ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2630
    Dolar
  • Euro
    34,8506
    Euro
  • Altın
    2.431,980
    Altın
  • Bist-100
    10.087,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    3/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yargıtay'ın yeni başkanı belli oldu!
Yargıtay'ın yeni başkanı belli oldu!
Bahçeli'den Eurovision tepkisi... 'Tüylü ceket, pembe saten etek'
Bahçeli'den Eurovision tepkisi... "Tüylü ceket, pembe saten etek"
Dev FETÖ operasyonu: 544 gözaltı!
Dev FETÖ operasyonu: 544 gözaltı!
Bir kadın daha katledildi!
Bir kadın daha katledildi!
1 Eylül 2020 Salı - 17:30

Soyer: ''Başka bir rejime doğru evriliyoruz''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından “Barış, demokrasi ve insan hakları buluşması” temasıyla düzenlenen toplantıya katıldı. CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca'nın da yer aldığı toplantıda konuşan Başkan Soyer, insan hakları yoksa demokrasiden bahsedilemeyeceğini söyledi.

Soyer:  Başka bir rejime doğru evriliyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından “Barış, demokrasi ve insan hakları buluşması” temasıyla düzenlenen toplantıya katıldı. CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca'nın da yer aldığı toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Tarihi Havagazı Fabrikası'nda “Barış, demokrasi ve insan hakları buluşması” temasıyla düzenlenen toplantıya katıldı. CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca'nın da yer aldığı toplantıda, İl Başkanı Deniz Yücel, CHP'li milletvekilleri, belediye başkanları, il yönetimi, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Toplantının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, demokrasinin önemine değindi. Soyer, “Bugün içerisinde yaşadığımız koşulların, iktidarın bize dayattığı yaşam tarzının ve şikayet ettiğimiz ne varsa hepsinin temelinde demokrasinin eksikliği geliyor. Ve demokrasinin varlığının olmazsa olmazı insan hakları. Bu nedenle ana muhalefet partisi olarak bize düşen en anlamlı görev, bu memlekette rejimin değiştiğinden beridir her gün demokrasiden uzaklaşılırken, demokrasinin erdemlerini, değerlerini tekrar gün ışığına çıkartmak ve mümkün olduğu kadar demokrasiyi insanların hayatında daha çok yer önemsemelerini sağlayacak şekilde gündeme taşımak olacak” dedi.

“İnsan haklarının değerini arttırmalıyız”

Yerel yönetimler olarak kendilerine düşen temel görevlerden birinin, ürettikleri hizmetlerin adaletli olmasına özen göstermek olduğunu belirten Başkan Soyer, “Görev yaptığımız kentin sınırları içerisinde insan haklarının önemini, değerini arttırmaktan geçiyor. Biz bu nedenle Adalet ve Eşitlik Şube Müdürlüğü kurduk. Bu şubenin amacı belediyenin ürettiği hizmetin adil ve eşit olmasını takip etmek. Ve aynı zamanda bir insan hakları masası olarak vatandaşın taleplerini karşılamak. Özellikle çocuk ve kadın haklarının ihlalleri halinde nasıl bir yol izleneceğinin danışılabileceği bir masa” dedi.

“Başka bir rejime doğru evrildiğimizi görüyoruz”

CHP'li belediyelerin de kendi bünyelerinde insan hakları masaları kurabileceğini söyleyen Tunç Soyer, “Vatandaşlar bu masalara yaşadıkları hak ihlallerini bildirebilecek. Yardım talebinde bulunabilecek. Her belediyemiz mutlaka insan hakları masası kurmalıdır. Bunu çeşitlendirecek çok hizmet üretebiliriz. Örneğin insan hakları aracı olabilir. Bu araç mahallelerde dolaşır, insan haklarıyla ilgili talepleri, şikayetleri, insanların uğradığı hak ihlalleri nedeniyle çözüm arayışlarına mobil olarak hizmet üretebiliriz” dedi. Soyer, insan haklarının olmadığı yerde demokrasiden bahsedilemeyeceğini de vurgulayarak şunları söyledi: “1923'ten 2023'e geçerken biz Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmaktan bahsediyoruz. Demokrasinin avuçlarımızdan kayıp gittiği, değerlerinin, erdemlerinin giderek yok olduğunu ve giderek başka bir rejime doğru evrildiğimizi görüyoruz. Sayın ge nel başkanımız bunu vurgulamak için Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırılmaktan bahsetti. Eğer insan hakları yoksa demokrasiden bahsedemezsiniz.”

“Yerel yönetimlerimiz dezavantajlı yurttaşlara ulaşabilir”

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da yerel yönetimlerin özellikle dezavantajlı gruplara ulaşarak onlara haklarını anlatmalarını isteyerek, şunları söyledi: “Biz öncelikle toplumda kadın, çocuk, engelli, dezavantajlı her kırılgan kesime ulaşabilmek, oraya insan hakları bağlamında, hak temelli bir yaklaşım ile onlara dokunabilmek ve onların bu demokrasi mücadelesinde ki paylarının ne kadar önemli olduğunu anlatabilmeyi hedefliyoruz.”

CHP İl Başkanı Deniz Yücel ise “CHP olarak amacımız insanı ezen değil, yücelten, hakkını yok sayan değil, vakit kaybetmeden teslim eden, ülkemizin her karışında halkımızın güven ve huzur içinde, insanca yaşam şartlarında yaşayacağı bir ortamı mümkün kılmak” diye konuştu. konuşan Başkan Soyer, insan hakları yoksa demokrasiden bahsedilemeyeceğini 

 
Barış Atay: Biz İpek Er’lerin, Soylu Musa Orhan’ların tarafıdır
 
Konak’ta güvencinler barışa uçtu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere metrosunda sevindiren gelişme
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dünyada bir ilki başardı. ...
Mesai başladı, Büyükşehir seferleri artırdı!
Kademeli mesaiye geçiş başladı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ise deniz ...
Bergama'da İZBAN sevinci
İZBAN hattının Bergama’ya kadar gelmesi için çalışmalara yeniden start ...
 
Çiğli'de o mahalleye imar...
Çiğli Harmandalı Bölgesi'nde uzun yıllardan beri çözüm bekleyen imar problemi ...
İnciraltı için önemli zirve...
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Balçova Belediye Başkanı ...
Gaziemirli kızlar Türkiye 5'incisi
Turkcell Türkiye Atletizm Süper Ligi’nde mücadele eden Gaziemir Belediyesi ...
 
Balık sezonu törenle açıldı... BEREKETLİ OLSUN...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, balıkçılık av sezonunun ...
Bornova, Avrupalı gençleri ağırlayacak
Bornova Belediyesi’nin Avrupa Dayanışma Programı (European Solidartiy ...
Kızılçullu gençlerinden 30 Ağustos resitali
Bilim ve sanat alanında genç cevherleri keşfedip dünyaya açılmaları için ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri