ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    40,6470
    Dolar
  • Euro
    47,1602
    Euro
  • Altın
    4.402,610
    Altın
  • Bist-100
    10.747,00
    Bist-100
  • ADANA
    27/34°
    ADANA
  • ANKARA
    22/31°
    ANKARA
  • ANTALYA
    26/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    23/30°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/30°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    25/34°
    IZMIR
  • KONYA
    21/32°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TGC'den RTÜK'e Tele1 tepkisi: Tek sesli toplum, tek tip haber peşindeler!
TGC'den RTÜK'e Tele1 tepkisi: Tek sesli toplum, tek tip haber peşindeler!
Çağla Tuğaltay cinayetinde yeni gelişme
Çağla Tuğaltay cinayetinde yeni gelişme
Kediyi vahşice öldürdü: 'Can düşmanım' dedi
Kediyi vahşice öldürdü: 'Can düşmanım' dedi
Ege Denizi yabancı türlerin istilası halinde
Ege Denizi yabancı türlerin istilası halinde
7 Nisan 2023 Cuma - 10:29

Semt merkezlerinin sayısı hızla artıyor

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu, semt merkezlerinin kursiyer kadınlarıyla geleneksel iftar yemeğinde buluşmaya devam etti. Kibar Belediye Hizmet Kompleksi'nin çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen iftara, yüzlerce kursiyer kadın, eğitmenler, meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Semt merkezlerinin sayısı hızla artıyor

Esma-ül Hüsna Camii İmamı Abdülmenaf Kaya'nın okuduğu sofra duasıyla oruçların açılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Daha sonra kürsüye gelen Eskiizmir Semt Merkezi Kursiyeri Serap Gökmen, doktor emeklisi olduğunu belirterek, “Dikiş öğrenmek amacıyla arayışa girdim ve Karabağlar Belediyesi'nin kurslarından haberdar oldum. Dikiş konusunda hiçbir bilgim yoktu. Sağolsunlar aile ortamında çok şey öğrendim. Çok yakından ilgilendiler. Bunların kadınlar için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu ortamı sağladıkları için Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Buralarda soluklanıyorsunuz”

Başkan Selvitopu da 2014 yılında göreve ilk geldiğinde 4 olan semt merkezi sayısının bugün 17'ye çıktığını hatırlatarak, “Yakın zamanda açacağımız 2 semt merkeziyle sayı 19'a çıkacak. Hedefimiz 58 mahallemize bu merkezleri kazandırmak. Biliyoruz ki kadınlarımız buraları sahipleniyor. Cıvıl cıvıl bir ortamda üretip, az da olsa aile bütçelerine katkı koyma olanağı bulunuyor. Bu merkezleri açmamızdaki bir amacımız da şu. Büyük kentlerde sizlerin sorunları çok ve ağır. Semt merkezleri nefes alabileceğiniz, sosyalleşip diğer kadınlarla iletişim kurabileceğiniz yerler. Bu yönüyle çok faydası var” diye konuştu.

Ülkemizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'in ilk yıllarında eğitim, kültür ve sanatın gelişmesi için çaba harcadığına dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Çünkü Mustafa Kemal biliyordu ki, eğitim, kültür ve sanat olmadan dünyadaki diğer ülkelerle rekabet şansınız yok. Bu nedenle Karabağlar Belediyesi olarak kültür, semt ve sosyal merkezleri kentin her noktasına yaymaya gayret ediyoruz. Önümüzdeki süreçte yenilerini açmaya devam edeceğiz. Hayal ettiğimiz modern Karabağlar'ı hep birlikte yaratacağız” dedi.

Başkan Selvitopu, şubat ayında meydana gelen büyük deprem felaketlerinde yaşamını yitirenleri de rahmetle anarak, yaralılara acil şifalar, kalanlara sabır diledi.

 
Reza Zarrab davasında iki gizli dosya daha!
 
Altınordu'nun konuğu Eyüpspor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemirlilerin sağlığı belediyeye emanet!
Gaziemir Belediyesi’nin, yurttaşların bedensel, ruhsal ve sosyal açıdan ...
Kemalpaşa, Buca ve Güzelbahçe’de su sıkıntısı yaşanmayacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaklaşan yaz aylarında ...
İzmirli babalar eğitimde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları, “Baba Eğitim Destek Programı” ...
 
Başkan Sengel çalışmaları inceledi!
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel kent genelinde devam ...
Başkan Selvitopu'na semt merkezi teşekkürü
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu, ...
Tunç Soyer: İzmir rüzgarı esiyor...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, YÖNET'İŞİM 2023 programında ...
 
Bornova Belediyesi’nden tarıma dört dörtlük destek
Bornova Belediyesi tarımsal üretimin bilinçli yapılması ve ilgi duyanların ...
Pehlivan: Menemen halkı, esnafı ve işçisi için canımı veririm
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Nisan ayı meclis oturumunda ...
Başkan Günel, yol ve park çalışmalarını yerinde inceledi
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kentte tamamlanan ve 2023 yılında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
10 ikas Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Antalyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
19 Trabzonspor 0 0 0 0 0 0 0 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri