ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3554
    Dolar
  • Euro
    34,7816
    Euro
  • Altın
    2.397,850
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
12 Mart 2024 Salı - 16:43

Soyer'den Kocaoğlu'na gönderme: Kokan bir Körfez aldım, kokmayan Körfez veriyorum!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Adayı Cemil Tugay'ın da katıldığı iş dünyası buluşmasında dikkat çeken mesajlar verdi. "Kokan bir Körfez devraldım. Yeni gelecek başkana kokmayan bir Körfez veriyorum. Sırada yüzülebilir hale gelmesi hedefi var" diyen Soyer, eğer aday gösterilse İzmir ile Manisa arasına metro yapacağını ileri sürdü.

Soyer den Kocaoğlu na gönderme: Kokan bir Körfez aldım, kokmayan Körfez veriyorum!

SONKALEİZMİR- İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen İzmir İş Dünyası Buluşması'na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dikkat çeken açıklamalar yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay'ın da yer aldığı buluşmada parti içi tartışmalara pek değinmeyen Soyer, görev süresi boyunca yaptıklarını anlattı. Soyer, yeni gelecek belediye yönetimine de önerilerde bulundu.

Tunç Soyer, şunları söyledi: "8 Nisan 2019'da mazbatamı alırken canla başla çalışacağıma söz vermiştim. 165 proje vaat etmiştim. Bu projeleri yüzde 87'lik oranla başarmış ve üzerine 15 yeni proje eklemiş olmanın gururunu taşıyorum. Ekonomik kriz derinleşirken bunları mazeret olarak göstermedik. Şehrimizi rant peşinde koşanlara da peşkeş çekmedik. İzmir duruşu ile uluslararası finans kuruluşmlarından 1 milyar euro'nun üzerinde finansman getiren tek belediye olduk. Bütçenin yüzde 40'ını yatırımlara ayırdık. Daima çok ses, çok renk ve çok nefesten yana olduk. Laikliği, demokrasiyi savunmak için her zaman en önde yer aldık. İklim krizi, savaşlar ve yoksulluk gibi küresel krizlerin tamamının çözümünün çağdaş ve demokratik ilkelerde yattığını biliyorum. Parti devlet tarafından 22 yıldır fakirleştik. İzmir'den 40 alıp 1 verdiler."

KOKAN KÖRFEZ ALDIM, KOKMAYAN VERİYORUM

Hükümete yönelik eleştirilerini sürdüren Soyer, "İzmir 2023'te 440 milyar lira vergi ödemiş. Bunun 100 milyar lirası İzmir için harcanmış. Bunun 13 milyar lirası yatırım için harcanmış. Yaklaşık yüzde 2.5'un biraz üzerinde. 542 milyar lira toplam yatırım yapmış merkezi hükümet Türkiye'de. Burada İzmir'in payı yine yüzde 2.5. Yıllardır bu böyle. Neden? Laikliğin, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kalesi olan İzmir'in daha ileri gitmesinden korktular. İzmir eşitlikçi ruhuyla, barışık kültürüyle popülist siyasal zeminin panzehiri olmaya devam edecek" dedi.

Soyer, isim vermeden görevi devraldığı Aziz Kocaoğlu'na da göndermede bulunurken, şunları söyledi:

"2 dönemde aşılabilecek projeleri paylaşmak istiyorum. Bazı stratejik işler var ki hız kesmeden devam etmeli. Bunlar benim değil İzmir'in projeleri. Körfez ve koku meselesi geliyor. Kokan bir Körfez devraldım. Yeni gelecek başkana kokmayan bir Körfez veriyorum. Sırada yüzülebilir hale gelmesi hedefi var. Başlattığımız program harfiyen uygulanırsa bu hedef de gerçekçi olacak. Herkes emin olsun ki doğru yoldayız. Diliyorum ki bu yol devam etsin. En önemli konumuz deprem ve kentsel dönüşüm. İzmir'in kırmızı çizgilerini belirlemeye başlamıştık. İzmir'in halihazır yapılaşma alanı iyi planlanırsa 6 milyon nüfusu ve 3 kat nüfusu barındırabiliyor. İzmir için yeni bir kentsel tasarım yapmak gerekiyor. Bu önümüzde tarihi bir fırsat var. Yeni yönetimin bu çalışmaları önemsemesini, süreci katılımcı şekilde sürdürmesini umut ediyorum."

ADAY GÖSTERİLSEM İZMİR- MANİSA METROSUNU YAPACAKTIM

Büyük yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Tunç Soyer, "Buca Onat Tüneli en büyük yatırımlardan biri. Yüzde 50'den fazla ilerlettik. İki yılı kaldı. İzmir'in 4 büyük raylı sistem yatırımını bu dönem başlattık ve bitirdik. 490 milyon euro'luk kaynak Buca Metrosu için İzmir'in emrinde. Gaziemir Metrosu kaldı sadece. Şayet tekrar aday gösterilseydim en önemli projelerimden biri İZMAN olacaktı. Şehirlerarası ilk metro ile İzmir ve Manisa merkez arası 15 dakikaya inecekti. İki şehirde de büyük bir canlanma olacaktı. İzmir asla vazgeçmez. Bağımsızlık bizim karakterimizdir. Değişim sloganıyla başlayan yenilenme süreci dilerim ki dönüşümle devam eder. Cumhuriyet Halk Partisi'nin değerlerini sürdüreceğiz. Cumhuriyet devrimleri tek gerçek pusulamız olacak. Bu şanlı mirası ileriye taşımak ve tüm yurda yaymak için son nefesime kadar çalışmaya devam edeceğim. Daima cumhuriyet, daima demokrasi, daima İzmir diyerek" diye konuştu.
 

 
Tugay ve Soyer adaylık sonrası bir arada...
 
İzmir'de uzlaştırmacı adıyla vurgun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama İslamsaray’a 27 milyonluk altyapı yatırımı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün kent genelinde başlattığı ...
Başkan Günel'den emekçilere ek ödeme müjdesi!
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kademe Amirliği'ni ziyaret ederek ...
İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılı Karabağlar'da kutlandı!
İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilmesinin ...
 
Karşıyaka Belediyesi’nden kadın istihdamına destek kursları!
Sosyal belediyecilik ilkesi çerçevesinde her yurttaşa dokunacak çalışmalar ...
Menemen'de ilk iftar... Pehlivan, şehit aileleri ve gazilerle buluştu!
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Ramazan ayının ilk iftarını şehit ...
İzmir’de Ramazan eski günlerdeki gibi şenlikli geçecek!
Eski Ramazan geleneğini devam ettirmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
 
Buca’da ramazan ruhu!
Buca Belediyesi, ramazan geleneklerini kentte yaşatmaya devam ediyor. ...
Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı’nın Buca Akıncılar şubesi açıldı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  enflasyona karşı yurttaşın ...
Bayraklı Belediyesinden 13 bin kişiye iftar paketi!
İhtiyaç sahibi ailelere yönelik sosyal yardım çalışmalarını sürdüren Bayraklı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri