ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4801
    Dolar
  • Euro
    34,9530
    Euro
  • Altın
    2.438,120
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/36°
    ADANA
  • ANKARA
    19/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    17/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/25°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Rezidansta kadın cinayeti!
Rezidansta kadın cinayeti!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
14 Eylül 2020 Pazartesi - 20:21

Selçuk krizi, İBB Meclisi'nde

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun bağışladığı Selçuk'taki tarım arazisine Romanlar için konut yapılmasına ilişkin proje İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde tartışma yarattı. İBB'nin kaymakamlığın "kamu yararı" çıkışını dikkate alarak konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın değerlendirmesine sunmasına AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'dan tepki geldi. Hızal, "Hasan bey, Mehmet bey olunca görüşülmeyecek konu, CHP Milletvekili söz konusu olunca neden görüşülüyor" dedi.

Selçuk krizi, İBB Meclisi nde

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Eylül Ayı 1. Olağan Meclis Toplantısı, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin de katılımıyla yapıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, mecliste bugüne dek 2 bine yakın konuyu görüştüklerini, yaklaşık yüzde 90'ını oybirliğiyle geçirdiklerini belirtirken, su ve ulaşım zammına, İZTAV'a para aktarılmasına ve İstanbul'daki İBB'nin arsasının satışa çıkarılmasına karşı çıktıklarını anlattı. "Biz AK Parti grubu olarak hiçbir zaman had bildirmek gibi niyetimiz olmadı. Hiçkimseye de bize had bildirmelerine müsade etmeyeceğimizi söyledik" diyen Hızal, önceki meclisteki Başkan Tunç Soyer'le yaptıkları tartışmaya ve protesto amacıyla salonu terk etmelerine gönderme yaptı.

Hızal, İBB Meclisi'nin Türkiye'ye örnek olduğunu ve böyle devam etmesi gerektiğini söyledi.

Söz alan CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu da meclisin itibarını yüksek tutmaya mecbur olduklarını dile getirdi.

SOYER: DAHA FAZLA RİYAYET EDECEĞİZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Hızal'ın yaptığı göndermeye yanıt verdi. Protestonun yaşandığı mecliste yaptığı AK Partililer'e yönelik "Demokrasi bazılarına bol geliyor" ifadesine de değinen Başkan Soyer, "Demokrasi bazılarına bol geliyor. Bu doğru bir ifade değil. Demokrasi eğer kurallara uymuyorsanız herkese bol gelir. Demokrasi kurallarıyla var olan bir yaşam biçimidir. Bundan sonra kurallara daha fazla riyayet edeceğiz, esnetmeye çalışmayacağız. Ben de toplantının terk edilmesinden büyük üzüntü duydum. Ama bu doğru değil. İnşalllah bu tabloları bir daha görmeyiz" dedi.

SELÇUK KRİZİ
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun bağışladığı Selçuk'taki tarım arazisine Romanlar için konut yapılmasına ilişkin proje de İBB Meclisi'nde tartışma yarattı. İBB'nin kaymakamlığın "kamu yararı" çıkışını dikkate alarak konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın değerlendirmesine sunmasına AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'dan tepki geldi. Hızal, burasının 1/100 binlik planlarda tarım arazisi olarak gözüktüğünü belirterek, kamuoyu baskısı nedeniyle buraya konut yapılması için topun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na atıldığını savundu. Bugüne kadar İBB hiçbir şekilde bakanlıktan böyle bir değerlendirme talep etmediğini kaydeden Hızal, "Az önce bahsettiğimiz, Hasan bey, Mehmet bey olunca hiç görüşülmeyecek olan konu, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu olunca görüşülüyor. Biz objektif kriterlere göre değil de kuruma, belediyelere ve kişilere göre kararlar alırsak çok ciddi sorunlar yaşarız" diye konuştu.

NARLIDERE TARTIŞMASI
Bir diğer imarla ilgili tartışma ise Narlıdere konusunda yaşandı. AK Partilier, Narlıdere'de yeşil alanın haksız bir şekilde ticari alana çevrildiğini öne sürdü. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, sözkonusu parselin AK Partili Hızal'ın dediği gibi yeşil alan olmadığını söyledi. Engin, "Sözkonusu parsel yaklaşık 20 yıl önce belediye hizmet alanıymış. Burası yeşil alan değilmiş. Arazi sahipleri ile Narlıdere Belediyesi arasında yazılı bir belge düzenlenmiş. Ve yeşil alana çevrilmiş. Sizin dediğiniz gibi imar planında yeşil alan değilmiş. Arazi sahibi vefat edince, varisleri belediyeye davet açtı. Belediyemizden yaklaşık 2,5 milyon TL haksız el atma tutarı isteniyor. Eş değer alan verdik. Aileyle toplantı yaptık. Ayrıca burası ticarileşmiyor, özel kişiler yapsa bile sosyal amaçlı, kreş yaşlı bakım evi olarak kullanılacak. Biz buraya rezadans, konut yaptırmayacağız. Bunu bir çarpıtma konusu yapmamak lazım" diye konuştu.

BAŞKAN BATUR, EVELİYATINI ANLATTI
Narlıdere'nin eski Belediye Başkanı Abdül Batur da Başkan Engin'i destekler nitelikte açıklama yaptı. Başkan Batur, bu konunun 2001 yılında gündeme geldiğini belirterek, "O zamanki planlarda arazi vatandaşın üzerine kalmış. Çağırdık. Belediyenin yeşil alanı yok dedik. Verin park yapalım dedik. Kayınpederimin adını koyarsanız park alanını size bırakırım dedi. Anlaştık. Söz verdiğimiz gibi parkın adını koyduk. Daha sonra yurttaşımız ölünce varisleri bize dava açtı. Davayı nasıl kazandılar halen tereddüt halindeyim. Çünkü ortada atılmış imzalar verilmiş sözler var" dedi.

DOĞRU BİR ÇALIŞMA OLMUŞ
AK Partililer'in çıkışını "siyasi" olarak niteleyen Batur, "Madem bir iyilik yapacaklar belediyeleri kamulaştırmasız el atma davalarından kurtarsınlar diyorum. Şimdiki Narlıdere Belediyemizin yaptığı çalışma çok doğru bir çalışma olmuş. Geçmişte oranın belediye başkanlığını yapmış bir kardeşiniz olarak oylanmasını istiyorum" dedi.

BATUR ÖDESİN
AK Partili Hüsnü Boztepe ise önceki Narlıdere Belediyesi yönetiminin konunun takipçisi olup yurttaşın bağışladığı alanı tapuyla kaydettirmediğini, görevini yerine getirmediğini, dolayısıyla 2,5 milyon TL'lik kamuya yüklenecek tazminat yükünün Abdül Batur ve o dönemki yöneticilere rücu ettirilmesini istedi.

 
İzmir'de metro arızası
 
Selçuk'ta kaçak kazı faciası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den Ahilik Haftası mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ahilik Haftası nedeniyle ...
Narlıdere'de HES Kodu uyarısı
Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemleri artıran Narlıdere ...
Üçkuyular'a nefes aldıracak proje...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Üçkuyular'a nefes aldıracak aktarma merkezi ...
 
Bayraklı'da 185 aileye eşya desteği
Bugüne kadar 20 binden fazla ailenin gıda, kıyafet ve eşya ihtiyacını ...
Ücretsiz otopark desteğine devam
İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlık çalışanlarına ücretsiz toplu ulaşım ...
Bornova’da bağ bozumu bereketi
Bornova Belediyesi’nin Çamiçi Mahallesi’ndeki 5 dönümlük Bornova Misket ...
 
Başkan Kayalar'dan çağrı! İkametinizi buraya taşıyın...
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, ilçenin yazlık bölgesinde oturan ...
Buca'da 5 bin aileye temizlik paketi!
Buca Belediyesi, koronavirüs sürecinde evlerdeki hijyen koşullarının sağlanmasına ...
Başkan Soyer'in not defterinde bu hafta... "ENSEYİ KARARTMAYALIM"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, haftalık not defterinde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri