ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4474
    Dolar
  • Euro
    34,7826
    Euro
  • Altın
    2.478,610
    Altın
  • Bist-100
    9.530,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/24°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
AK Parti'den CHP'ye geçen belediye 3 gazete ile anlaşmasını iptal etti!
AK Parti'den CHP'ye geçen belediye 3 gazete ile anlaşmasını iptal etti!
Bir taksici daha katledildi... Zanlı İran uyruklu!
Bir taksici daha katledildi... Zanlı İran uyruklu!
YSK Hatay ve Ordu için kararını verdi!
YSK Hatay ve Ordu için kararını verdi!
Hastane randevularında yeni dönem!
Hastane randevularında yeni dönem!
12 Kasım 2020 Perşembe - 21:31

Şok iddia! Hastanede oksijen bitti, 8 entübe hasta öldü...

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 19 Temmuz gecesi oksijen sisteminde oksijen bittiği ve yeni oksijen tüpleri gelene kadar entübe durumdaki 8 hastanın öldüğü iddia edildi. İYİ Parti milletvekili Fahrettin Yokuş “Bu hastanede o gece yaşanan skandal olayda, hepimizin ailesi ya da kendisi olabilirdi. İşin en can alıcı kısmı ise o gece yaşanan bu dehşet kayıtlara geçirilmemesidir” dedi.

Şok iddia! Hastanede oksijen bitti, 8 entübe hasta öldü...

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya’da pandemi hastanesi olarak hizmet veren Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 19 Temmuz Pazar gecesi saat 01.00 sıralarında merkezi oksijen sisteminde oksijen bittiği için entübe (solunum cihazına bağlı) durumda olan 8 korona virüsü (Covid-19) hastasının öldüğünü ileri sürdü.

'SİSTEMDE OKSİJEN BİTİNCE KAOS ORTAMI OLUŞMUŞ'

Olayın Cumhuriyet Savcılığı'na da yansıdığını belirten Yokuş, “Çok vahim ve kamuoyu vicdanında sorgulanması gereken bir olayla karşı karşıyayız. Bilindiği üzere oksijen sistemi bir hastane için en hayati sistemlerden biridir. Adı geçen hastanede servisler ve yoğun bakımlarda birçok hasta tedavi görmektedir” dedi.

“Ancak bize ulaşan bilgilere göre, 19 Temmuz Pazar gecesi saat 01.00 civarında hastanenin merkezi oksijen sisteminde oksijenin bitmesi sonucu sağlık çalışanları ne yapacağını bilememiş ve kaos ortamı oluşmuş” diyen Yokuş “Oksijen bitmesinden dolayı oksijen gazı tedarik eden firmadan apar topar gece yarısı gaz istenmiş, ancak gazın tankerle Ankara’dan geliyor olması haliyle çözüm olmamış” ifadelerini kullandı.

'SORUMLULUKTAN KAÇMAK İÇİN ARIZA TUTANAĞI DÜZENLEMİŞLER'

Hastane idarecilerinin olayın ilerde ortaya çıkması durumunda kendi üzerlerindeki sorumluluğu oksijen tedarik eden firmaya yıkmak adına, aracın yolda arıza yaptığına dair bir tutanak düzenlediği iddia eden Yokuş, şunları söyledi:

“Az sayıda sağlık çalışanları yoğun bir mücadele göstererek hastaları hayatta tutabilmek adına ciddi gayret sarf etmişler. Hatta çevre hastanelerden de oksijensiz kalan hastalar için oksijen tüpü toplanmaya çalışılmış, ancak en yakın hastaneden bile tüplerin araçlara yüklenip, getirilmesi en az yarım saati bulmuş. Hatta telaş içinde hastaları 112 ambulanslarıyla Meram’daki ana binaya taşımayı bile düşünmüşler ancak bunu da başaramamışlar.”

'O GECE YAŞANANLAR KAYITLARA GEÇİRİLMEDİ'

Sağlık çalışanlarının çabalarına rağmen 8 korona virüsü hastasının oksijensizlik nedeniyle vefat ettiğini belirten Yokuş, “Bu hastanede o gece yaşanan skandal olayda, hepimizin ailesi ya da kendisi olabilirdi. İşin en can alıcı kısmı ise o gece yaşanan bu dehşet kayıtlara geçirilmemesidir” diye konuştu.

'BELGELER SAVCILIĞA GÖNDERİLMEDİ'

Yetkililerin açıklama yapmasını isteyen Yokuş, şöyle devam etti:

“Bir hastanede oksijen bitmesinin nedenini çıkıp kamuoyuna açıklayın. Olayın yaşandığı geceden beri tam 4 aydır bekliyoruz. ‘Bu olaya sessiz kalamazlar illa ki bir soruşturma açılacak, hatası ihmali bulunanlar hakkında gereken neyse yapacaklardır’ dedik ama ne Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, ne de Konya İl Sağlık Müdürlüğü hiç bir şey yapmadı. Başsavcılık konuyu duyar duymaz araştırma başlatmış ancak Konya İl Sağlık Müdürlüğü yine işi ağırdan alıp savcılığa ivedi bir şekilde ilgili bilgileri belgeleri dahi yollamamış. Neyi kapatmaya çalışıyorsunuz?”

'BAKANLIKLARI GÖREVE DAVET EDİYORUM'

Olayın sorumluları hakkında adli ve idari işlem yapılmasını beklediklerini söyleyen Yokuş, “Hastanede oksijen biter mi Allah aşkına? İnsan kaç dakika oksijensiz yaşayabilir? O gece ortalık yıkılmış, bir kaos yaşanmış bu olayı duyduğunuzda hiç mi vicdanınız yok da bir soruşturma açmadınız? Sorumlular hakkında neden hızlı bir şekilde işlem yapıp adli makamlara haber etmediniz? Bu hassas konuda Adalet, İçişleri ve Sağlık Bakanlarını göreve davet ediyorum” dedi.

Yokuş, konuya ilişkin Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’na ise şu soruları yöneltti:

*Sağlık Bakanlığı’nın bu olaydan haberi var mıdır? Sağlık Bakanlığı bugüne kadar konuyla ilgili adli ve idari bir soruşturma başlatmıştır? Konya sağlık camiası bu olayla çalkalanırken Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu konuyu duymaması mümkün değildir. İl Sağlık Müdürlüğü bu skandal olaya ilişkin neden bir adım atmamıştır?

*Bilgilerimize göre hastanenin merkezi oksijen sisteminde bu olaydan 20 gün önce mekanik bir arıza yaşanmış. Bu hayati arızanın konusunda uzman ve yetkili kişilerce neden tamir ve bakımı yapılmadı?

*Sağlık Bakanlığı’nın oksijen sistemleriyle ilgili genelgesinde oksijen sistemlerinin nasıl işletileceği, kontrollerinin nasıl yapılacağı açıkça bildirilmişken siz pandemi hastanesinin oksijen sistemini elektrikçiye, sıhhi tesisatçıya, marangoza vb. sistem hakkında bilgisi olmayan kişilere yaptırdığınız doğru mu? (Gazete Duvar)

 
Libya açıklarında göçmenleri taşıyan tekne battı: 74 ölü
 
Depremde mağazadan soyunarak çıkmak zorunda bırakıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baba oğul korona kurbanı oldu
İstanbul’da, koronavirüs karantinasının son gününde evde kalp krizi geçiren ...
Yarıştan dönen apranti hayatını kaybetti
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, iki otomobilin çarpışması sonucu meydana ...
Genç kız boğazı sıkılarak öldürüldü
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Cennet ...
 
Bakan Selçuk ara tatil tarihini açıkladı!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 16 Kasım Pazartesi günü tüm öğrenciler ...
Yunan bayraklı tanker ile Türk balıkçı teknesi çarpıştı
Adana'nın Karataş ilçesi 15 deniz mili açıklarında Yunanistan bayraklı ...
İstanbul ve Ankara'da 65 yaş ve üzerindekilere kısıtlama!
İstanbul ve Ankara valiliklerinden 65 yaş ve üstü vatandaşlar için sokağa ...
 
Putin: Suriyeliler artık evlerine dönebilir
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Suriyeli milyonlarca mültecinin artık ...
Belediyenin ihalesini başkanın aile şirketi kazandı!
AK Partili Gümüşhane Belediyesi, otobüs alım ihalesi yaptı. Teklif veren ...
Pınar'ın katili hakim karşısında
Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) boğarak öldürdükten ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri