ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,6288
    Dolar
  • Euro
    35,5380
    Euro
  • Altın
    2.441,040
    Altın
  • Bist-100
    10.365,00
    Bist-100
  • ADANA
    26/43°
    ADANA
  • ANKARA
    18/32°
    ANKARA
  • ANTALYA
    28/39°
    ANTALYA
  • BURSA
    23/34°
    BURSA
  • ISTANBUL
    23/31°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    25/41°
    IZMIR
  • KONYA
    20/31°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
A Milliler'den sessiz prova!
A Milliler'den sessiz prova!
Bayram tatili belli oldu... İkramiyeler o tarihte ödenecek!
Bayram tatili belli oldu... İkramiyeler o tarihte ödenecek!
AYM'den Erdoğan'ın bir yetkisine daha ret!
AYM'den Erdoğan'ın bir yetkisine daha ret!
Merkez Bankası Başkanı'ndan kira ve konut fiyatları açıklaması!
Merkez Bankası Başkanı'ndan kira ve konut fiyatları açıklaması!
13 Nisan 2020 Pazartesi - 14:39

Sırf gazetecileri içeride tutmak için bakın ne yaptılar!

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteciler Hülya Kılınç ile Murat Ağırel’in tahliyesini MiİT Kanunu'nu indirimden çıkarılarak engellendi.

Sırf gazetecileri içeride tutmak için bakın ne yaptılar!

TBMM Genel Kurulunda infaz düzenlemesini içeren Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor.

AKP ve MHP’nin 70 maddeden oluşan İnfaz Kanun Teklifi'nde değişiklik yapıldı. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ve AKP Milletvekilleri Oya Eronat, Recep Özel, Jülide İskenderoğlu, Ali Özkaya'nın verdiği önergeyle yapılan değişiklikle Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteciler Hülya Kılınç ile Murat Ağırel’in tahliyesini MiİT Kanunu'nu indirimden çıkarılarak engellendi.

BARIŞ PEHLİVAN’DAN MESAJ

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, gazetecilerin tahliyesinin önünü kesen değişikliği cezaevinden gönderdiği mesajında değerlendirdi.

Barış Pehlivan, şu ifadeleri kullandı:

“Aklımda adalet yerine kayırma olsaydı çıkacaktım. Elimde kalem yerine bıçak olsaydı çıkacaktım. Masamda kağıt yerine para olsaydı çıkacaktım. Benim içim huzurlu. Onların ise adaletten, kalemden, kağıttan nasıl korktuklarının tescilidir bu yaptıkları. Karakterleri yazgıları olacak.”

Gazeteciler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun avukatı Kazım Yiğit Akalın, değişikliği “Bugüne kadar hiçbir İnfaz indiriminde Mit Kanunun istisna tutulmamıştı. Nitekim Meclis'te görüşülen bu kanun teklifinde de tutulmamıştı. Mafyaya, rüşvetçiye, hırsıza, gaspçıya indirime giden İktidar, SIRF BARIŞ'lar ÇIKAMASIN diye GECE 3'te Mit Kanunu'nu indirimden çıkardı..!!” şeklinde yorumladı.

Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun Avukatı Hüseyin Ersöz ise “Bunu da gördük! Mescliste görüşmeleri devam eden infaz sistemi değişikliğine dair taslakta, gece yarısı verilen önergeyle değişikliğe gidildi. Tutuklu gazeteciler B.Terkoğlu ve B.Pehlivan, “kişiye özel” Kanun maddesiyle kapsam dışı bırakıldı” değerlendirmesinde bulundu.

DENETİMLİ SERBESTLİKTE TARTIŞMALI DÜZENLEME GERİ ÇEKİLDİ

AKP ve MHP infaz düzenlemesi teklifinde, “Cezasızlık algısı ortadan kalkacak” diyerek denetimli serbestlikte bir yılı kaldırıp, alınan her hapis cezasının belli bir oranda cezaevinde çekilmesinin önünü açıyordu. Teklifin 46. maddesindeki 4/5 düzenlemesine göre 10 ay hapis ceza alan bir kişi 1 ay cezaevinde kalacaktı. Muhalefet partileri salgın sürecinde cezaevleri boşaltılmak istenirken basit suçlarla birçok kişinin cezaevine girmesine yol açacak bu düzenlemeye itiraz etti. Ayrıca özellikle “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçunu işleyenlerin cezaevine girmesinin önünün açıldığı savunuldu. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ve bazı AKP’li milletvekillerinin verdiği önergeyle bu düzenlemeden geri adım atıldı, mevcut sistem korundu. Önergenin gerekçesinde, “5275 Sayılı Kanunun 105/A maddesinin mevcut metninde yer alan düzenlemenin muhafaza edilmesi amacıyla bu önerge verilmiştir” denildi.

MİT’E KARŞI İŞLENEN SUÇLARDA DA İNDİRİM OLMAYACAK

İnfaz kanunu teklifinin en önemli maddelerinden biri infaz oranını bazı suçlarda yarı yarıya düşüren 48. maddeydi. Devlete karşı işlenen suçlar, terör suçları, uyuşturucu ve cinsel suçlar gibi bazı istisna suçlar bu değişiklikten istisna tutuldu. Ancak madde istisna suçlar açısından tartışma konusu oldu. “Terör” tanımının çok geniş olduğuna dikkat çeken muhalefetten, şiddet içermeyen düşünce açıklamaya dönük propaganda gibi suçların da kapsama alınmasını istedi. Ancak bu talep kabul görmese de infaz indiriminden istisna tutulacak suçlara yenileri eklendi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ve AKP Milletvekilleri Oya Eronat, Recep Özel, Jülide İskenderoğlu, Ali Özkaya'nın verdiği değişiklik önergesine göre “Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama suçundan süreli hapis cezası alanlar da indirimden yararlanamayacak. AKP Milletvekili Ali Özkaya önergeyle ilgili açıklamasında “yüze kezzap atmak gibi suçlarda ceza indirimi yapılmayacağını” söyledi. Önerge ile ayrıca infaz indirimi yapılmayacak suçlara “Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununa karşı suçlar” da eklendi.

Önergenin gerekçesinde, “Kişilerin hayatına, vücut dokunulmazlığına ve cinsel dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar ile kişilerin özel hayatına ve hayatının gizli alanına karşı suçların, koşullu salıverilme oranlarının üçte ikide tutulması amaçlanmaktadır. Ayrıca, çocuklar tarafından işlenen terör suçları ve örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlar ile yine çocuklar tarafından işlenen uyuşturucu ve uyarınca madde imal ve ticareti suçu da bu kapsamda değerlendirilerek, insanla birlikte toplum güvenliğinin ve genel sağlığın da korunması amaçlanmaktadır. Önergeyle, mağdurun yüzünün sürekli değişikliğine neden olacak şekilde kasten yaralama suçundan hapis cezasına mahkum olanların da üçte ikilik koşullu salıverilme oranının muhafaza edilmesi amaçlanmaktadır” denildi.

 
İzmir'de kaza... Trafik polisi ağır yaralı!
 
Korona Günlerinde Aşk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li başkanın acı günü
CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın'ın annesi Nevin Çapın hayatını kaybetti.
İzmir'de koronaya yakalanan sağlıkçı sayısında büyük artış...
Tabip Odası, İzmir'de koronavirüse yakalanan sağlık çalışanlarıyla ilgili ...
Maske ve eldiven kullanımında 6 kritik uyarı
İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İlk ve Acil Yardım Programı Öğretim Görevlisi ...
 
'Salgın stresi, cilt hastalıklarına neden oluyor'
Dünyayı etkisi altına alan ve ölümlere neden olan koronavirüs salgını ...
Erdoğan, Soylu'nun istifasını kabul etmedi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada "Sayın ...
O müdüre yüklendi! SENİN HADDİNE DEĞİL...
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen'in sokak hayvanlarına yem ...
 
BU DA 'MAMA' SİYASETİ! Sadece AK Partili ve MHP'li belediyelere teşekkür etti
"Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyası kapsamında İzmir'in 30 ilçesindeki ...
97 kişi daha yaşamını yitirdi!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 97 yurttaşın daha koronavirüs salgını nedeniyle ...
İzmir'de geri dönüşüm fabrikasında yangın
İzmir'in Bornova ilçesindeki geri dönüşüm fabrikasında, elektrik kontağından ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri