ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2271
    Dolar
  • Euro
    34,8433
    Euro
  • Altın
    2.433,310
    Altın
  • Bist-100
    10.269,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/28°
    IZMIR
  • KONYA
    11/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
İniş sırasında lastiği patladı!
İniş sırasında lastiği patladı!
15 Aralık 2021 Çarşamba - 16:00

Soyer'den ihracat desteği sözü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2022’de 48’inci kez düzenlenecek Shoexpo-Ayakkabı ve Çanta Fuarı için Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'nde yapılan tanıtım toplantısına katıldı. Soyer, site esnafına seslenerek “Küçücük dükkanlarda bugün dünyayla rekabet eder hale geldiniz. Bunu karşılıksız bırakamayız. İhracat için destek verecek ve tüm sorunlarınızı çözeceğiz” dedi.

Soyer den ihracat desteği sözü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir fuarcılığını büyütme ve geliştirme vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 16-19 Mart 2022 tarihleri arasında 48. Shoexpo-Ayakkabı ve Çanta Fuarı'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Nobel Expo ve İZFAŞ tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği ve İzmir Ayakkabıcılar Odası işbirliğiyle düzenlenecek Shoexpo’nun tanıtımı Işıkkent’teki Ayakkabıcılar Sitesi'nde yapıldı. Etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Eser Atak ve Yıldız Devran, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, AYKÜSAN Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi Başkanı Süleyman Özcan, üreticiler ve sektör profesyonelleri katıldı.

Soyer: “Karşılıksız bırakmayız”
Ayakkabıcılar Sitesi esnafının beklentilerini hızlı bir şekilde karşılayacaklarını belirten Başkan Tunç Soyer, “Halkapınar'dan günde en az iki takviye araç servisi koyuyoruz. Gösterdiğiniz yerde kreş ve sosyal tesis yapacağız. Tüm yolların asfalt çalışmasına da yılbaşından itibaren başlayacağız” dedi. Ayakkabıcılar Sitesi’ndeki esnafla iftihar ettiğini söyleyen Başkan Soyer, “İhracat konusunda yaptıklarınızla göğsümüz kabarıyor. Küçücük dükkânlarda bugün dünyayla rekabet eder hale geldiniz. Bunu karşılıksız bırakamayız. Bu şehrin belediyesi olarak sizlere sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu nedenle Shoexpo’da olmanız çok önemli. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ ve İzmir Ticaret Odası bu konuda elinden gelen kolaylığı gösterecek. Sizi alım heyetleri ile buluşturacağız” şeklinde konuştu.

“İhracat desteği için eğitim programı uygulayacağız”
Küresel ayakkabı ticareti hacminin 160 milyar dolara yükseldiğini söyleyen Başkan Soyer, İzmir’in ayakkabı ve çanta konusunda çok önemli bir noktada olduğunu vurguladı. Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nin sadece İzmir için değil, ülkemiz için de stratejik önem taşıdığını vurgulayan Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mesleki eğitim ve istihdam sağlamak adına İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ayakkabı sektörüyle ortak çalışıyor. Fuarımızın temel amacı, ülkemizin her yerinden üreticileri alım heyetleri ile buluşturmak ve ülke ekonomisine destek sunmak. İzmir için en temel amacımız ise İzmir ve bölgemizdeki üreticilerin Shoexpo’da daha da görünür olması. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu noktada Işıkkent'teki üreticilerimize destek vermeye ve bu desteği fuar katılımıyla daha ileri taşımaya kararlı. Daha önce fuara katılmamış, ihracat konusunda deneyimi olmayan firmalara ihracat desteği için kısa bir eğitim programı uygulayacağız. Ardından Shoexpo'ya İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çatısı altında katılmalarını sağlayacağız” 

Çelik: “Bu fuar sizin”
Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, “Ciddi bir alım heyeti desteği var. İzmir’in gereken kararlılığı fuarda göstermesini istiyoruz. Bu fuar sizin, sahip çıkmanızı rica ediyorum” dedi. AYKÜSAN Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi Başkanı Süleyman Özcan ise “Biz dünyaya açıldık. Birçok ülkeye ihracat yapıyoruz. İzmir olarak çok yol aldık. İzmir’i Avrupa'nın bir numarası yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Esnaf ziyareti
Tanıtım toplantısının ardından Başkan Soyer, esnafı gezerek sorunlarını dinledi. AYKÜSAN Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi Başkanı Süleyman Özcan'ı da makamında ziyaret ederek sektör hakkında bilgi aldı.

 
Erdal Şeyda Lafçı, İzmir'de toprağa verildi!
 
RTÜK ceza yağdırdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdal Şeyda Lafçı, İzmir'de toprağa verildi!
Balıkesir'de şarkıcı Gülçin Ergül ile birlikte geçirdiği trafik kazasında ...
İzmir'de memurlardan bordro yakma eylemi...
Türkiye Kamu-Sen üyesi memurlar, İzmir'de bordrolarını yakıp AK Parti ...
Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden erken seçim çıktı!
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, katıldığı bir televizyon ...
 
Sağlık çalışanları İzmir'de soğan, patates ve limon sattı!
İzmir'de Birlik Sağlık Sen üyesi sağlık çalışanları, düşük maaşlara dikkat ...
Mahkeme başkanından ders gibi şerh!
İzmir'de asistan doktor Kadir Songür'ü (26) jiletle boynundan yaraladığı ...
AKP ve CHP seçmenini birleştiren anket!
Aksoy Araştırma tarafından haftalık olarak gerçekleştirilen Türkiye Monitörü ...
 
İstifası kabul edildi!
Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi Türk Hava Kurumu Kayyum Başkanı Cenap Aşçı'nın ...
İzmir'de emsal karar: Hizmet yoksa fatura da yok!
İzmir'de tüketici hakem heyeti, firmadan kaynaklı nedenle 45 gün kadar ...
Antalya Limanı’nı 2047’ye kadar Katar işletecek, kıyılar bedelsiz devredilecek
İktidar daha önce geri çektiği “Katarlıların Antalya Limanı’nı 2047 yılına ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri