ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/20°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    6/9°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
29 Temmuz 2019 Pazartesi - 21:10

Soyer: İzmir değişecek, Türkiye değişecek

İzmir'de Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) Meclis Toplantısı’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, "İzmir değişecek, Türkiye değişecek. Bu değişim İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden başlayacak" dedi.Soyer'in Seferihisar dönemi ile ilgili "Çok sıkışık bir zaman dilimi içinde yaşadığımı düşünürdüm o zaman. Ama lay lay lom bir dönem olduğunu görüyorum"sözlerine ise AK Partili Kaya'dan şarkılı gönderme geldi

Soyer: İzmir değişecek, Türkiye değişecek

İzmir’de Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın meclis toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, meclis üyelerinin sorularını yanıtladı. Bir meclis üyesinin Çiğli Tramvayı ve tramvay çalışmasını kapsayan imar yönetmeliğine dair gelinen aşamayı sorması üzerine Soyer, şunları söyledi: "Çiğli Tramvayı da imar yönetmeliği de bütün bunlar Ankara’dan onay bekliyor. Ankara’dan onay bekleyen çok sayıda projemiz var. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunlukta olmamıza rağmen AK Parti'li meclis üyeleriyle çok yakın bir diyalog içindeyiz. Bayram ertesi Ankara’ya gidiyoruz. Dosyalarımızı AK Parti'li arkadaşlarla birlikte hazırlayacağız. Hangi Bakanlık, hangi bürokrat, bunları netleştirerek yapacağız."

İzmir’i dünya kenti yapmak zorunda olduklarını belirten Soyer, "Bundan anladığımız şey sadece Akdeniz çanağında yüzlerce yıl sürdürdüğü önderliği geri kazanmak değil. Biz çok kuvvetli bir liman kentiydik. Ön Asya’nın başkentiydik. Sonra uzunca bir zaman diliminde kan kaybettik. Şimdi tekrar bu çanakta öncü rol üstlenmeye başlıyoruz" diye konuştu.

'İŞİMİZİ GÜZEL YAPARSAK ÇARK BÜYÜYECEK'

Tunç Soyer, İzmir'de kurumların birlikte hareket etmesi gerektiğini belirterek, "İzmir’de gördüğüm en büyük eksiklik şuydu, kurumlar olağanüstü güzel işler yapıyor ama bu kurumların aynı şehrin kurumları olduğuna yönelik tereddütler var. Biri başka yerde diğeri başka yerde sanırsınız. Bunların asla birbiriyle bağlantısı yok. Oysaki herkes bu çarkın bir dişlisi olduğunu bilmek zorunda aksi takdirde o çark dönmüyor, patinaj yapıyorsunuz. Ne zaman o çarkın dişlisi olduğunu içimize sindireceğiz işte o zaman payımız büyüyecek. O çarkın dişlisi olarak işimizi güzel yaparsak o çark büyüyecek. Hepimizin birlikte olması ve hikayeyi birlikte yazması anlamına geliyor" dedi.

Meclis üyelerinin, Alsancak trafiğinin rahatlatılması yönünde çalışmalarının olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Soyer, bölgede trafiğin yer altına alınmasıyla ilgili çalışmanın devam edeceğini belirtti. Tarihi Elektrik Fabrikası’nın çevresiyle ilgili de çalışmaların olduğunu vurgulayan Soyer, "İkinci bir Alsancak yaratacağız. İzmir için yeni bir yaşam alanı sunacağız. Bilim müzesi, büyük kütüphane olabilir, sinema endüstrisine ev sahipliği yapabiliriz. Bunların hepsini İzmirliler olarak birlikte düşüneceğiz. Sonuçta İzmir yeni bir yaşam alanına kavuşacak" diye konuştu.

'İZMİR DEĞİŞECEK, TÜRKİYE DEĞİŞECEK'

İzmir’de, belediyenin bazı projelerinin uzun bir zaman dilimine yayılmasına yönelik gelen soru üzerine Soyer, "Büyükşehir Belediyesi’nin geçmişten gelen bir sıkıntısı var. Büyükşehir çalışanları uzun süre açılan davalarla uğraştı. Ama şimdi İzmir’de artık çok daha yeni bir heyecan dalgası var. İzmir Büyükşehir Belediyesi en aşağıdan en yukarıya çok daha büyük bir şevkle çalışma heyecanı yaşıyor. Bununla birlikte çok sayıda düzenlemeyi beraberinde getiriyoruz. Büyükşehir’deki çark düzgün dönerse İzmir’de de dönecek. Burada sorumluluk bize düşüyor. Personelimizin aşkla çalışmasını sağlamamız gerekiyor. Bu sokağa, park ve bahçelere yansıyacak. En çok da bu konuya odaklanmış durumdayız. İzmir değişecek, Türkiye değişecek. Bu değişim İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden başlayacak" dedi.

'METRO HATTI SARNIÇ’A UZAYACAK'

Tunç Soyer, ayrıca Gaziemir metrosunun proje ihalesine çıkıldığını ve metro hattının Gaziemir Sarnıç’a kadar uzatılacağını da açıkladı. Soyer, "Benim aklımda şekillenen İzmir bir dünya markası olacak. Dünyanın en çok gidilmek istenen, bilinen şehri olacağız. En bilinen 100 kenti arasına gireceğiz mesela. 5 yılı bir saniye boş geçirmeden her bölgede projeler inşa etmeye çalışacağız" dedi.

SOYER’DEN ESKİ GÖREV YERİ İLE İLGİLİ İLGİNÇ AÇIKLAMA

Seferihisar Belediye Başkanlığı dönemine de değinen Soyer, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Seferihisar Belediyesi arasındaki en büyük fark zamandı. Çok sıkışık bir zaman dilimi içinde yaşadığımı düşünürdüm o zaman. Ama lay lay lom bir dönem olduğunu görüyorum. Buradaki zamanı yetiştirmek konusunda sıkıntı yaşadım" dedi.

AK PARTİ'Lİ MİLLETVEKİLİ 'LAY LAY LOM' PARÇASINI PAYLAŞTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) Meclisi'nde kullandığı, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Seferihisar Belediyesi arasındaki en büyük fark zamandı. Çok sıkışık bir zaman dilimi içinde yaşadığımı düşünürdüm o zaman. Ama lay lay lom bir dönem olduğunu görüyorum. Buradaki zamanı yetiştirmek konusunda sıkıntı yaşadım" ifadelerini eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya hesabından, şarkıcı Metin Işık’ın ‘Lay lay lom’ parçasını, "Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Tunç Soyer, EBSO Meclisi'nde bugün yaptığı konuşmada çok doğru bir ifade kullanmış. 2004-2014 yılları arasındaki Seferihisar Belediye Başkanlığı dönemini ‘lay lay lom bir dönem olduğunu görüyorum’ şeklinde değerlendirmiş. Tebrikler. Doğru söze ne hacet" notuyla paylaştı.

Kaya, "Biz de aynısını söylüyoruz sürekli. Seferihisar'da bolca yurtdışı gezileriyle, bütçe deliğini kapatmak için de satılan onlarca belediye arazisinin yitip gitmesiyle geçen bir 10 yıl... Kendi ifadesiyle, lay lay lom ile geçen yıllar. Bu itirafıyla Seferihisar'a ve Seferihisarlı hemşehrilerimize alenen hakaret etmiştir, bu güzelim ilçenin yıllarını heba ettiğini de kendi ağzıyla açıklamıştır. Her işte yaptığı gibi, yarın yine ‘özür diliyorum, yanlış anlaşıldım, çok pardon’ der ve pişkince yoluna devam eder. 10 yıl ‘lay lay lom’ ile geçirdiği zamanlarının bir yenisini de bu 5 yıla ekler. Olan yine İzmir'imize olur. Yazık. Sayın Soyer ‘lay lay lom’ deyince, Metin Işık'ın seslendirdiği bir parça geldi aklıma. Bu duruma çok uyuyor. Yüksek sesle dinlemesi için kendisine gönderiyorum" dedi.

 

 
Kedinin bacaklarını kesip bahçeye attılar
 
Kamu emekçisi isyan etti.. Ücretli kölelik istemiyoruz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e ithal başkan
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde flaş bir gelişme yaşandı. 31 branşta binlerce ...
CHP'li Başkan'ın oğlundan kendisini eleştirenlere: Sizin gibi köpek değiliz
Torbalı Belediye Başkanı'nın oğlundan kendisini eleştirenlere skandal paylaşım...
Menderes'te bir tartışmalı atama daha
Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar, göreve geldikten sonra ...
 
"Kardeşim gönüllü hizmet veriyor"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’li başkanların yönettiği ...
Menemen'de kadınlara müjde
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, belediyeye ait tüm otoparklarda ...
Bayraklı'da dev satış
Bayraklı Belediyesi arsasını 11.5 milyon liraya İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ...
 
Oğluna var da bize yok mu?
İzmir'de Torbalı Belediyesi'nden işten çıkarıldıklarını söyleyen yaklaşık ...
''İkinci Alsancak geliyor''
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, göreve geldikten bu yana ...
Soyer'in o kampanyasına esnaf desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 3 Ağustos’ta başlatacağı ‘Temizlik Seferberliği’ne ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri