ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4948
    Dolar
  • Euro
    34,7019
    Euro
  • Altın
    2.403,410
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    13/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
1 Mayıs müdahalelerle başladı!
1 Mayıs müdahalelerle başladı!
Kripto piyasası yine sarsıldı!
Kripto piyasası yine sarsıldı!
7 Temmuz 2021 Çarşamba - 14:00

Serdar Aksoy tahliye edildi

İzmir'in Menemen Belediyesi'ne yönelik düzenlenen yolsuzluk operasyonunda tutuklanan, CHP Genel Merkezi tarafından ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilince partisinden istifa eden eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu 11 sanık Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Cezaevinden SEGBİS sistemi ile duruşmaya bağlanan Aksoy ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Serdar Aksoy tahliye edildi

Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, CHP Genel Merkezi tarafından ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen ve daha sonra partisinden istifa eden eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve aralarında yardımcılarının da bulunduğu kişilere yönelik geçen 20 Kasım'da yolsuzluk operasyonu başlattı. Operasyon kapsamında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile birlikte 27 kişi gözaltına alındı. Haklarında rüşvet, zimmet, görevi kötüye kullanma gibi çok sayıda suçlama bulunan şüphelilerden 4'ü polisteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, diğer 23'ü adliyeye adliyeye sevk edildi.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı, 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 3 kişi de savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Yapılan itirazlar sonucunda 1 sanık tahliye edildi. Operasyon kapsamında Aksoy'un da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede Aksoy'un için 'zimmet' suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

SEGBİS İLE KATILDI

Tutuklu sanık Aksoy duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Serdar Aksoy ifadesinde hurdalık satışına ilişkin talimat vermediğini söyledi. Aksoy'un ifadesi şöyle: 

Daha önceden emniyet ve savcılıktaki açıklamalarım gerçek ve doğrudur. 31 Mart sonrası nasıl bir belediye devraldığımı bilmiyordum. Bunu görebilmek için teknik bir çalışma yaptırdım. Ve bu bir rapor haline getirilerek belediyenin fotoğrafı çekildi. Bunu Duran Bülbül hoca yaptı. Hoca tüm birim amirlerinin imzasını alarak raporu bana sundu. Biz de raporla ilgili adımlar attık. Belediyede çok ciddi sıkıntılar vardı. Burada yargılanmamızın bir sebebi de tutulan raporla ilgili yaptığımız çalışmalardır. Bu süreçte taşınır ve taşınmaz mallarla ilgili 240 adet suç duyurusunda bulundum. Envanterimizin sağlıklı olmadığını tespit ettik. Hukuken olan taşınırların fiilen olmadığı, fiilen olan taşınırların da hukuken olmadığını tespit etik. Bunların kayıt altına alınması için barkod çalışması başlattık. Belde belediyeleri kapandıktan sonra demirbaşların belediyelere gelmesi gerekiyordu. Mesela Seyrek Belediyesi'nden bize gelmesi gelmesi gereken bir römork tarlada bulundu. Bizim taşınır mallarımız kimseye zimmetli değildi. Barkod sistemini belediyeye getirdik. 
(Hakim araya girerek) Siyaset yapıyor gibi konuşuyorsun. Siz olaya ilişkin savunmanızı yapın!
(Aksoy devam ederek) Şubat ayında olay vuku buluyor. Ben taşınır mallarını öğrenmek istiyordum, malları ayrıştırmak istiyordum. Olayın geçtiği hafta Cumhurbaşkanı otoyol açılışı için İzmir’e geldi. Ben ve başkan yardımcılarım, bir hafta ağırlama hazırlıklarıyla ilgili yoğunluk yaşadık. Olay sosyal medyada patlayınca Nisan ayında araştırılması talimatı verdim. Mali işlere, İdari işlere ve Hukuk İşleri'ne araştırılması için talimat verdim. 4-5 defa toplantılar yaptık. 
(Hakim) Hurda satışıyla ilgili talimat verdin mi? 
Kesinlikle hayır. Belediyenin kamu malını tespit için barkod sistemini getiren belediye başkanı böyle bir şey yapar mı?
(Hakim) Onu bilemeyiz.
(Hakim)Sizi hurda için şantiyeden arayan oldu mu?
(Aksoy) O günlerde tamamen Cumhurbaşkanı'nı ağırlamaya kilitlendiğim için aranıp aranmadığımı hatırlamıyorum. Biz hazırlanan raporu, ilgili birimlerin olurunu aldıktan sonra araştırılması için talimatını verdim. Bana flaş bellek verilmedi. Ben kendim de 2 şirkette çalıştım. Sisteme girilen bir verinin silinmesi durumunda bile sistemde kalır ki böyle bir durum söz konusu değil. Ben olayın aydınlatılması ve sonuna kadar gidilmesi için talimat verdim. Bana flaş bellek verilmedi. Biz bunlarla ilgili çalışırken Mehmet Çakmak, hazırlanan raporu alıp Ankara'ya giderek CHP Genel Merkezi’ne götürerek sunmuş. 
(Hakim) Kaç tane imza kaşen var ve bunlar nerede bulunuyor? 
Benim bir tane ima kaşem var bildiğim. Bu da Özel Kalem'de olur ya da sekretaryada olur. Başka varsa da bilgim yok. Kaldı ki belediyeden çıktığı iddia edilen belgede bir başka fotokopiden imza bölümü alınarak evraka yapıştırılmış. Bu kriminal raporunda da geldi. Belediyeden çıkmış olsaydı belge üzerinde resmi  işlem gördüğüne dair sayı numarası olurdu. İmza bana ait değil.

15 EKİM'E ERTELENDİ

İfadeleri ve avukatların savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, Diğer tanıkların dinlenmesi, firari Fedai Kurt’un yakalanması ve haftada bir gün adli kontrol şartıyla 9'u tutuklu bulunan 25 sanığın  tahliyesine karar verildi. Duruşma 15 Ekim tarihine ertelendi 

 

 

 
Kızı ve torunlarını öldürüp intihar etti!
 
İzmir'de aşılama başarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızı ve torunlarını öldürüp intihar etti!
Ankara'nın Mamak ilçesinde Öznur Aydın, kızı Meryem Aksak (23) torunları ...
Başsız cesetlerin gizemi göğüslerdeki silikonla çözüldü!
Sakarya'nın Sapanca ilçesinde, parçalara bölünen başsız cesetlerin, kadının ...
Düğün yolunda kaza: 2 ölü, 2 yaralı!
Aydın'ın Koçarlı ilçesinde düğüne gidenlerin içinde bulunduğu otomobil, ...
 
Tosuncuk: Sistemi dolandırıcılık için kurmadım!
Brezilya’da teslim olmasının ardından Türkiye’ye getirilerek gözaltına ...
Çeşme'ye bayram akını!
İzmir'in Çeşme ilçesinde, bayram tatili için otel rezervasyonlarında doluluk ...
Çaldığı parayla Antalya'ya mı geldi?
Almanya’da Bremen polisi, çalıştığı para nakliye şirketinin 8 milyonunu ...
 
İzmir'de 2 can kaybı daha!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, aşılanma oranında ülke genelinde ilk ...
Uğur Dündar ve Müjdat Gezen kanal açıyor!
Duayen gazeteci Uğur Dündar’dan sevenlerine müjdeli haber geldi. Sosyal ...
HDP saldırısı müdürü yedi!
İzmir'de 10 Ekim 2016'dan bu yana emniyet müdürü olarak görev yapan Hüseyin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri