ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2493
    Dolar
  • Euro
    34,8203
    Euro
  • Altın
    2.429,750
    Altın
  • Bist-100
    10.056,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/26°
    ADANA
  • ANKARA
    3/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    2/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Düşük not aldığı için öğretmenini bıçakladı!
Düşük not aldığı için öğretmenini bıçakladı!
Bir sigara grubuna daha zam!
Bir sigara grubuna daha zam!
Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum!
Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum!
Köprü ayağına çarptı: 3 ölü, 2 yaralı!
Köprü ayağına çarptı: 3 ölü, 2 yaralı!
17 Ekim 2023 Salı - 11:49

Soyer: İzmir Türkiye’ye yeni deniz feneri olmaya muktedir!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yönet’işim Konferansı”nda belediye yöneticileriyle bir araya geldi. Ali Poyrazoğlu’nun sunum yaptığı konferansta yöneticilere seslenen Başkan Soyer, “İzmir son dört buçuk yılda birçok alanda öncülük yaptı. İzmir Türkiye’ye yeni bir deniz feneri olmaya muktedir. Siz, biz, ben, sen bu dünyanın değişimiyle ilgili birçok şey yapabiliriz” dedi.

Soyer: İzmir Türkiye’ye yeni deniz feneri olmaya muktedir!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Stratejik Yönetim Sistemi kapsamında kurum içi iletişimi artırmak, yöneticiler arası tecrübe paylaşımını sağlamak amacıyla “Yönet’işim 2023” konferansı düzenledi. “Değişimin Anahtarı Sende” mottosuyla Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen konferansta tiyatro sanatçısı, oyuncu, yönetmen, UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi Ali Poyrazoğlu gelecek tasarımı ile bilgiler aktardı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de yöneticilere seslendiği programda İzmir Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Lütfi Ünal da belediyenin yönetim sistemiyle ilgili sunum yaptı. 

Soyer, “İzmir birçok alanda öncülük yaptı”

İnsanın en zor okumasının kendini okuması olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ben kendimi seviyorum. Hayatı seviyorum. Doğayı ve insanları seviyorum. Memleketimi seviyorum. Geçmişle gelecek arasında bir köprü olduğumu da düşünüyorum. Mutlu ve umutluyum. Rekabeti sadece kendimle yaptım. Seçime giderken 4.5 seneyi aklımdan geçirdim. Biz fena değil; iyi iş çıkardık. Maskematik, turuncu çember, tohum meselesi gibi pek çok işte Türkiye’ye örnek olduk. İzmir birçok alanda öncülük yaptı. İzmir’in efsanesini şöyle görüyorum: Her biriniz yani yöneticiler, bir küçük çarkın başındasınız. Çarkların hepsi birbirini döndürüyor. Buradaki arkadaşlarımın hepsi en önemli işlerin içerisinde. Ben de o çarkın dişlisiyim. Hepimiz o büyük çarkın içerisindeyiz. Ne zaman egolarla karşılaşıyorsak o çarkın dişlisi olamıyoruz ve o büyük çarkı döndüremiyoruz” dedi.

İzmir’den Türkiye’ye sesleniyoruz

Her yeni günün ardından başka neler yapabilirim diye düşünmek gerektiğinin de altını çizen Başkan Tunç Soyer, “Biz İzmir’den Türkiye’ye başka bir şey söylemeye başlıyoruz. ‘Başka bir siyaset mümkün’ diyoruz. ‘Başka bir gelecek mümkün’ diyoruz. Yaşadığımız bütün yoksulluk, sefalet, hayat pahalılığı bir kader değil. Başka bir hikâye mümkün! İzmir Türkiye’ye yeni bir deniz feneri olmaya muktedir. Sizden başka deniz feneri yok” şeklinde konuştu.

Başarının anahtarı sorunlarla yüzleşmek

Tiyatro sanatçısı, oyuncu, yönetmen, UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi Ali Poyrazoğlu salondaki yöneticilere bir saati aşkın süre içerisinde birbirinden değerli bilgiler verdi. Poyrazoğlu, “Bir hayal taciriyim. Hayaller gerçekleşsin diye yol oluşturuyorum. Peşinde olduğumuz demokrasinin mükemmel bir örneğini ekip oyunu oluşturuyor. Bir şeften ise işaret alarak kumandaya göre işleri icra ediyoruz. İçimizdeki şarkının bitmemesi gerek. Her sabah uyandığımızda aynada yüzümüze baktığımızda, kendimizle baş başa kaldığımızda ‘Bugün her şeye sıfırdan başlayacağız’ demeliyiz. Her günümüzü öbüründen farklı bir işe çevirmeye çalışmalıyız. Akıl ortaklığı yapıyoruz. Gelecek tasarımı yapıyoruz. Bizim seslendiğimiz insanlar benden ne bekliyor? Önce tanımlayacaksın. Dünya globalleşirken farklı kültürden insanlar birlikte iş yapmak zorunda. Yaptığımız işi dünyadaki hıza göre ayarlamak zorundayız. Eğitim diplomayı aldığımız gün başlıyor aslında. Eğitim işe girdikten sonra başlıyor. Yaptığın işte kendini sıfırdan eğitmek zorundasın. Sorunlarla yüzleşen yapıya başarı uğrar. İzmir Türkiye’nin en büyük aşk markalarından biri. Büyük bir aşk markası olabilmek için İzmir’in efsanesini yazacağız. İleriye gidebilmek için hayalleri yeniden kurgulayacağız” diye konuştu.

Ali Poyrazoğlu “Tamamla Bizi Ey Aşk” kitabının “Nasıl Başkanlar Arıyoruz” kısmından bazı bölümleri de yöneticilere okudu.

 
Karşıyaka’da Bir Millet Uyanıyor sergisi...
 
Menemen Belediyesi'nden 4 açılış birden...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da Bir Millet Uyanıyor sergisi...
Aydınlanma tarihimize ışık tutan “Bir Millet Uyanıyor” sergisi, Cumhuriyet’in ...
4. Surfcasting Balık Turnuvası’nda ödüller sahiplerini buldu!
Çeşme Belediyesi ve Ege Bölgesi Surfcasting Balık Avcıları Derneği (ESCODER) ...
Balçova'da çocuklara beslenme çantası!
Balçova Belediyesi, İlkokul birinci sınıfa giden ve ailesinin maddi durumu ...
 
Konak’ta 100. yıl coşkusu...
Konak Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşını kültür merkezleri ...
Gaziemir’de 100. yıl gururu!
Cumhuriyet’in ilanının 100. yılı Gaziemir Belediyesi’nin düzenleyeceği ...
İzmirliler 9. Germiyan Festivali’nde buluştu!
Pek çok atölye çalışmasına, söyleşi ve sergilere ev sahipliği yapan 9. ...
 
Pamucak'ta hummalı çalışma!
Efes Selçuk, Pamucak Rekreasyon Alanı Projesi’nde çalışmalar yürüyüş yolu yapımı ile devam ediyor.
BELGEM’de yeni dönem eğitimleri başladı
Lise ve üniversite sınavlarında elde ettiği başarılarla öne çıkan Bornova ...
Menderes Belediyesi'nden Yüzyüzeyken Konuşuruz konseri kararı!
Menderes Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri