ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'a sahte anketler sunuldu!
Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'a sahte anketler sunuldu!
10 Temmuz 2023 Pazartesi - 20:41

Soyer'den Erdoğan'a mektup: Ya benim gibi sev ya da terk et demeyin bize!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupta, "Unutmayın size oy vermeyenler en az size oy verenler kadar milliyetçi, en az sizin kadar milletine memleketine aşık. O nedenle ne korkarlar ne sinerler. Ya benim gibi sev ya da terk et demeyin bize. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden bir an bile sapmadan var olmaya devam edeceğiz. İzmir'in hakkını verin. CHP’li belediye başkanı var diye İzmir'i cezalandırmayın" ifadelerini kullandı.

Soyer den Erdoğan a mektup: Ya benim gibi sev ya da terk et demeyin bize!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis oturumu, Tunç Soyer idaresinde, Kültürpark içindeki salonda yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gündem dışı konuşmalar bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektubu okudu. "12 Haziran’da Sayın Cumhurbaşkanı’mıza mektup yazdım. Mektubun ekinde de İzmir ile ilgili taleplerimizi ilettim. Müsade ederseniz sizlere bu mektubu okumak istiyorum" diyen Soyer'in mektubu şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanım. CHP’li bir belediye başkanı olarak bu mektubu AK Parti Genel Başkanı’na değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazıyorum. Göreve başlama töreninde yaptığınız konuşmayı dinledim. Nefreti, öfkeyi, husumeti öne çıkaran değil muhabbeti, hoşgörüyü, kardeşliği ve kucaklaşmayı yücelten bir anlayışla hareket ediyorum dediniz. Söylediğiniz gibi 28 Mayıs itibariyle seçim dönemi sona erdi ve siz seçim dönemine takılıp kalmanın Türkiye’ye patinaj yaptıracağını bildirdiniz. Benim de niyetim aynen sizin söylediğiniz gibi geçmiş defterleri karıştırmak değil. Muhalefetin sizi anlamadığından, vizyonunuzu kavrayamadığından, uzattığınız eli, sıkılı yumruklarla karşıladığından söz ettiniz. Sayın Cumhurbaşkanım İzmir’i gerçekten anlamak istiyorsanız sizin de yumruğunuzu gevşetmeniz gerekiyor. İzmir Türkiye’nin vicdanıdır. Tarih boyunca öyle olmuştur. O nedenle İzmir’i anlamadan ülkenin geleceği kurulamaz. İzmir’i anlamanın bazı anahtarlarını naçizane paylaşmak istiyorum. İzmir muhalefetiyle, çok rengi, çok sesi, çok nefesiyle var olmaya devam edecektir. Çünkü bu çok seslilik tehdit değil, zenginliktir Türkiye için. İnsanlar özgür düşünceleriyle kendini ifade etmeye devam edecektir. Çünkü özgür düşüncenin şehridir İzmir. Unutmayın size oy vermeyenler en az size oy verenler kadar milliyetçi, en az sizin kadar milletine memleketine aşık. O nedenle ne korkarlar ne sinerler. Ya benim gibi sev ya da terk et demeyin bize. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden bir an bile sapmadan var olmaya devam edeceğiz. İzmir'in hakkını verin. CHP’li belediye başkanı var diye İzmir'i cezalandırmayın. Örneğin 7 yıldır ihalesi yapılmayan Halkapınar-Otogar Metrosu. Örneğin 4 yıldır ihalesine çıkılmayan Elektrik Fabrikası satışı. Örneğin yaklaşık 1 yıldır yurt dışı borçlanma izni verilmeyen Çiğli Tramvayı. Örneğin yine yaklaşık 1 yıldır Hazine ve Mali Bakanlığı'nda sadece onay bekleyen 30 milyon Euro’luk Narlıdere Metrosu kredisi gibi. Hak ettiğinden kısmayın. Zira İzmirli haksızlığa gelmez. Ekte listelenenler uzun yıllardır cevap bile verilmemiş taleplerin bazı örnekleridir. İzmirli 45 verip 1 almayı istemiyor. İzmirli vakit kaybetmek istemiyor. İzmirli hakkını istiyor. İzmirli patinaj yapmadan yoluna devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanım naçizane arz ettim."

HIZAL'DAN SOYER'İN ANKARA ZİYARETİNE YEŞİL IŞIK

Mektubun ardından AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'a dönen Soyer, "Değerli Özgür Hızal sizden rica ediyorum. Maliye Bakanımıza ya da Cumhurbaşkanımıza birlikte gidelim. Ne zaman derseniz. En azından Narlıdere Metrosu'nun 30 milyon Euro’luk son diliminin onayının verilmesi adına gidelim" dedi. 

Soyer'in ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise "Elbette ki burada birbirimizi eleştirdik. Orada mektunuzunda kabul etmediğimiz hususlar var. Ancak bizler İzmir’in meclis üyeleriyiz. Asla bugüne kadar bizim başkanımız değilsiniz demedik. Bugün ve bundan sonraki her süreçte İzmir'in menfaatine ne gerekiyorsa AK Parti Grup Başkanvekili veya meclis üyesi olarak gereğini yapmak için elimizi taşın altına koyarız. Yeter ki diyalog kapıları kapanmasın açık kalsın. Bu bazen telefon ile, mesaj ile ya da mecliste bir konuşma ile çözülebilecek sorunlar olduğunu gördük ve çözdük. Burada Buca Belediye Başkanımız kalkıp cezaevi ile ilgili konuştu ve sorun farklı bir evreye taşındı. Ben bu anlamda, AK Parti Grup Başkanvekili olarak elimden ne gelirse yapacağım" dedi.

Soyer'in Cumhurbaşkanlığından talepleri: 

 
Köpeği tekmeyle öldürdü, serbest kaldı!
 
İzmir'de suya yüzde 43 zam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de belediye meclis üyesine silahlı saldırı!
İzmir'de, Çiğli Belediyesi meclis üyesi AK Parti'li Nedim Aslan, gittiği ...
Tesla'nın fiyatı 3 ayda 3'e katladı!
Tesla'nın, Türkiye'deki tek otomobili Model Y'nin fiyatına kur zamlarının ...
İlaçta KDV zammına İzmir'den tepki: ''Vitaminde yüzde 1, kanser ilacında yüzde 10''
İlaçta KDV oranının yüzde 8'den 10'a çıkarılmasıyla 10 binin üzerinde ...
 
Güzelbahçe'de derin endişe! Dağlar tepeler ranta mı kurban gidiyor!
İzmir'in en gözde ilçelerinden Güzelbahçe'de, önceki günkü yangında kül ...
İzmir'de iki bölgede orman yangını!
İzmir'in Aliağa ve Menderes ilçelerinde orman yangını çıktı. Yangınlar ...
TÜPRAŞ'tan Aliağa'da RES ve GES hamlesi!
Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi, Aliağa'daki rafineriye yardımcı ...
 
Threads'tan yeni rekor!
Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın Twitter'a rakip yeni ...
Erdoğan'dan İsveç'in NATO üyeliğine AB şartı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliğine Türkiye'nin onay vermesi ...
İzmir'deki GES girişiminde yeni gelişme!
İzmir'in Urla İlçesi'nde 16 türbinden oluşan Rüzgar Elektrik Santrali ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri