ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2190
    Dolar
  • Euro
    35,0666
    Euro
  • Altın
    2.527,370
    Altın
  • Bist-100
    10.644,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    16/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/33°
    IZMIR
  • KONYA
    16/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Derbi sonrası ortalık karıştı...
Derbi sonrası ortalık karıştı...
Derbide Fenerbahçe güldü... Şampiyon son hafta belli olacak!
Derbide Fenerbahçe güldü... Şampiyon son hafta belli olacak!
İki grup arasındaki kavgaya ezanlı müdahale!
İki grup arasındaki kavgaya ezanlı müdahale!
İran Cumhurbaşkanı'nı taşıyan helikopter kaza yaptı!
İran Cumhurbaşkanı'nı taşıyan helikopter kaza yaptı!
26 Eylül 2021 Pazar - 12:15

Soyer'den ekonomi ve ekoloji uyumu vurgusu!

Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) tarafından düzenlenen Apaydınlık Bir Gelecek Çalıştayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir’deki temel hedefimiz şehrin refahını büyütmek ve bu refahın adil paylaşımını sağlamak. Bunun için ekoloji ve ekonomi arasında bir düşman ilişkisi yerine, birbirini besleyen bir uyum sağlamak zorundayız" dedi.

Soyer den ekonomi ve ekoloji uyumu vurgusu!

TÜLOV, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHP Emek Büroları işbirliğinde düzenlenen Apaydınlık Bir Gelecek Çalıştayı'na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Gülizar Biçer Karaca, Ali Öztunç, Onursal Adıgüzel zile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP İzmir milletvekilleri ile ilçe belediye başkanları katıldı.

DEMİR: 50 SENE SONRA İZMİR NE OLACAK?

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapılan çalıştayda Fütürizm, Bilim ve Kültür ile Gelecekte Ekonomi, Emek ve Siyaset konuları ele alındı. Açılış konuşmasını yapan TÜLOV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Demir şunları kaydetti:

"Nasıl bir gelecek bekliyoruz bunu sorgulamamız lazım. Sayın Genel Başkanı ziyaret ettiğimizde ‘Gelecek, siyaset, toplum, sivil toplum kuruluşları, ekonomi ne olacak?’ soruları gündeme geldi. Apaydınlık bir gelecek yeni bir toplum, iş dünyası ve yeni bir siyaset demek. Bunu her alana taşıyabiliriz. 50 sene sonra İzmir ne olacak? Bunların planlamasını şimdiden yapmamız lazım. Eğer biz yapmazsak emperyalist güçler yapar. Biz de onların figüranı oluruz. Bundan kurtulmak için biz apaydınlık bir geleceği bugünden düşünmeli, planlamalı ve yapmalıyız. TÜLOV'un hedefleri Türkiye'nin insan, turizm, doğa değerlerini tanıtmak bilimsel, toplumsal çalışmalar yapmak, demokrasimizi ve laikliği tüm ülkemize yerleştirmek ve geliştirmek. TÜLOV'a, gençlerimize sahip çıkın. Onların Atatürk'ün çocukları olması için desteklerinizi bekliyoruz.''

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Türkiye'de son iki yılda yaşanan afetlere değinerek şöyle konuştu:

"Son iki yılda yaşadıklarımız, insanlığın ve gezegenimizin geleceği açısından kritik bir eşiğe ulaştığımızı gösteriyor. Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını, iklim krizinin getirdiği seller, yangınlar ve birer toplumsal afete dönüşen hak ihlalleri, yaşam kültürümüzü değiştirmemiz gerektiğini gözler önüne seriyor. İnsanlığın yaşadığı sorunlar sınır ve coğrafya tanımadan tüm dünyayı etkisi altına alıyor. Bu sorunlarla başa çıkmak için birbirinden kopuk geçici çözümlerin fayda etmediğini son 1 buçuk yılda hep birlikte yaşadık. Bu durumu tersine çevirmek için tek bir geçerli dayanağımız var: Birlik ve beraberliğimiz. Geleceği ancak geçmişin sağlam temelleri üzerinde inşa edebiliriz. Geçen haftalarda İzmir’de ev sahipliği yaptığımız Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi’nde bu ilkenin önemi defalarca vurgulandı. Kültür Zirvesi’nde dünyanın ihtiyaç duyduğu kültürel dönüşüm, yeni bir kavram olarak ortaya kondu: Döngüsel kültür. Zirvenin sonucunda yayınlanan İzmir Deklarasyonu, bu kavram için dört alt başlık tarif ediyor: Doğayla, birbirimizle, geçmişimizle ve değişimle uyum."

"UYUM VE ADALETLE TÜRKİYE'Yİ TASARLAMAK"

Başkan Tunç Soyer şöyle devam etti:

"İklim krizinin ele alınmasında teknolojik çözümler kadar, belki de daha fazla, adına ‘döngüsel kültür’ dediğimiz bu çok katmanlı değerler manzumesine ihtiyaç var. Bu kavram sadece sanatın değil; bilimin, siyasetin ve ekonominin de bir kültürel temele ihtiyaç duyduğunu işaret ediyor. İzmir’deki temel hedefimiz şehrin refahını büyütmek ve bu refahın adil paylaşımını sağlamak. Bunun için ekoloji ve ekonomi arasında bir düşman ilişkisi yerine, birbirini besleyen bir uyum tesis etmek zorundayız. Burada, kadim kültürümüz kadar, değişimin gücü de önem taşıyor.

İzmirli düşünür Herakleitos’un değerli bir sözü var: Değişmeyen tek şey değişimdir. Bu söz, yaşamın özünde değişim olduğunu tarif ediyor. Böylelikle, kültürlerin zaman içinde dogmalara, tahakküme ve ideolojilere dönüşmesine neden olabilecek tüm ihtimalleri dışarıda bırakıyor. Geleceği tarif ederken, değişimle uyuma özel önem atfetmemizin nedeni tam olarak bu. Yaşamın, genç ruhların yaratıcılığı ve doğanın sonsuz ilham kaynaklarından beslenmesine imkân tanımak. Böylelikle özünde doğayla uyum ve adalet olan bir İzmir’i, Türkiye’yi ve dünyayı gençlerle birlikte tasarlamak."

 
Bakanlıktan açıklama geldi!
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'beyin göçü' uyarısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlıktan açıklama geldi!
İzmir'de Milli Mücadele kahramanlarından Mustafa Necati Bey'in adını taşıyan ...
Katil kocadan kan donduran ifade!
Kocaeli'nin Derince ilçesinde eşi Hatice Senem'in (23) öldüren Mehmet ...
'Müstehcen' ilan edilen kitap artık böyle satılıyor!
İngiliz yazar Alice Oseman'ın 'Kalp Çarpıntısı' adlı kitabı artık zarf içinde satılacak.
 
Bir kadın cinayeti daha!
İstanbul Kağıthane'de 35 yaşındaki Nurgül Altıntaş, erkek arkadaşı olduğu ...
Prof. Dr. Alper Şener'den grip aşısı uyarısı!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ...
Bakan: Öğrenciler yurtsuz, kaynaklar Maarif Vakfına akıyor!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, iktidarı Maarif Vakfı üzerinden sert ...
 
Jandarmadan tarihi eser operasyonu!
Aliağa'da tarihi eser ticareti yapılacağı istihbaratı üzerine harekete ...
CNN Türk, İBB'ye cevap hakkı tanımadı!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, CNN Türk’ün, ...
ABD'den PKK/YPG’ye 177 milyon dolarlık yardım!
ABD’nin 778 milyar dolarlık savunma bütçesi, Temsilciler Meclisi tarafından ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri