ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
12 Eylül 2023 Salı - 09:47

Soyer, kentsel dönüşümü anlattı: Türkiye ilham alacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde uyguladıkları kentsel dönüşüm modelini anlatan Başkan Tunç Soyer, “Türkiye'ye örnek, Türkiye'ye ilham veren bir kentsel dönüşüm modeli uyguluyoruz. Bu sistem şeffaf,  hiçbir şaibeyi içerisinde barındıramayacak kadar ortada ve aleni bir hukuki ilişki. Dahası rantı ortadan kaldıran bir sistem. Bunu sonuna kadar başarıyla devam ettireceğiz” dedi.  

Soyer, kentsel dönüşümü anlattı: Türkiye ilham alacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül ayı ilk birleşimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başkanlığında yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Tunç Soyer, 10 gün boyunca süren ve ziyaretçileri birbirinden eğlenceli etkinliklerle buluşturan 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’na rekor oranda katılım sağlandığını açıkladı. Aynı şekilde İzmir'in kurtuluşunun 101. yıldönümünü de gün boyu süren çeşitli etkinliklerle kutladıklarını hatırlatan Soyer, “Programlara katılan tüm İzmirlilere teşekkür ediyorum” dedi.


 
“Bu model rantı ortadan kaldırır”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, meclis toplantısında kentsel dönüşüm modeli ile ilgili açıklamalarda bulundu. Soyer, “Kurduğumuz kentsel dönüşüm modeli, Türkiye’ye örnek olacak, Türkiye’nin ilham alacağı bir kentsel dönüşüm modelidir.  Kooperatif üyeleri kooperatif yönetimine, kooperatif yönetimi kooperatif üyelerine karşı sorumlu. Ayrıca kooperatif üyeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne karşı sorumlu olan belediyenin şirketine karşı da sorumlu. Bu sorumluluk silsilesi bir müteahhit ve bir kamu kurumu arasındaki ilişkiden çok daha şeffaf, çok daha açık, berrak, hiçbir şaibeyi içerisinde barındıramayacak kadar ortada ve aleni bir hukuki ilişkidir. Dahası rantı ortadan kaldırır. Çünkü rant nasıl oluyor herkes çok iyi biliyor. Ama bir belediye şirketi ile siz kentsel dönüşüm yapmaya başladığınız zaman ve orada tek tek vatandaşları kooperatif üyesi olarak, onlarla ilişki kurarak kentsel dönüşümü yapmaya başladığınız zaman artık oradaki metrekare birim fiyatı konusunda hiç kimsenin hareket edeceği bir alan yoktur” diye konuştu. 

“Yüzde 50’ye yakın fark var”
Soyer, Türkiye’deki kentsel dönüşüm yapılan yerlerde metrekare birim fiyatları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu modelle yaptığı yerlerdeki metrekare birim fiyatlarını karşılaştırarak, “Yüzde 50’ye yakın fark var. Gurur duyacağımız ve göreceksiniz yakında Türkiye’nin örnek alacağı, izleyeceği bir kentsel dönüşüm modeli ortaya koyduk. Ve bunu da sonuna kadar başarı ile devam ettireceğiz” dedi. 

Meclis’e “koro” benzetmesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 92. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın son gününde, deprem felaketi sonrası bölgeye yapılan yardımlara teşekkür amacıyla düzenlenen Hatay Medeniyetler Korosu’nun konserine katıldığını da anımsatarak, şunları söyledi: “Medeniyetler Korosu, olağanüstü bir güzellik. Onları izlerken bir yandan koronun aslında bir demokrasi uygulaması olduğunu düşündüm. Yani tek tek seslerin değil hep beraber ortak sesin öne çıkarıldığı, bu anlamda tek sesten daha güçlü, daha renkli bir sesin ortaya çıkarılmaya çalışıldığı bir buluşma. Hem egoların sınırlandığı hem de ortak menfaatin ve dayanışmanın ortaya çıkarıldığı bir buluşma. Koro, olağanüstü bir demokrasi uygulaması aslında. Ve koro parazit kaldırmıyor. Yani benim sesim daha fazla öne çıksın, benim sesim daha fazla duyulsun demiyor kimse. Çünkü o bütünlüğü bozuyor. O ortak güzel sesi zedeliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin korosu da İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi olsun. Egoların dizginlendiği, ortak menfaatin ve dayanışmanın öne çıkarıldığı bir buluşma yeri olsun.”

 
Motorine dev zam geliyor!
 
Mustafa Özuslu'dan flaş karar: Aday adayıyım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kozak Yaylası'nda bir maden ocağı girişimi daha!
İzmir'deki maden ocağı girişimlerine bir yenisi daha eklendi. Bergama ...
Erdoğan, Paşinyan ile görüştü
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Çeşme'de çöplükte çıkan yangın ormana sıçradı
İzmir'in Çeşme ilçesinde çöplükte çıkan yangın, ormana sıçradı. Ekipler, ...
 
MİT'ten nokta operasyon... Kritik isim öldürüldü!
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/YPG'nin askeri eğitim sorumlusu ...
Atatürk Anıtı'na saldırmıştı... İzmir'deki provokasyonda yeni gelişme!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Atatürk Anıtı'na sprey boyalı saldırı hakkında ...
İzmir Büyükşehir'den okul servislerine sıkı denetim!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla ...
 
Koza'nın altın madenine bakanlıktan veto!
Koza Altın İşletmeleri tarafından İzmir'in Dikili İlçesi'nde kurulması ...
Foça'da orman yangını... Uçak ve helikopterler havalandı!
İzmir'in Foça İlçesi'nde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahale ...
İzmir'de 736 bin öğrenci dersbaşı yaptı!
İzmir'de, yeni eğitim-öğretim yılı ile beraber 2 bin 715 okulda, 736 bin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri