler önüne serdi.

UÇAKLAR ANKARA’YA İNDİ

Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na inecek yolcu uçakları, yoğun yağış sebebiyle Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı. Saat 15.15’te Zonguldak-Düsseldorf seferini yapacak olan uçak da rötar yaptı. Uçuşun yarına ertelendiği bildirildi.

TREN SEFERLERİ DURDU

Yoğun yağış nedeniyle Karabük-Zonguldak ve Gökçebey-Zonguldak arasında bölgesel tren seferlerinin yapılamadığı bildirildi.

TCDD Taşımacılık AŞ’nin Twitter hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunuldu.

Paylaşımda, “Yoğun yağış nedeniyle demir yolu hattımızda hat kontrolleri devam etmekte olup Karabük-Zonguldak ve Gökçebey-Zonguldak arasında işleyen bölgesel tren seferleri yapılamamaktadır. Hatlarımızın kontrolleri sonrasında normal işletmeciliğe geçilecektir.” ifadesine yer verildi.

DİYARBAKIR’DA DA MAHSUR KALANLAR OLDU

Yenişehir ilçesine bağlı kırsal Hantepe mahallesi yakınlarından geçen Dicle Nehri’nde su seviyesinin düşük olduğu alanda piknik yapan aralarında çocukların da olduğu 16 kişi, suların yükselmesiyle akşam saatlerinde mahsur kaldı.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, 16 kişiyi bot yardımıyla güvenli alana çıkardı.

SAKARYA’DA SU TAŞKINLARI YAŞANDI

Sakarya genelini etki altına alan sağanak yağmur, Akyazı ilçesinde de etkili oldu. İlçede dereler taştı; yüksek kesimlerde bazı bölgelerde heyelanlar meydana geldi.

Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Devlet Su İşleri (DSİ) Sakarya Şube Müdürü Abdurrahman Cebeci ile birlikte yağmurdan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

Karasu ilçesinde de sağanak ve fırtına etkili oldu. İlçede sahil kıyısında bulunan 4 işletme dalgalar sebebiyle zarar gördü. İşletmelerin önünde bulunan şezlong ve şemsiyeler dalgalara kapıldı.

RİZE’DE DEV KAYA YOLU KAPATTI

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde kent genelinde etkili olan sağanak, Çayeli ilçesine bağlı Gürpınar köyünde heyelana neden oldu.

Yamaçtan kopan toprak ve büyük kaya kütlesi yola düşerek, köy yolunu ulaşıma kapattı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve Rize İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi.

Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı köy yolunda iş makinesi ile temizlik çalışması başlatıldı. İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler, dev kayayı iş makinası ile kaldırıp yolu yeniden ulaşıma açtı.

MENGEN-PAZARKÖY YOLU KAPANDI

Bolu’da etkili olan sağanak nedeniyle Mengen ilçesinde dereler taştı. Taşan dereler sebebiyle suyla kaplanan Mengen-Pazarköy karayolunun 14’üncü kilometresi trafiğe kapatıldı. Bolu Valisi Erkan Kılıç da bölgede incelemelerde bulundu.

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli girişinde etkili olan sağanak yağmur ulaşımı olumsuz etkiledi. Bolu Dağı Tüneli’nin yanından geçen su kanalında yağmur nedeniyle su seviyesi yükseldi.

Kanaldan taşan sular nedeniyle otoyol girişinin yaklaşık 200 metrelik kısmının tek şeridi ulaşıma kapandı. Bölgede etkili olan yağmur nedeniyle ulaşımın yavaşlamasıyla birlikte otoyolun İstanbul yönünde uzun araç kuyrukları oluştu.

DÜZCE’DE ŞEHİR MERKEZİNDE BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Düzcede etkili olan sağanak yağış nedeniyle şehir merkezinden geçen Asar Deresinde su seviyesi yükseldi. Suyun yükselmesi, dere kenarında bulunan bazı yolların çökmesine neden oldu.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, yolun bir bölümünü trafiğe kapatırken, şehir merkezinin en önemli geçiş köprüsü olan Şaguç Köprüsü de yaya trafiğine kapatıldı.

Öte yandan polis ekipleri megafonlarla sık sık köprü üzerindeki vatandaşları uyararak, köprü ve dere kenarına yaklaşmamalarını istedi. Köprü ve dere kenarında park halindeki araçlar ise çekiciyle kaldırıldı.

Etiketler:
 
Sigaraya büyük zam geldi
 
Acı haber: 2 şehit!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD Başkanı Biden'den Türkiye açıklaması!
ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'nın NATO'ya girmesi için öncelikle savaşının ...
AK Partili Kaya'dan Soyer'e ilginç tepki... Koca Alsancak Limanı'nı satışa çıkardılar ama dönüp 100 metrekarelik bina ile savunma yaptı...
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye ...
Kızılay'ın yeni başkanı belli oldu
Türkiye Kızılay Derneği'nin genel başkanı belli oldu. Oyların tamamını ...
 
Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile tahıl anlaşmasını görüştü.
AFAD'dan 15 kent için turuncu uyarı!
AFAD Başkanı Yunus Sezer, pek çok şehri vuran sağanak sonrası 15 kent ...
İzmir'de arabalı vapur seferleri iptal edildi
İzmir'de olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle Bostanlı-Üçkuyular ...
 
Binali Yıldırım anjiyo oldu
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, anjiyo oldu. Yıldırım'ın ...
Skandal olay... Belediye topladığı paraları Bitcoin'e yatırdı, inşaat yarım kaldı!
Gümüşhane'de AK Partili belediye 729 konut ve 112 işyeri yapmak için vatandaşlardan ...
Okulların açılacağı tarih belli oldu!
Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılacağı tarihi açıkladı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri