ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5740
    Dolar
  • Euro
    34,9757
    Euro
  • Altın
    2.419,780
    Altın
  • Bist-100
    9.722,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/36°
    ADANA
  • ANKARA
    18/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
17 Ağustos 2019 Cumartesi - 10:20

Sendikadan zam teklifine sert tepki... Saraylarda oturup hamuduyla götürenler

Birleşik Kamu- İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, hükümete ve toplu iş görüşmelerini yürüten sendikaya sert tepki gösterirken, "Enflasyonu düzelttik, ekonomimiz iyi' diye yandaş medyada kükreyen iktidar emekçiye gelince buçukluk zam oranlarını dayatmaktadır. Ancak memurun alın terinden aldığı vergilerle kışlık ve yazlık saraylarda oturup devlet gelirini hamuduyla götürmektedir" ifadelerini kullandı.

Sendikadan zam teklifine sert tepki... Saraylarda oturup hamuduyla götürenler

SONKALE- Toplu iş sözleşmesi masasında kirli pazarlıklar döndüğünü savunan Mehmet Balık, "Yandaş konfederasyona ve AKP iktidarına sesleniyoruz. Sözde Toplu Sözleşme görüşmeleri; ekonomik krize, enflasyona, büyüme rakamlarına ve gerçekçi ülke koşullarına göre belirlenmediği ortadadır. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; kamu emekçilerine ve emeklilerine 2020’de yüzde 3,5+3, 2021’de  ise yüzde 3+2,5 ve enflasyon farkı teklif edilmesini şiddetle reddediyoruz. Yandaş konfederasyon masadaki kirli pazarlığı örtmeye kapalı kapılar ardından yapılmak istenen satışı gizlemenin telaşına dahi düşmemiştir. Yandaş konfederasyonu ile AKP hükümeti kendi yazdığı tiyatro oyununu çok kötü oynamıştır. Adına toplu iş sözleşme görüşmeleri denilen, hükümet ve yandaş konfederasyon arasında yapılacak olan danışıklı görüşmelerden kamu emekçileri adına herhangi bir kazanım çıkmasını zaten beklemiyorduk. Zira ortada ne gerçek bir toplu iş sözleşmesi görüşmesi ne de toplu pazarlık masası bulunmaktadır. Her şey bir orta oyunundan ibareti ve öyle de sonuçlandı" dedi.

SARAYLARDA OTURUP HAMUDUYLA GÖTÜRENLER...

Birleşik Kamu- İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, şöyle devam etti: "O masada kamu çalışanlarını temsil edecek olan yandaş konfederasyonun, göbekten bağımlı olduğu hükümete karşı, en ufak bir direnç gösteremeyeceğini tüm kamu emekçileri önceki sözde toplu sözleşme süreçlerinden iyi bilmektedir. Türkiye, zor bir ekonomik kriz döneminden geçiyor. Enflasyon yükseliyor, paramız değer kaybediyor, vatandaşın satın alma gücü eriyor, ekmeği her geçen gün küçülüyor. Ülkenin ekonomisi daralıyor. Ayrıca elektriğe, doğalgaza ve temel ihtiyaç maddelerine yapılan zam oranları ortadır. Ülkedeki tüm çalışanların kemer sıkma politikasına kurban gittiği, işçinin ve kamu emekçinin yaşam şartlarının zorlaştığı koşullar yaşanmaktadır. Siyasal iktidarın bu ekonomik koşullarda kamu emekçilerine utanılacak bir zam verme teklifi ve cesareti yandaş konfederasyonun sessizliğinden ve göbek bağından kaynaklanmaktadır. Hükümetin hiçbir zaman gerçekleşmeyen enflasyon hedefinin bile altında kalan bu önerinin tartışılacak bir yanı yoktur. Ve diyoruz ki;'enflasyonu düzelttik, ekonomimiz iyi' diye yandaş medyada kükreyen iktidar emekçiye gelince buçukluk zam oranlarını dayatmaktadır. Ancak memurun alın terinden aldığı vergilerle kışlık ve yazlık saraylarda oturup devlet gelirini hamuduyla götürmektedir."

ÜCRETLİ KÖLELİK DAYATILIYOR

Kamu emekçilerinin geçmişte olduğu gibi enflasyonun altında ezdirilmeye devam edildiğini vurgulayan Balık, "AKP iktidarı ile yandaş konfederasyon arasında yapılan Sözde Toplu Sözleşmede tüm kamu emekçileri geçmişte olduğu gibi bugün de enflasyonun altında ezdirilmekle kalmadı, yüzdelik dilimlerle ücretli kölelik koşulları dayatıldı. AKP hükümetinin övgülerini ve desteğini alarak sendikacılık yapanların buçukluk zamlarla kamu emekçilerini tekrar satması utançtır ve sendikal tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Bizler kamu emekçilerinin maaş zamlarının belirlenmesinde yüzdelik oranlı zam pazarlığına ve enflasyonun temel alınmasına bir son verilmesini, ülkemizin ekonomik ve sosyal gerçekleri üzerinden bir hesaplama üzerinden hareket edilmesini bekliyoruz. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; AKP hükümetinin ve yandaş konfederasyonun yüzdelik zam aldatmacasının ve Sözde Toplu Sözleşme görüşmelerinin sonlandırılmasını; ekonomik krize, enflasyona, büyüme rakamlarına ve gerçekçi ülke koşullarına göre belirlenmesini acilen istiyoruz" dedi. 

 
İzmir'de rekor sayıda kaçak
 
Burası da Karadeniz'in Alaçatı'sı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pagos umutları yeşertti... Neptün Soyer: Tarımsal kalkınma hamlesi büyüyecek
İzmir Kadifekale'de geçen ay kurulan Pagos Üretici Pazarı, özellikle üretici ...
Hükümetin memura zam teklifi şok etti
Memur zammı için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt ...
Dolarda son durum...
Haftanın son işlem gününe yüzde 0.64 artışla 97 bin 199 puanda başlayan ...
 
Alaçatı'da İtalyan lezzeti
Zekiye Nejan Demiral... Gözü pek bir Çerkez kızı... Modacılıktan garsonluktan ...
İşsiz sayısı 1 milyon kişi arttı
Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı ...
Kağıt toplayıcılar işsiz kalacak!
Çin’in satamadığı çöpleri ithal eden şirketler, Türkiye’yi adeta çöp ülkesine ...
 
Çeşme'de oteller yüzde 100 doldu.. Belediye çalışanlarının izinleri kaldırıldı
İzmir'in turizm merkezlerinden Çeşme, tatilcilerin akınına uğradı. Otellerde ...
Ender Yorgancılar'dan önemli uyarı.. Rüzgar tersine esmeye başladı!
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı  Ender Yorgancılar, küreselleşmede tersine ...
Milli Piyango Demirören'e mi geçiyor?
Türkiye Varlık Fonu'nun gerçekleştirdiği Milli Piyango ihalesinde tek ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri